ПОПИС 2011-Ќе се преброиме ли?

• Креатор на темата Креатор на темата Karlos sakalot
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Eпа незнаев..се маскирал добро :D

Знам да сврзам повеќе од две реченици без да направам илјада печатни грешки? Тоа ли е маската?
Ах, упс, немањето кече бил проблемот. :)

И покрај сите овие срања што се случуваат на дневна база, без разлика кој и да е на власт, не си ја научивте/ме лекцијата.
Кој и да ја води државата, граѓанинот го добива од трите, подолгиот.

Што се однесува до самиот процес на попишување, имаше значителен број на нерегуларности во Кондово. Тоа е се'.
За други места не би знаел, ама ова што се случуваше тука е траги-комично.

Тргни тоа со националност (као што праат некои држави) и ајт со здравје...нит аваси, нит мерино, нит праменка...

Moре се нек им умре маме им ебам у пичка ! .......македонци се додуша и они тоа си е ок али неможам да замислам бе човече тотално у се шо ќе каже николче и другарчињата овие му стават тапи и нон стоп го кочат човекот па како да направи нешто добро кога се го тупи некој .....!

Прееска праев муабет со еден колега од источна Македонија, океј, беше во право донекаде за пописов и како тоа одредени етнички заедници го опструирале. Му викам дека не е само до нив, најголемата вина е на оние кои го организираат овој попис... типот помисли дека имам страв јавно да го изнесам моето мислење ради тоа што живеам во западна Македонија, па страв ми било од моите сограѓани, албанци.

Не, не, одамна најголемиот непријател на Македонецот е самиот Македонец, тоа ретко кој денес го сфаќа. Од вакви испрани мозоци кои не размислуваат со своја глава пропаднаа и Македонците и сите кои што живеат во оваа држава.

Тргни тоа со националност (као што праат некои држави) и ајт со здравје...нит аваси, нит мерино, нит праменка...

Тоа е најголемиот проблем.
Да го нема тоа, пописов многу полесно и побрзо би се извршил.

Не знам јас зошто толку прашина дигавте за овој попис, може некој да ми објасни??, Или стварно да не верувате во тие прикаски дека албанците се помалку од 20%??

А зашто да не се спроведе пописот? Или и сам веруваш во тие прикаски, па сега ти олесна ?

^ Се сложувам за ова.

Остатокот од постот ти е класичен "Ја нисам одавде, ништа не знам" пристап.
Од Марс да си паднал или пак мислиш дека зборуваш на белгијска публика?

Ботче, доста го дрвиш зар не гледаш дека досаден си?

А зашто да не се спроведе пописот? Или и сам веруваш во тие прикаски, па сега ти олесна ?

Нека се спроведе бе Ивица, кој рече дека не сакам да се спроведе, само ми изгледа дека многу се замарате со овој попис.

пс.Ја верувам спротивно од твоите прикаси. Ти ако веруваш дека албанците се под 20%, јас верувам дека сме над 30%.

Ботче, доста го дрвиш зар не гледаш дека досаден си?

Нека се спроведе бе Ивица, кој рече дека не сакам да се спроведе, само ми изгледа дека многу се замарате со овој попис.

пс.Ја верувам спротивно од твоите прикаси. Ти ако веруваш дека албанците се под 20%, јас верувам дека сме над 30%.

епа супер бе брат ти така ние вака и што сега како ќе докажеме кој е у право ако не со попис.. а зашто секогаш вие имате специјални барања за пописот и се дешаваат скандали ради вас никако не ми е јасно значи нешто тука не штима

Ако овој не заслужува бан, ја незнам кој друг заслужува.

пс. Не знам јас зошто толку прашина дигавте за овој попис, може некој да ми објасни??, Или стварно да не верувате во тие прикаски дека албанците се помалку од 20%??

Дај смирете живци. И ако некој е виновен тоа не се албанците туку вината треба да ја барате кај власта.

Прашина се крева поради неспособноста за организирање на еден попис од страна на луѓето кои се одговорни за тоа. Поради пропаднатите милиони евра.

А инаку немој сеа да се лажеме, овој муабет можеш да му го кажеш на некој тип од Финска. Сакаш да зеам да те прошетам низ Гостивар, чисто да ти набројам во една населба над 100 празни албански куќи, куќи кои живнуваат само месец-два на лето ?

Прашина се крева поради неспособноста за организирање на еден попис од страна на луѓето кои се одговорни за тоа. Поради пропаднатите милиони евра.

А инаку немој сеа да се лажеме, овој муабет можеш да му го кажеш на некој тип од Финска. Сакаш да зеам да те прошетам низ Гостивар, чисто да ти набројам во една населба над 100 празни албански куќи, куќи кои живнуваат само месец-два на лето ?

Имат право тие луѓе да се попишуват или не?

Имат право тие луѓе да се попишуват или не?

абе друже како може да имаат право биди реален значи тоа исто ко во лазарополе и галичник да кажеш дека има жители значи нема 0 жители имаат двете села а ако отидеш у лето ќе најдеш над илјада луѓе

Попис се одржува на временски период од 10 години, некоаш и порано заради прибирање на статистички податоци.
Овој попис требаше да се одржи според методологија пропишана од Евроинституциите. Меѓутоа од одредена група на луѓе таа методологија беше заобиколувана и погрешно толкувана, каде на крај на пописот се веруваше дека на тој начин ќе се има нереален број на одредени податоци.

Поради таквиот однос, овој попис привлече далеку поголемо внимание одошто требаше и беше причина плус за политички пазарења и фиктивно прикажување на податоци.
Ама ако веќе толку сакаме да бидеме дел од ЕУ, треба да се стремиме да реално гледаме на работите и да се придржуваме кон правилата, а не да ги погрешно толкуваме со цел да оствариме некакви интереси па макар биле и погрешни.

Инаку, јас е сосема ирелевантно во кои прикаски верувам. Ако се беше согласно законот за попис, ќе се утврдеше точната бројка и немаше да веруваме во никакви прикаски.

епа супер бе брат ти така ние вака и што сега како ќе докажеме кој е у право ако не со попис.. а зашто секогаш вие имате специјални барања за пописот и се дешаваат скандали ради вас никако не ми е јасно значи нешто тука не штима

Не штима зошто најверејатно имало договор Груевски-Ахмети, овој попис да се одложи.

Се е ова политика но тешко некој да разбере. И немаме ние специјални барања, туку нашите избраници во политиката. Ако твоите избраници се договорат со моите, тогаш ти треба да ја бараш вината на друго место, не кај мене, разбираш нели?
--- надополнето: Oct 11, 2011 10:32 PM ---
Само Чак Норис може да ги попише Албанците правилно.

Да, и вас да ве попише по 2пати.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom