Попаметниот попушта... или сепак не?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Поради таквите ко тебе немам потреба да се објаснувам многу пати, мисли си дека сум јас провидна, кога читаш ко што ти одговара.

Може секако да мислиш и дека сум глупа и нервно оболена или па и двете заедно.

Сама пиша дека паметните попуштале нервно, значи врз основа на тоа ако си паметна имаш проблеми со нервите тоест „си попуштила нервно“ или си глупа и здрава како дрен.

Или па можда ја читам како што ми одговара, да имаш право.

да бе попаметниот попушта... а шо будалиот се инати??
знам да попуштам али некад знам да се заинатам ептен..
попаметен или не ке докаже дискусијата или инатот у краен случај :)

Иронично е што секогаш попаметниот попушта, а со тоа поглупиот победува :S

Иронично е што секогаш попаметниот попушта, а со тоа поглупиот победува :S

Грешка, магаре ко магаре рика, од кај толку интелегенција за да победи :wink:

Попаметниот не попушта. Попаметниот го прави мајмун поглупиот и победува, дури и да не е во право :wink:

Зависи со кој се расправам.
Ако ми е интересно да стојам на своето или ако знам дека сум во право, ондак не попушатам.
Тврдоглава сум била -.-:
А ако некој не ми е забавен или знам дека не попушта зашо он/а никад не попушта па макар и да знае дека греши-ондак викам „Дорооо“ и си терам понатака зашо не ми е забавно :)

Повеќето на темава не ја сфаќате поентата на реченицата.
Еве, за среќа Магде ја сфаќа во вториот дел од постот.

"Попаметниот" сфаќа дека е бесцелно да се убедуваш со некој, не влегува во битки каде знае дека нема апсолутно никакви шанси да победи, односно да му го докаже на некој спротивното.
Затоа и е попаметен, однапред го сфаќа ова погоре, па не влегува во 5 саатен разговор,после кој, на крај знае дека ќе биде на исто...бидејќи знае дека нема да го смени погледот на другата страна, нема да ја убеди и пак исто ќе мисли.

Затоа, решава да "попушти" и да не троши 5 часа од својот живот залудно.

Сама пиша дека паметните попуштале нервно, значи врз основа на тоа ако си паметна имаш проблеми со нервите тоест „си попуштила нервно“ или си глупа и здрава како дрен.

Или па можда ја читам како што ми одговара, да имаш право.

Ти дечко попушташ или не попушташ?

Грешка, магаре ко магаре рика, од кај толку интелегенција за да победи :wink:

абе не е стварта во интелегенцијата... еве типичен пример...

Некој паметен и поглуп ја најдуваат топката од попаметнио на улица. попаметнио че сака да си ја земи топката че објаснува моја е вака така арно поглупио побудала че фати че се инаети не ја давам не ја давам...и сега попаметниов че попушти и топката че си остани кај поглупио :)

ова со топкава го давам како пример многу пати се има случено за безброј глупости да се расправа попаметен и поглуп и на овај попаметниов че му се смачи че попушти и пак на крајо на зборо од будалио че остани, иако не е во право.. :tapp:

Секогаш попуштам,за жал тоа е мојата најголема маана.Не треба ама ајде,иако се инаетам на почеток сепак на крај попуштам:tapp:

абе не е стварта во интелегенцијата... еве типичен пример...

Некој паметен и поглуп ја најдуваат топката од попаметнио на улица. попаметнио че сака да си ја земи топката че објаснува моја е вака така арно поглупио побудала че фати че се инаети не ја давам не ја давам...и сега попаметниов че попушти и топката че си остани кај поглупио :)

ова со топкава го давам како пример многу пати се има случено за безброј глупости да се расправа попаметен и поглуп и на овај попаметниов че му се смачи че попушти и пак на крајо на зборо од будалио че остани, иако не е во право.. :tapp:

Пак, ти со твојата интелегенција и неглупоќа, за разлика од тој што рика, ќе му попуштиш и само во неговата глупа психа тој ќе се лаже дека победил :wink: а каде е цел живот?...
Не мислам буквално да се попушта цело време, арно ама кога си имаш работа со магариња без мозок, вози им го филмот или игнорирај ги.
позз

Ти дечко попушташ или не попушташ?

Не попуштам.
Али, не беше поентата ја да ги навредам тие што пишале демек паметниот попуштал нервно туку само сакав да укажам дека тоа шо го пишале уствари е безвезе и дека според нивната теорија постојат само оние паментите кои попуштиле нервно и другата страна тоест глупите. Или па можда ја не сум го сфатил добро она „Паметните попуштаат, ама нервно“.

Не попуштам.
Али, не беше поентата ја да ги навредам тие што пишале демек паметниот попуштал нервно туку само сакав да укажам дека тоа шо го пишале уствари е безвезе и дека според нивната теорија постојат само оние паментите кои попуштиле нервно и другата страна тоест глупите. Или па можда ја не сум го сфатил добро она „Паметните попуштаат, ама нервно“.

Очигледно не си сфатил.
Поентата на тоа е дека секогаш кога попаметен ќе дебатира со глуп човек, ќе попушти нервно, ако не се откаже на време.
Значи, без разлика колку тој е паметен, глупиот пак ќе биде глуп, само ќе се изнервираш бидејќи тоа што ќе му го збориш ќе биде "узалуд".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom