Помош: Вируси, црви и разни штетници

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
дали некој може да ми каже како да се ослободам од тројанецов: autorun.inf :toe:
премногу време ме малтретира :toe:

За autorun.inf

Влези во CMD и пиши ја командава del /a:rhs [DRIVE]:\autorun.inf

На местото на DRIVE соодветно партицијата и пак за сите други.

Онеспособи ја моментално анти вирусната.
Преземи ComboFix ( прочитај го упатството за користење на наведената страна) и скенирај во Safe Mode.

Следно, преземи MalwareBytes, скенирај и со него.

Моменталните гадинки ќе ти бидам под средени.

Доколку сеуште осетиш некакво мачење на системот, скенирај со HijackThis! и постирај го логот некаде. Ќе ти кажам што следно треба да избришеш.

IMAM EDNO PRASANJE???
IMAV VIRUSI VO KOMPIJUTEROT (MNOGU) NEMAV INSTALIRANO ANTIVIRUS I PROBAV DA GO SKENIRAM SO ESET ONLINE SCANER, POSLE SCENIRANJETO KOMPIJUTEROT NEMA INTERNET, NZ VO ŠTO E PROBLEMOT MOZEBI IMA IZBRIŠANO DRIVERI OD MREZNATA KARTIČKA? KAKO DA NAJDAM KAKO SE VIKA MREZNATA I KAKO DA SIMNAM DRIVERI
AKO MOZE POBRZ ODGOVOR pls:cuc::cuc::cuc:

Што не му удриш формат ? Од искуство знам дека има вирус што мн тешко се брише и го блокира нетот ли,шо ја знам и нет со полиција :) јас кога го имав го форматирав и се среди , а за драјвери нез за мрежна, како шо знам за некои си ги има виндоусот(бар за мојата :) )

Помош :(

Помош имам вирус во компјутерот , се вика Personal Security и Security Center Ве молам брзо помогнете ми.. ни МСН неможам да отворам.. Одвај отворив Internet Explorer.. Фала Однапред

:pop:

Помош имам вирус во компјутерот , се вика Personal Security и Security Center Ве молам брзо помогнете ми.. ни МСН неможам да отворам.. Одвај отворив Internet Explorer.. Фала Однапред

:pop:

Пробај симни го програмчево, ќе ти пратам директен линк за download за да се снајдеш полесно. Одкога ќе го инсталираш, скенирај и избриши се што ќе најде. Ако не бива, лупни му формат, и за памет, инсталирај си добар антивирус во иднина.

> Download Линк

Ај кажете ми како да избришам ова autorun.inf. Ми пишува дека е во G :icon_conf пробав со тоа во цмд, некје, пробав во сејф мод пак некје, скенирав со нод,суперантиспајвер,спајбот, малварбајтс ПАК НЕКЈЕ :lud: ај некој совет :)

сигурно ти е на усб вирусот :helou: најди си USB Disc Security. добро програмче е :wink:

Тоа ти се дешава кога ке дадеш узб во книжара ебате . Тоа компјутерот им крца од вируси:uvo:

EJ ИТНО НЕКОЈ ДА МИ КАЖЕ ПРОГРАМ КОМПАТИБИЛЕН СО НОДОТ ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ВИРУСИ ЦРВИ И ТАКВИ СРАЊА!!!!!!!!!!!!МИ СЕ ПОЈАВУВАШЕ НЕШТО КАКО ДЕМЕК "System Security" ИЛИ ТАКА НЕШТО КАКО ПРОГРАМ ЕДВАЈ ГО ДИГНАВ Windows-ов ПРЕКУ SAFE MODE МОРАМ ДА ИСЧИСТАМ !!!!!!!!!:nerv: :nerv::nerv::nerv:

Eдит-Пробувам со Malwarebytes,ке видам што ке биде :nerv:

dimitarp напиша:
EJ ИТНО НЕКОЈ ДА МИ КАЖЕ ПРОГРАМ КОМПАТИБИЛЕН СО НОДОТ ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ВИРУСИ ЦРВИ И ТАКВИ СРАЊА!!!!!!!!!!!!МИ СЕ ПОЈАВУВАШЕ НЕШТО КАКО ДЕМЕК "System Security" ИЛИ ТАКА НЕШТО КАКО ПРОГРАМ ЕДВАЈ ГО ДИГНАВ Windows-ов ПРЕКУ SAFE MODE МОРАМ ДА ИСЧИСТАМ !!!!!!!!!:nerv: :nerv::nerv::nerv:

Eдит-Пробувам со Malwarebytes,ке видам што ке биде :nerv:

Сам себе цитат :vozbud:

Средив!!!!

Со кое програмче ?

Со MalwareBytes,делот кај што има за скенирање со последното Perform Flash Scan-...Will analyze memory and autoran objects... ми најде 2 едното беше како демек некој клип,и се снимило како демек некој програм System Security Tool,и на дескотопот имаше само табот доле и ништо неможеше да се прави ,пишуваше дека се е заразено и дека сака да ми украде информации од кредитната картичка :tapp: .Имаше на десктоп икона од "програмот" му ја најдов со Run локацијата,влегов во Safe Mode го избришав и се оправи после малку,и со програмот средив.Малку подетално напишав,ама можеби ке ти се најде :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom