Помош: Вируси, црви и разни штетници

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
дали некој може да ми каже како да се ослободам од тројанецов: autorun.inf :toe:
премногу време ме малтретира :toe:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
За autorun.inf

Влези во CMD и пиши ја командава del /a:rhs [DRIVE]:\autorun.inf

На местото на DRIVE соодветно партицијата и пак за сите други.

Член од
24 март 2010
Мислења
59
Поени од реакции
22
Онеспособи ја моментално анти вирусната.
Преземи ComboFix ( прочитај го упатството за користење на наведената страна) и скенирај во Safe Mode.

Следно, преземи MalwareBytes, скенирај и со него.

Моменталните гадинки ќе ти бидам под средени.

Доколку сеуште осетиш некакво мачење на системот, скенирај со HijackThis! и постирај го логот некаде. Ќе ти кажам што следно треба да избришеш.

Член од
15 март 2010
Мислења
51
Поени од реакции
2
IMAM EDNO PRASANJE???
IMAV VIRUSI VO KOMPIJUTEROT (MNOGU) NEMAV INSTALIRANO ANTIVIRUS I PROBAV DA GO SKENIRAM SO ESET ONLINE SCANER, POSLE SCENIRANJETO KOMPIJUTEROT NEMA INTERNET, NZ VO ŠTO E PROBLEMOT MOZEBI IMA IZBRIŠANO DRIVERI OD MREZNATA KARTIČKA? KAKO DA NAJDAM KAKO SE VIKA MREZNATA I KAKO DA SIMNAM DRIVERI
AKO MOZE POBRZ ODGOVOR pls:cuc::cuc::cuc:

Член од
28 февруари 2009
Мислења
95
Поени од реакции
0
Што не му удриш формат ? Од искуство знам дека има вирус што мн тешко се брише и го блокира нетот ли,шо ја знам и нет со полиција :) јас кога го имав го форматирав и се среди , а за драјвери нез за мрежна, како шо знам за некои си ги има виндоусот(бар за мојата :) )

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
Помош :(

Помош имам вирус во компјутерот , се вика Personal Security и Security Center Ве молам брзо помогнете ми.. ни МСН неможам да отворам.. Одвај отворив Internet Explorer.. Фала Однапред

:pop:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Помош имам вирус во компјутерот , се вика Personal Security и Security Center Ве молам брзо помогнете ми.. ни МСН неможам да отворам.. Одвај отворив Internet Explorer.. Фала Однапред

:pop:
Пробај симни го програмчево, ќе ти пратам директен линк за download за да се снајдеш полесно. Одкога ќе го инсталираш, скенирај и избриши се што ќе најде. Ако не бива, лупни му формат, и за памет, инсталирај си добар антивирус во иднина.

> Download Линк

Член од
28 февруари 2009
Мислења
95
Поени од реакции
0
Ај кажете ми како да избришам ова autorun.inf. Ми пишува дека е во G :icon_conf пробав со тоа во цмд, некје, пробав во сејф мод пак некје, скенирав со нод,суперантиспајвер,спајбот, малварбајтс ПАК НЕКЈЕ :lud: ај некој совет :)

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
сигурно ти е на усб вирусот :helou: најди си USB Disc Security. добро програмче е :wink:

Член од
28 февруари 2009
Мислења
95
Поени од реакции
0
Тоа ти се дешава кога ке дадеш узб во книжара ебате . Тоа компјутерот им крца од вируси:uvo:

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
EJ ИТНО НЕКОЈ ДА МИ КАЖЕ ПРОГРАМ КОМПАТИБИЛЕН СО НОДОТ ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ВИРУСИ ЦРВИ И ТАКВИ СРАЊА!!!!!!!!!!!!МИ СЕ ПОЈАВУВАШЕ НЕШТО КАКО ДЕМЕК "System Security" ИЛИ ТАКА НЕШТО КАКО ПРОГРАМ ЕДВАЈ ГО ДИГНАВ Windows-ов ПРЕКУ SAFE MODE МОРАМ ДА ИСЧИСТАМ !!!!!!!!!:nerv: :nerv::nerv::nerv:

Eдит-Пробувам со Malwarebytes,ке видам што ке биде :nerv:

dimitarp напиша:
EJ ИТНО НЕКОЈ ДА МИ КАЖЕ ПРОГРАМ КОМПАТИБИЛЕН СО НОДОТ ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ВИРУСИ ЦРВИ И ТАКВИ СРАЊА!!!!!!!!!!!!МИ СЕ ПОЈАВУВАШЕ НЕШТО КАКО ДЕМЕК "System Security" ИЛИ ТАКА НЕШТО КАКО ПРОГРАМ ЕДВАЈ ГО ДИГНАВ Windows-ов ПРЕКУ SAFE MODE МОРАМ ДА ИСЧИСТАМ !!!!!!!!!:nerv: :nerv::nerv::nerv:

Eдит-Пробувам со Malwarebytes,ке видам што ке биде :nerv:
Сам себе цитат :vozbud:

Средив!!!!

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Со кое програмче ?
Со MalwareBytes,делот кај што има за скенирање со последното Perform Flash Scan-...Will analyze memory and autoran objects... ми најде 2 едното беше како демек некој клип,и се снимило како демек некој програм System Security Tool,и на дескотопот имаше само табот доле и ништо неможеше да се прави ,пишуваше дека се е заразено и дека сака да ми украде информации од кредитната картичка :tapp: .Имаше на десктоп икона од "програмот" му ја најдов со Run локацијата,влегов во Safe Mode го избришав и се оправи после малку,и со програмот средив.Малку подетално напишав,ама можеби ке ти се најде :)

Kajgana Shop

На врв Bottom