Помош: Вируси, црви и разни штетници

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
O4 - HKCU\..\Run: [pep] c:\WINDOWS\system32\pep.exe - ова ти е вирус
O20 - Winlogon Notify: ljJYPjGx - ljJYPjGx.dll (file missing) - не сум сигурен ама мислам дека и ова

инсталирај го MALWAREBYTES направи update и види што ќе ти јави.
pa mi se pusti Registry Booster 2009 i toa go instalirav, nema update

Abe dajte da se najde resenie za Downadup virusot. toes nekoi go vikaat isto i Kido.ih ili pak win32/Conficker.AA.

Probuvav so se da go iscistam na Windows2003 R2 SP2 no jok. Mi kreiras scheduled task mnogu. i iste vo isto vreme se aktiviraat i go opteretuvaat procesorot.

Imam kaspersky 6 serverska licencirana no jok ni cul nu znae nesto za toj virus nitu pa na sajtot pisuvaat.
Nod32 2.7v najde nesto bozem iscisti ali pak se pojavuvaat tie taskovi.
Kako sto znam Virusov e od oktimvri lani pa do sea ima mutirano vo downadup.Gen.

HELPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

Decki so symantec go srediv :D:D:D.
Virusot bese vlezen vo rund32.dll i od tamu mi gi kreirase taskovite sea go iscisti i nema gajle.

Sepak fala na pomosta.

дали има некој Key File или Patch што работи за касперски 2009 8.0.0.454?
ако има некој .. да испрати по пп позз

Instrusion.Win.MSSQL.worm.Helkern
UDP FROM 218.75.199.50 TO LOCAL Port 1434
UDP FROM 218.95.47.83 TO LOCAL Port 1434

Nemam na mojot kompijuter vakvo nesto, no da ne e od drugite kompijuteri koi se na kabelnet? I sto da pravam?

C:\WINDOWS\SYSTEM32\HPBRO.EXE
Ova sto treba da e? spored imeto mislam deka nesto za hawlett packard (HP)

Instrusion.Win.MSSQL.worm.Helkern
UDP FROM 218.75.199.50 TO LOCAL Port 1434
UDP FROM 218.95.47.83 TO LOCAL Port 1434

Nemam na mojot kompijuter vakvo nesto, no da ne e od drugite kompijuteri koi se na kabelnet? I sto da pravam?

C:\WINDOWS\SYSTEM32\HPBRO.EXE
Ova sto treba da e? spored imeto mislam deka nesto za hawlett packard (HP)
C:\WINDOWS\SYSTEM32\HPBRO.EXE - најверојатно имаш HP принтер (или некој кој се наоѓа во твојата мрежа, па си инсталирал драјвер за да го користиш во мрежа), бидејќи ова е процес кој се инсталира за локална и мрежна поддршка. Не е системски процес, не е опасен, но ако се сомневаш дека ти предизвикува некаков проблем, слободно одинсталирај од контрол панел.

C:\WINDOWS\SYSTEM32\HPBRO.EXE - најверојатно имаш HP принтер (или некој кој се наоѓа во твојата мрежа, па си инсталирал драјвер за да го користиш во мрежа), бидејќи ова е процес кој се инсталира за локална и мрежна поддршка. Не е системски процес, не е опасен, но ако се сомневаш дека ти предизвикува некаков проблем, слободно одинсталирај од контрол панел.

Imam 2 HP printeri, ednio desk, drugio laserJet, no fintata e sto dvata se povrzani na eden kompijuter...
ok, ne se somnevam poveke vo toj proces

Imam 2 HP printeri, ednio desk, drugio laserJet, no fintata e sto dvata se povrzani na eden kompijuter...
ok, ne se somnevam poveke vo toj proces
http://www.microsoft.com/Downloads/...FamilyID=DCFDCBE9-B4EB-4446-9BE7-2DE45CFA6A89
Прво инсталирај го ова, па направи апдејт на вирус дефиниции, па скен (boot scan) и би требало да завршиш работа. Извини, ама не го видов овој дел од прашањето Instrusion.Win.MSSQL.worm.Helkern. Инаку јас прво би отстранил SQL, па после чистење!

AJ mala pomos ova mi go najde antivirusot

C:\WINDOWS\system32\drivers\nicsk32.sys
[DETECTION] Is the TR/Crypt.XDR.Gen Trojan

imam nod32 i mi kazva deka imam Win32\TrojanDownloader.Wigon.BS trojan i go ima vo documents and settings i vo windows sistem32 drivers. go ima staveno vo karantin ama sekoj den izlegva istata poraka sto znaci deka nemozi da go izbrisi. sto da mu pravam kako da go izbrisam?

да не знае некој кај може да купам Kaspersky во Скопје?

Знае некој начин за отстранување на вирус наречен "Win:32 vitro" ? Пошто антивирусиве не знаат. :jaj:

За 20 минути цел компјутер ми го поеба, 3 пати преинсталирам виндоус, ама изгледа и у D e навлезен.

imam nod32 i mi kazva deka imam Win32\TrojanDownloader.Wigon.BS trojan i go ima vo documents and settings i vo windows sistem32 drivers. go ima staveno vo karantin ama sekoj den izlegva istata poraka sto znaci deka nemozi da go izbrisi. sto da mu pravam kako da go izbrisam?

Симни Unlocker и избриши го.

Знае некој начин за отстранување на вирус наречен "Win:32 vitro" ? Пошто антивирусиве не знаат. :jaj:

За 20 минути цел компјутер ми го поеба, 3 пати преинсталирам виндоус, ама изгледа и у D e навлезен.

Епа кога знаеш дека е во Д, скенирај/чисти/форматирај ја таа партиција.

Епа кога знаеш дека е во Д, скенирај/чисти/форматирај ја таа партиција.

Не можам да скенирам, не ми дава да инсталирам антивирус, автоматски ме исфрла од сите страни од каде можам да симнам нешто што ќе ми помогне, истото ми го прави и на оние онлајн скенерите.

А антивирусите шо ги имам на ЦД не ми дава да ги апдејтирам, така да и тие се бескорисни.

Не можам да скенирам, не ми дава да инсталирам антивирус, автоматски ме исфрла од сите страни од каде можам да симнам нешто што ќе ми помогне, истото ми го прави и на оние онлајн скенерите.

А антивирусите шо ги имам на ЦД не ми дава да ги апдејтирам, така да и тие се бескорисни.

Тогаш третата опција што ти ја пишав - формат на D.

Симни на друг PC avast,инсталирај и најверојатно ке се реши.
Скоро кај еден другар вака го решив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom