Помош: Вируси, црви и разни штетници

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе вчера го закачив вирусов па ако може малце помош...
Скенирав со NOD32 али изгледа дека неможе да се избрише..Го форматирав цело ПЦ и пак го имаше..Ако знае некој како може да се исчисти нека пише.
Фала однапред..

Ако си го форматирал ЦЕЛО ПЦ нема шанси пак да го има вирусот. Ја правите истата грешка, после форматирањето од истите усб/цедиња снимате секакви фајлови... а може таму да е вирусот.

Ако си го форматирал ЦЕЛО ПЦ нема шанси пак да го има вирусот. Ја правите истата грешка, после форматирањето од истите усб/цедиња снимате секакви фајлови... а може таму да е вирусот.

Вирусот ми е на другиот компјутер..
Бај де веј вирусот беше пренесен од на брат ми усбто..
Иначе има шанси бидејќи го скенирав со NOD32 и пак го наоѓаше а никако да се избрише..
Ќе пробам со Avast да го избришам па ако нејќе кажете друго чаре..

Вирусот ми е на другиот компјутер..
Бај де веј вирусот беше пренесен од на брат ми усбто..
Иначе има шанси бидејќи го скенирав со NOD32 и пак го наоѓаше а никако да се избрише..
Ќе пробам со Avast да го избришам па ако нејќе кажете друго чаре..

За кој вирус конкретно се работи ? Гледам си пишал во претходниот пост
Луѓе вчера го закачив вирусов па ако може малце помош...
Кај мене нема никаква слика за да видам...

Пишав погоре дека вирусот се вика Malas Worm..
Слика немам постирано..

Пишав погоре дека вирусот се вика Malas Worm..
Слика немам постирано..

Сори не го видов тоа... Инаку еве како да го избришеш вирусот

[FONT=Arial,Helvetica][SIZE=-1] OfficeUpdate.exe in the Windows\Web folder,
circle.gif
svchost.exe in the Current User 'sTemp folder,
circle.gif
MSshare.exe in the Program Files\Common Files\Microsoft Shared folder,
circle.gif
AdobeUpdate.exe in the %ALL Users% Startup folder,
circle.gif
SexGame.exe in the Program Files\XPCode folder,
circle.gif
SexScreenSaver.scr in the Program Files\XPCode folder,
circle.gif
autoply.exe in the Root of all drives,
circle.gif
Autorun.inf in the Root of all drives.

[/SIZE][/FONT][FONT=Arial,Helvetica]The trojan modifies the registry at the following location to load itself during each startup:

circle.gif
[SIZE=-1]HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\SoundMax[/SIZE]

It also modifies the registry at the following location:

circle.gif
[SIZE=-1]HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\lanmanserver\Shares\New_soft

[/SIZE]
[SIZE=-1]Ако има нешто нејасно со англискиот, прашај.
[/SIZE][/FONT]

Ќе видам после дали со ова ќе работи..
Фала у секој случај..:helou:

Сори не го видов тоа... Инаку еве како да го избришеш вирусот

[FONT=Arial,Helvetica][SIZE=-1] OfficeUpdate.exe in the Windows\Web folder,
circle.gif
svchost.exe in the Current User 'sTemp folder,
circle.gif
MSshare.exe in the Program Files\Common Files\Microsoft Shared folder,
circle.gif
AdobeUpdate.exe in the %ALL Users% Startup folder,
circle.gif
SexGame.exe in the Program Files\XPCode folder,
circle.gif
SexScreenSaver.scr in the Program Files\XPCode folder,
circle.gif
autoply.exe in the Root of all drives,
circle.gif
Autorun.inf in the Root of all drives.

[/SIZE][/FONT][FONT=Arial,Helvetica]The trojan modifies the registry at the following location to load itself during each startup:

circle.gif
[SIZE=-1]HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\SoundMax[/SIZE]

It also modifies the registry at the following location:

circle.gif
[SIZE=-1]HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\lanmanserver\Shares\New_soft

[/SIZE]
[SIZE=-1]Ако има нешто нејасно со англискиот, прашај.
[/SIZE][/FONT]

Фала друже успеав да го исчистам компјутерот..:smir:

zdr

Kako mozam da gi izbirsam ovie Cookie? Gi brisam preku mozilla Tools-Clear Private Data taka znam ama ni mi gi brisit ko ke skeniram so avg i mi gi pokazvit a ne mi gi brisit! Dali imat nekoj drug nacin?

Attachments

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    79,7 KB · Прегледи: 7
Вака..имав некој вирус па ај викам ке го избришам, арно ама несакаше да се отстрани па така го форматирав компјутерот, инсталирав драјвери за графичката и одма после тоа инсталирав антивирус (bitdefender total security 2009) и одкако го рестартирав компјутерот, вирусот пак се појави...се подигаат некои процеси што воопшто ниедна програма не ги користи зш нема др програми инсталирани..а и пробав да инсталирам други програми не ми дозволи...некој да понуди некоја помош..некој линк по ПП за антивирус..ама да биде со лиценца..т.е. да можам да ги избришам вирусиве..ај ПЛС!!!

Вака..имав некој вирус па ај викам ке го избришам, арно ама несакаше да се отстрани па така го форматирав компјутерот, инсталирав драјвери за графичката и одма после тоа инсталирав антивирус (bitdefender total security 2009) и одкако го рестартирав компјутерот, вирусот пак се појави...се подигаат некои процеси што воопшто ниедна програма не ги користи зш нема др програми инсталирани..а и пробав да инсталирам други програми не ми дозволи...некој да понуди некоја помош..некој линк по ПП за антивирус..ама да биде со лиценца..т.е. да можам да ги избришам вирусиве..ај ПЛС!!!

Најверојатно ти имаш некој спајвер. Ај вака, пробај со овие програми
Spyware Terminator; Trojan Hunter; Nod 32 full bussines(trial)

Најверојатно ти имаш некој спајвер. Ај вака, пробај со овие програми
Spyware Terminator; Trojan Hunter; Nod 32 full bussines(trial)

Brat ne nekoj....simnav avg free edition i eve sea momentalno skeniram i do sea mi najde 45 i rastat..i toa najcesto vo system restore, Windows folderot, kako i vo documents and settings, i program files..so dr zborovo da ne recam celo C!!!...nego kazi mi za da znam ako ne za dr pat..ako praam recover na windows, dali se gubat instaliranite programi..ili samo windows-ot si gi snima negovite fajlovi od pocetok..a ova nisto drugo ke moram pak da reinstaliram..do sea vakvo neso ne sum videl..aj fala..

Brat ne nekoj....simnav avg free edition i eve sea momentalno skeniram i do sea mi najde 45 i rastat..i toa najcesto vo system restore, Windows folderot, kako i vo documents and settings, i program files..so dr zborovo da ne recam celo C!!!...nego kazi mi za da znam ako ne za dr pat..ako praam recover na windows, dali se gubat instaliranite programi..ili samo windows-ot si gi snima negovite fajlovi od pocetok..a ova nisto drugo ke moram pak da reinstaliram..do sea vakvo neso ne sum videl..aj fala..

Абе види, ти кога го форматираш виндоусот само ја бришеш партицијата кај што е инсталиран а може вирусите/спајверите да се наоѓаат во друга/и партиција/и или пак ако снимаш програми од исто усб/цд (а таму да се наоѓа вирусот. Пробај и со КИС 09 (симни го од офицјалниот сајт, и активирај триал 30 дена) Скенирај, чисти, средувај што друго да ти кажам :toe:

Не се губат со recover.. Освен ако правиш restore пример на виста.

Коа ке кликнам на некој фолдер ме носи на оваа страна,шо вирус е и со шо да го тргнам??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom