Помош: Вируси, црви и разни штетници

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки, имав авг антивирус, и сега го деинсталирав, сакав касперски да клам. ама ко ќе пробам да го инсталирам, ми вика деинсталирај го авг па продолжи, а од авг нема ни трага ни глас, го деинсталирав и рестартирав 1245353 пати. и сеа не можам антивирусот да си го инсталирам. :icon_ques

Најди сетап од AVG, стартувај го може ќе ти даде да го избришеш. Ако не, инсталирај го AVG пак, па после анинсталирај го целосно, и продолжи си со друг антивирус.

пред некој ден, комп. на братучетка ми фати вируси нешто даунлодираше, го пушти да се чисти најде околу 30 000 вируси, сега пред некој ден го оклучив комп. не ми ги дава иконите статусната лента ми дава одма вируси да чистам????

пред некој ден, комп. на братучетка ми фати вируси нешто даунлодираше, го пушти да се чисти најде околу 30 000 вируси, сега пред некој ден го оклучив комп. не ми ги дава иконите статусната лента ми дава одма вируси да чистам????
Чисти бе друже.

Чисти бе друже.

хех чистев ама не се чистат..30 000 ако има па, ке треба да окапам пред него...и мене ми се има случено тоа ама го исчистив мојот пошо немаше толку вируси

хех чистев ама не се чистат..30 000 ако има па, ке треба да окапам пред него...и мене ми се има случено тоа ама го исчистив мојот пошо немаше толку вируси

Aко стварно има 30 000, значи има ЕДЕН АМА ВРЕДЕН кој се размножува ептен. Сочувај што можеш да сочуваш на CD или USB и после провери ги и тие стварите што си ги сочувал да не имаат по некое вирусче, тројанче, црвче....

И формат!

Spyware Doctorot mi gi najde slednive stetocini :

Application.TrackingCookies. -low risk

Adware.Advertising -low risk

AdWare.WebDir -medium risk

Trojan.Downloader.Dunb -low risk

Trojan-Dropper.Agent.DKN -high risk

Application.StroagePass_Viewer -medium risk

Adware.Caishow -medium risk

Adware.Internet_Explorer_User_Restrictions -low risk

Imam problemi so patchot na Spyware Doctorot, anyone?

инсталири си Spy Bot..поедноставен е

Imas problem so update ne so pahot kaj site e taka nema nekoj Dobar fajnalen crack :nesum:

Imas problem so update ne so pahot kaj site e taka nema nekoj Dobar fajnalen crack :nesum:

А да ти дадам јас крак сакаш?
Само прво кажи ми ја целосната верзија на докторот и дај ми твој мсн за да ти го пратам.

Најди сетап од AVG, стартувај го може ќе ти даде да го избришеш. Ако не, инсталирај го AVG пак, па после анинсталирај го целосно, и продолжи си со друг антивирус.

КОРУН, така правеше и кај мене кога сакав да избришам касперски и да ставам нод32 Smart Security, проблемот е во тоа што тој треба да ги избрише и регистрите на АВГ што му се оставени за да може да може да инсталира друг анти вирус.
Нека си слегне Revo Unistaller бесплатно програмче е, нека го инсталира поново АВГ и после преку Revo нека ги избрише и регистрите и се што е поврзано со АВГ.

пс. Програмчево партал прави за бришење податоци од компјутер закон е.

Најверојатно имаш закачено добар тројан, јас сум имал такви вируси многу пати, тешко е да се избришат со антивирус, пошто се стартуваат и во Safe Mode, а уште потешко е рачно да ги избришиш, па, имаш 2 избори.

1. Форматирај све и свашта.
2. Download-ирај си SmitFraud Fix, стартувај во SafeMode, и стартувај го SmitFraud Fix, нека го исчисти ком. а потоа кога ќе те праша дали сакаш да го чисти и регистерот, прифати, кога ќе заврши со чистење на регистерот, исклучиго, рестартирај, и уживај без вируси.

Јас сум го користел SmitFraud Fix многу пати, за чистење на тројанци и секогаш помага.

Сигурно имаш фатено некој тројанец како што кажа PowerBoY14 , пробај со некоја понова верзија на Kaspersky, би требало да ти помогне, ако не знаеш што е решението- формат

ако знае некој како да го исчистам вирусов нека пише...

статистики...

Submission Summary:

• Submission details:
    • Submission received: 09 April 2008 16:37:06 PM
    • Processing time: 3 min 10 sec
    • Submitted sample:
      • File MD5: 195452E0EB0B0CFAEE3D3CA8E6895D7A
      • Filesize: 544,768 bytes
      • Alias:
Registry modifications

• The following Registry Keys were created:
    • [HKEY_CURRENT_USER\Software\zweitgeist]
    • [HKEY_CURRENT_USER\Software\zweitgeist\Firebat]
    • [HKEY_CURRENT_USER\Software\zweitgeist\Firebat\2.0.0]
    • [HKEY_CURRENT_USER\Software\zweitgeist\Firebat\2.0.0\Locale]

• The newly created Registry Values are:
    • [HKEY_CURRENT_USER\Software\zweitgeist\Firebat\2.0.0\Locale]
      • Language = "en"
цело време ми се отвараат попапс, ми вика download anitivirus free, глупи програми (шорткати до "antivirusot") покрај саатот ми пишува вирус алерт, таскбар во IE и други ствари....поентата е што иам јас бит дифендер али неможе да го избрише, кога пробувам да симнам касперски автоматски ми се прекинува даунлоадирањето, bit defenderot вика дека е backdoor trojan....

http://forum.kajgana.com/attachment.php?attachmentid=7116&stc=1&d=1215969740

Јас го форматирав мојот компјутер кога се зарази со вирусов. Ми се виде ептен тешко да го чистам, а и нема гаранција дека стварно ќе го исчистиш.

Јас го форматирав мојот компјутер кога се зарази со вирусов. Ми се виде ептен тешко да го чистам, а и нема гаранција дека стварно ќе го исчистиш.

хаха...ама помош (без навреда)

порано и јас правев така се дур немав важни фајлови во компјутерот...сега имам ствари кои стварно ми требаат, и морам да ги дезинфицирам, а не да ги избришам...и плус и татко ми има некој негови ствари од работа што не смеам ниту да помислам да му ги избришам....

help any1

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom