Помош, совети, размена на искуства...

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Imam eden problem, ne znam dali e za tuka ama da prasam :)

Prefrlav edni sliki i klipovi od digitalecov " Canon A570 IS " na PC i mi pravi problem za eden klip snimen, ama pogolem e negde 750 MB, samo ne mi se veruva deka e do goleminata. Na prefrlanje mi se ukocuva programov, probav da go pustam i so pleer direktno od kartica ama ne go prepoznava. A da go gledam od aparatot mozam. Go otvara i sve mozes da go dogledas. Ne svacam :toe:

A klipov mi e dobar, vazen da kazam :) Ubav klip i bas toj ne go otvara da go e***

Fala za pomosta

Zdravo
imam Panasonic DMC-LC40 od 2002 so 4 mp.Moze li nekoj da mi kaze sto e toa tif image?zosto koga ke slikam so 2240*1680 vo vtor stepen na kvalitet slikite zafakaat okulu 1 mb,a koga ke go namestam vo eden stepen pogore tif format edna slika zafaka 10-11 mb.
Prasanjeto mi e dali vredi da slikam vo tif ili vo drugite pomali stepeni,zosto vo tif mi odi brzo memorijata?
fala

Zdravo
imam Panasonic DMC-LC40 od 2002 so 4 mp.Moze li nekoj da mi kaze sto e toa tif image?zosto koga ke slikam so 2240*1680 vo vtor stepen na kvalitet slikite zafakaat okulu 1 mb,a koga ke go namestam vo eden stepen pogore tif format edna slika zafaka 10-11 mb.
Prasanjeto mi e dali vredi da slikam vo tif ili vo drugite pomali stepeni,zosto vo tif mi odi brzo memorijata?
fala
Тоа најискрено е најчкарт ствар што е ставена на апарат. Сликај си нормално, .tif форматот е формат за принтање на постери, билборди.
Поточно .tif има опсег од 16 до 32 bit. слики а JPG 8. .tif како екстензија си носи многу повеќе информации и затоа тежи многу повеќе. Сликај со го jpg и не му ја мисли

Prefrlav edni sliki i klipovi od digitalecov " Canon A570 IS " na PC i mi pravi problem za eden klip snimen, ama pogolem e negde 750 MB, samo ne mi se veruva deka e do goleminata. Na prefrlanje mi se ukocuva programov, probav da go pustam i so pleer direktno od kartica ama ne go prepoznava. A da go gledam od aparatot mozam. Go otvara i sve mozes da go dogledas. Ne svacam :toe:

A klipov mi e dobar, vazen da kazam :) Ubav klip i bas toj ne go otvara da go e***

Fala za pomosta
Извади ја картицата и најди card reader, и преку него пробај да го префрлиш клипот.

ЈАС имам едно проблемче во врска со мојот канон А70, неможам да ги гледам видеата (не се отвараат ни со win.media, bs-player,power dvd , real player) ми кажаа дека ми фалеле драјвери или нешто слично ама проблемот е што инсталационото Цд го немам (пошто ми е донесен од странство онака да ми се најде, а и стар е прилично)Пробав да симнам од официјалната страна на канон ама не ми оди ваљда поради нелиценцираното хр.Кој имал слично искуство нека каже ве молам или нека даде драјвери....или тоа што треба.:pipi::salut:

ЈАС имам едно проблемче во врска со мојот канон А70, неможам да ги гледам видеата (не се отвараат ни со win.media, bs-player,power dvd , real player) ми кажаа дека ми фалеле драјвери или нешто слично ама проблемот е што инсталационото Цд го немам (пошто ми е донесен од странство онака да ми се најде, а и стар е прилично)Пробав да симнам од официјалната страна на канон ама не ми оди ваљда поради нелиценцираното хр.Кој имал слично искуство нека каже ве молам или нека даде драјвери....или тоа што треба.:pipi::salut:

Прво кога ќе го префрлиш на комп. видеото види во пропортис каков фајл е. После тоа ќе видиш дали може или не да се гледа со некој од плеерите или ти треба некој драјвер. Пробај и со Винамп да го пуштиш. Мислам дека од ваквите апарати не би требало да бара драјвери. Јас имав сони, сите клипови си ги гледав со Винамп. Да не немаш воопшто потребни драјвери за видео во комп.?

И јас го имав истиот проблем но мојот апарат е кодак, ама нема врска би требало ист формат да се пробај со оваа програма, кај мене единствено со неа ги отвара видеата :wink:

Фала Ви многу на двајцата,:aplauz:што сепак се потрудивте околу моето прашање, сепак советот од м.марко21 повеке ми помогна,зашто тоа опали и кај мене, значи со тој плеер се гледаат видеата.Уште еднаш фала најмногу:pipi::je:

Fala za pomosta
па пробај вака данлодирај го ГОМ плеер и со тој пушти го.
исто и мене ми правеше со медиа плеер али сега супер.
и не е до големината да не те лаже некој.

decki...ova vazi za tockest i druzinata fotografi..
dali moze da mi kazete nekoj dobar fotoaparat do 10000 denari.?
vo nekoj od postovive prethodno imashe objasneto sho e podobro aparat so pogolemi mega pikseli ili imashe vrska optickiot ili digitalniot zum.
pozdrav:smir:

Да прашам ако некој видел и знае..
Гледав еднаш на нет слики од еден фотограф кој прави фото-инсталации, и имаше направено куќичка мала ставена на пикап, и внатре гола типка а до неа мало прозорче, и секој што ќе погледнеше низ прозорот типот внатре го сликаше и неговата глава се покажуваше до голата девојка. Има и многу други интересни концепти и инсталации. Ако на некој му текнува нека ми каже како можам да го најдам типот.
фала.

Многу озбилна потражња :

Ми требат ПРЕПОРАКИ за БЕСПЛАТНА програма (софтвер) (или ако ми најте со кракче некоја) за уредување и обработка на слики со кои ќе можам да ги постигнам ефектите од страницата
www.befunky.com/ (cartoonizer ,warholizer , charcola, patriotic, inkify , line artopia, stenciler, sunburst, scribbler)

- тие што работеле со оваа страница знаат , а сите кои професионално уредуваат слики сигурно ја посетиле!

пс:
Во препораките Да не биде само FotoSketcher - најлошата програма која сум ја користел во животот за ефекти кај сликите

Поздрав до сите кајганчии..

Zdravo,
Me interesira kako so digitalen fotoaparat da preslikam fotografija koja e slikana so obicen aparat i vo momentov ja imam na "hartija", i sakam da ja imam na digitalniot aparat.
Odnaped Vi blagodaram.

Zdravo,
Me interesira kako so digitalen fotoaparat da preslikam fotografija koja e slikana so obicen aparat i vo momentov ja imam na "hartija", i sakam da ja imam na digitalniot aparat.
Odnaped Vi blagodaram.
Хммм, незнам дане те сватив добро :raz:, но ти сакаш да ја внесиш сликата во твојот диг.апарат за да ја имаш во него.Чим ја имаш испринтано на хартија скенирај ја сликата и пренеси ја во апаратот преку usb кабел или преку card reader во мемориската картичка.
Ако немаш скенер сликај ја директно фотографијата со апаратот поставувајќи го на micro мод :toe:.Ако мислеше на ова, ако не објасни пак подобро пак да видам дали можам да ти помогнам.

Многу озбилна потражња :

Ми требат ПРЕПОРАКИ за БЕСПЛАТНА програма (софтвер) (или ако ми најте со кракче некоја) за уредување и обработка на слики со кои ќе можам да ги постигнам ефектите од страницата
www.befunky.com/ (cartoonizer ,warholizer , charcola, patriotic, inkify , line artopia, stenciler, sunburst, scribbler)

- тие што работеле со оваа страница знаат , а сите кои професионално уредуваат слики сигурно ја посетиле!

пс:
Во препораките Да не биде само FotoSketcher - најлошата програма која сум ја користел во животот за ефекти кај сликите

Сакаш на полесниот начин да завршиш обработка на фотографијата, но овие ефекти и многу повеќе најдобро ќе ги направиш преку Photoshop.

Zdravo,
Odnaped Vi blagodaram.

Сликај ја со дигиталниот без блиц и при добро светло за да не изгубиш детали. Или скенирај ја, да.

Многу озбилна потражња :

пс:

Не знам зошто некако сите се тргнати по овие ефекти кои ги уништуваат најчесто фотографиите. Добро, мое мислење. Во Фотошоп можеш многу попрофесионално да ги добиеш сите овие ефекти.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom