Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Некој да предложе некоја мала програмичка за чистење на овие вируси ли што се ишуес, бидејки многу ми е спор компјутерот, и сега ме ебава и на нет, кога ке кликнам ми излеват уште 2-3 прозорци безвеза :)

Пред некое време го форматирав, се инсталирав на ново е ама сега ме дупи ВЛЦ плејерот, на филмови со појака резолуција ми сецка и ништо не се гледа, звукот си е добар итн. Иам амд графичка од гб или 2 гб не сум сигурен.

Е сега најбитното е што иам 8.1, добро и претходно го имав ама често пати ми покажуваше график кард фејлиур, затоа и го форматирав, ама немав проблеми со VLC....?!

Знае некој шо може да е?
Итно е не можам филмовите да си ги изгледам така зјаат 50 и кусур филма :( :icon_lol:

Преинсталирај го VLC. До кодеците нешто е...:)

Некој да предложе некоја мала програмичка за чистење на овие вируси ли што се ишуес, бидејки многу ми е спор компјутерот, и сега ме ебава и на нет, кога ке кликнам ми излеват уште 2-3 прозорци безвеза :)
Симни некој анти-вирус (целосна верзија, не free trial) и CCleaner.

Преинсталирај го VLC. До кодеците нешто е...:)

Симни некој анти-вирус (целосна верзија, не free trial) и CCleaner.
Не е до тоа. Претходно имав 32битен, му ставив 64 и пак истото. 64 бидејќи ОЅ ми е 64ка.

Светото тројство:
1. Malwarebytes anti-malware
2. AdwCleaner
3. JRT (Junkware Removal Tool)

И инсталирај Adblock

хаха ако ги инсталирам овие сите ептен ке ми кочи хаха се шалам ..
сериозно треба све да инсталирам и ке се управи ?
од светото тројство само првата се инсталира
другите 2 се извршни програми на кои не им треба инсталација. ги пушташ, скенираат, бришат и ги бришеш
скенот со првата трае во просек од 10 минути, втората 5 минути, третата 10 минути, секако зависи од бројот на податоци и брзината на компјутерот.
нема да ти одземе ова многу време и нема што тука ти да прашуваш сериозно или не, ко да ти кажав дека треба да се качиш на монт еверест
потребни се сите 3 затоа што таргетираат различни групи на лош софтвер

најверојатно ќе се „управи“ затоа што светото тројство брише 98% од лошиот софтвер познат во светот

Здраво момци, како сте ? Барам совет околу јавата... Поглупа програма немам сретнато досега..Кај мене си функционира океј, ама кај татко ми на работа отвара сајтови и само на гугл хром не ја препознава јавата.. Операта си функционира океј...А ја има најновата јава.. Ви благодарам однапред.

А ја има најновата јава..
Тоа е проблемот. Од овој месец, најновите верзии на јава не работат на гугл хром поради илјадници пропусти и експлоити што злонамерните луѓе ги користат. Ова ми го пишуваше пред некој ден кога средував јава на друг компјутер.
Ама еве сеа пробав на google chrome и ми се појави горе десно дека е блокд, одбрав always allow on java.com и со рефреш бидна.

За која/кои веб страна/и е проблемот?

Портал на фонд за здравство
епа за истото го местев и ја. коа ставив најнова верзија chrome рече нешто as of april 2015 we don't support java blablabla
решив на тетка ми да и ставам firefox, и нема проблеми со најава

епа за истото го местев и ја. коа ставив најнова верзија chrome рече нешто as of april 2015 we don't support java blablabla
Опера си има и сеа преку неа работи

Опера си има и сеа преку неа работи

Може ли некој ако знае да ми даде сериски бројод Даемон тулс. Јас колку се сеќавам порано кога сум го инсталирала не ми барало сериски број, сега кое и да го симнам ми бара, и незнам да си го инсталирам. А ја симнав Sims colection ми седи во компјутер неможам да си ја инсталирам поради ебениот сериски број на даемон тулс.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom