Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Пред некое време го форматирав, се инсталирав на ново е ама сега ме дупи ВЛЦ плејерот, на филмови со појака резолуција ми сецка и ништо не се гледа, звукот си е добар итн. Иам амд графичка од гб или 2 гб не сум сигурен.

Е сега најбитното е што иам 8.1, добро и претходно го имав ама често пати ми покажуваше график кард фејлиур, затоа и го форматирав, ама немав проблеми со VLC....?!

Знае некој шо може да е?
Итно е не можам филмовите да си ги изгледам така зјаат 50 и кусур филма :( :icon_lol:

Одмори малку :icon_lol:.. Проба ли со друг player.
Доста одмарав цела недела филм неам пуштено, добро имав и обврски, ама сепак.
Иначе фала типче :icon_lol: пробав со БС плејер со него оди, со влц пак заебава. 25 века го користам ова ми се немаше случено, шо му е кој го знае :toe:

Дечки знае ли некој како да конвертирам word документ во smashword?

Еве го и документот: https://www.dropbox.com/s/tt8gcqxd28hek88/s.annelovespatience.docx?dl=0
Зошто мора да е smashwords? Ако сакаш да конвертираш од word во epub, mobi има еден тон програми. Сакаш да го објавиш фајлот како книга на amazon, kindle.... или само да го конвертираш за телефон/таблет?

Дечки ај помош.
Некогаш, некои филмови, не секогаш и не сите, од 5-15гб неможам да ги гледам. Пуштам филм, оди 5-10-30 минути и закочва. Ај шо ќе закочи филмот и плеерот, се укочва цел лап топ, неможам да го исклучам плеерот никако, ни alt+f4 помага, ни таск менаџер се пушта, ништо.
Пробано на Vlc, Bs player, Ace player, исто е со сите.
Со серија пример или филм да речиме 700мб-1,5гб не прај никогаш проблем.
Шо можи да е? Торетот, плеерот или лаптопот?
Нека помага некој дур не сум го скршил на пола :)

@Dekio7 лаптопот и не го крши на пола :D
Провери ладење и колку рам имаш уствари?

@Dekio7 лаптопот и не го крши на пола :D
Провери ладење и колку рам имаш уствари?
Си лади нормално, не загрева ич, плус чистен е скоро. 4гб рам има.
Толку филмој изгледав и никогаш не напрајл така, се до пред скоро на еден филм ми закоче, па го спуштив филмот 700мб и го догледав. После на друг филм исто, пак на 700мб го догледав. Измеѓу тие две закочвања изгледав доста филмој од 5-15гб. И еве денес 2 филма пуштив, едниот на 4 мин застана, другиот на 30мин.
Неможи да не го скршиш :)

@Dekio7 може и до фајловите да е. Кодеци, чуда, врагови. Пробај со др плеер или друг фајл.

@Dekio7 може и до фајловите да е. Кодеци, чуда, врагови. Пробај со др плеер или друг фајл.
Со други плеери е пробано и исто прај. Кодеци, други фајлови и други чуда не се разбирам баш.

Зошто мора да е smashwords? Ако сакаш да конвертираш од word во epub, mobi има еден тон програми. Сакаш да го објавиш фајлот како книга на amazon, kindle.... или само да го конвертираш за телефон/таблет?

Имам такво барање од клиент па барав конвертори ама ништо асално не најдов.

Со други плеери е пробано и исто прај. Кодеци, други фајлови и други чуда не се разбирам баш.
Симињај YIFY и не се замарај. На лаптоп не вреди да симињаш 5-15гб филмови.

Симињај YIFY и не се замарај. На лаптоп не вреди да симињаш 5-15гб филмови.
Ама ги пуштам на тв, и има разлика во сликата.
Пробав со други филмој 5-15гб си работи нормално, некни ги погодив 2 закочија, и претходно уште 2-3. Чуден проблем.

Ама ги пуштам на тв, и има разлика во сликата.
Пробав со други филмој 5-15гб си работи нормално, некни ги погодив 2 закочија, и претходно уште 2-3. Чуден проблем.
Дали си 100% сигурен дека не загрева?
Провери колку слободен простор имаш на хард дискот.
Стави најнови драјвери за графичката.

Изгаси се што работи во позадина додека гледаш филм.
Провери дали ќе се кочи ако го гледаш само на лаптопот, без поврзување со телевизор.
Избриш се од кодеци во control panel (се што содржи codec или слично во името, xvid, divx, k lite, CCCP), рестартирај компјутер и инсталирај само Potplayer. Пробај со него да гледаш.

Дали си 100% сигурен дека не загрева?
Провери колку слободен простор имаш на хард дискот.
Стави најнови драјвери за графичката.

Изгаси се што работи во позадина додека гледаш филм.
Провери дали ќе се кочи ако го гледаш само на лаптопот, без поврзување со телевизор.
Избриш се од кодеци во control panel (се што содржи codec или слично во името, xvid, divx, k lite, CCCP), рестартирај компјутер и инсталирај само Potplayer. Пробај со него да гледаш.
Сигурно не загрева.
200гб имам слободни, изгаснато и избришано е се.
Mи закочшваше и без да е поврзан со тв, ама еве толку плеери пробав, ама овај шо ми го пуште не. Си тера филмот на овај плеер супер. Ќе видам дали некој друг филм ќе закочи на овај плеер. Фала многу :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom