Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Кога играм онлајн игра,работи компјутеров супер,ама кога играм на пр Пес/Фудбал менаџер, и ред други игри после 1минута ми се блокира и морам да го рестартирам пак и одново ова се појавува и одново,до сега сум немал ваков проблем,баш и пред некое време го чистев пц,викам ај дали ќе се смени нешто ама ништо.Пуштив баш Фудбал менаџер и викам ај да видим преку таск менаџер колку зема.. над 400к се качува меморијава.. чаре некое да не знае некој случајно да ми помогне?Фала однапред.
950к моментално..
Може да бидат повеќе проблеми ..1 Провери колку Рам имаш и каков процесор и каков бара играта потоа види ја температурата на процесорот и останто да не достигнува ептен висока па се вклучува заштита од прегревање ..али у тој случај логично е да се гасне пц то ..и под 2 .. Голема е веројатноста хард дискот кажи ми каков виндоус имаш...Дека може да има бадсектори хардискот и кога чита башнекој фаил од играта доаѓа на тој секотр и окочува или прави делеј дека неможе да го прочита и се збунува...

Луѓе имам мал проблем,потребен ми е "CommView" програм но не ми го подржува оперативниот ситем бидејќи е за виндовс 7 а јас користам хп.Дали има некоја друга програма која ја игра истата улога?Слушнав за "Backtrack" но не сум сигурен дали е тоа тоа.Фала ви однапред

Луѓе имам мал проблем,потребен ми е "CommView" програм но не ми го подржува оперативниот ситем бидејќи е за виндовс 7 а јас користам хп.Дали има некоја друга програма која ја игра истата улога?Слушнав за "Backtrack" но не сум сигурен дали е тоа тоа.Фала ви однапред
Го поддржува. Види

Го поддржува. Види
Го симнав претходно,а го симнав и по втор пат сега.Но цело време ми излегува истото балонче со порака дека мојот оперативен систем не го подржува програмот.Можеби дека е застарена верзија од хп.Сепак фала...

Го симнав претходно,а го симнав и по втор пат сега.Но цело време ми излегува истото балонче со порака дека мојот оперативен систем не го подржува програмот.Можеби дека е застарена верзија од хп.Сепак фала...
Па скоро 1 година ке напраи од кога маикросфт одказа упдејти за него и све..и гледам постепено и програмите го избацуваат не работтат на xp и гледма и skype почнува да прави проблеми мора секоја 1 недла упдате да му правиш за да работи ок на xp постепено го избацуваат во целост..а може на 7мица да се префрлиш најстабилен тие ...за се

Да не има некој клучеви за Bitdefender Antivirus Plus 2015? Ако има нека пише овде на форумот или да ми прати ПП

Изгледа имам некој проблем со хард дисков. Вчера одам во Д каде што ми се филмовите и гледам дека фолдерот го нема. Одам во срч на филмови, ми вика фолдерот можеби е преместен бла бла. Отидов на check drive for errors, најде некои грешки и ги поправи. Но чудно е што ако го напишам името на фолдерот или серијата ми ја дава без проблем. Само што наместо патеката да е Computer - Local Disk D - Filmovi, сега е вака.

Capture.PNG

Чаре за проблемов?

Изгледа имам некој проблем со хард дисков. Вчера одам во Д каде што ми се филмовите и гледам дека фолдерот го нема. Одам во срч на филмови, ми вика фолдерот можеби е преместен бла бла. Отидов на check drive for errors, најде некои грешки и ги поправи. Но чудно е што ако го напишам името на фолдерот или серијата ми ја дава без проблем. Само што наместо патеката да е Computer - Local Disk D - Filmovi, сега е вака.

Прегледај го приврзокот 118401

Чаре за проблемов?
Врати ги екстензиите на фајловите со Chk-Back, UnCHK, FileCHK.... или преку command promt смени ја патеката.

Серија е имало во фолдерот аха да не е имало нешто друго :cautious:

Врати ги екстензиите на фајловите со Chk-Back, UnCHK, FileCHK.... или преку command promt смени ја патеката.

Серија е имало во фолдерот аха да не е имало нешто друго :cautious:
Еден куп филмови :/ . Лошо е што ми вика access denied ако сакам да влезам таму/ Ајде ќе пробам па ќе ти пишам што сум направила.

Стартај го command prompt како админ. Направи наваигација на патеката кај што се филмовите (онаа матната патека со found.001) и ако со dir /a ти ги излиста фајловите тогаш обиди се со copy/xcopy/move команда да префрлиш некој од филмовите во друг фолдер. Види ако е ок(го отвара) со ископираниот филм, истата процедура на сите.. Во случај да не ги листа со dir /a = не ја знаеш структурата што кај има за да можеш да копираш пробај со некоја Linux live дистрибуција да видиш дали фајловите ги гледа на нормална патека па според тоа или да се оренитраш или да направаш префрлања со помош на линукс(само не сум сигурен дали нема да се буни win после за префрлањата ако се направени со помош на линукс, што не би требало). Во секој случај ако пробаш било која од овие опции, нормално пробај со по еден филм :)

Еден куп порничи :/ . Лошо е што ми вика access denied ако сакам да влезам таму/ Ајде ќе пробам па ќе ти пишам што сум направила.
:rolleyes:

Исклучи use simple file sharing од folder options. Дозволи му админ пристап на фолдерот и така влези во него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom