Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Имам неколку проблеми... Нов лаптоп(пред три-четири месеца) со windows 8. Ми се јавува проблем со некој драјвер и MagicDisk. Одвреме навреме, без разлика дали чепкам нешто, или гледам филм(а Мозилата нон стоп ми работи во позадина), знае да замрзне и да зуи ако претходно имало некаков звук. Пробав да инсталирам Windows 7, уште од старт не успеав и сега кога го стартувам компјутерот, треба да бирам дали да работам на стариот Windows, или да продолжам со инсталацијата која не е возможна(барем не ми дава опција понатаму). Ни ова не знам да го решам.

Хелп! :(
Дo кaј стигнa? Уште ти дaвa oпцијa зa дa прoдoлжиш сo инстaлaцијa? Се решaвa тoa, еднoстaвмo е.

Дечки би ве замолил за мала помош. Пред недела дена при вклучување почна да ми се појавува ова.
437d3455532e7f0d175c66617b5c0c67.jpg

Си кликав ф1 и влегував во биосот и одма излегував и со рестарт си стартуваше нормално. Од вчера кога ќе стиснам ф1 ми дава само црн екран и ни се подига виндоусот ни ништо. Чаре?
Иначе имам виндоус 7 64-бит.

Имаш проблем со струја, само дали е напојувањето или на матичната не знам. Носи на сервис

А да ги прочиташ последните четири реда од сликата.

Го мразам овој тапаталк, па и кој стигне баш во сред пишување ѕвони. Прочитав, сега ќе допишам. Ако е десктоп, ресетирај CMOS, само извади батерија, почекај мин и врати ја. После во биос намести Load defaults, Load fail safe или нешто слично да пишува. Не заборавај само first boot да го ставиш дискот. По мое напојувањето е проблем, ама и самиот биос знае да покажува погрешни error-и.

Го мразам овој тапаталк, па и кој стигне баш во сред пишување ѕвони. Прочитав, сега ќе допишам. Ако е десктоп, ресетирај CMOS, само извади батерија, почекај мин и врати ја. После во биос намести Load defaults, Load fail safe или нешто слично да пишува. Не заборавај само first boot да го ставиш дискот. По мое напојувањето е проблем, ама и самиот биос знае да покажува погрешни error-и.
Претпоставував дека е напојувањето, утре го носам на сервис. Фала. :)

А да ги прочиташ последните четири реда од сликата.

Ги прочитав де, ама не се разбирам баш во овие работи и затоа си прашав. Нема потреба да изигравам стручњак кога не сум. ;)

Нема лоша намера. Ако не ти е под гаранција, за да не даваш пари по сервиси, најди од другар напојување и пробај со тоа. Ако работи ќе си купиш ново и завршена работа.

Нејќе да ми ја верификува java на виндоус 7 64 битен. Барав на гугл, но ништо не ми помогна. Помош?

Па можеби не го употребив правиот збор на македонски. Кога идам на verify java на страната java.com ми дава демек немам инсталирано, а инсталирано е.

Па можеби не го употребив правиот збор на македонски. Кога идам на verify java на страната java.com ми дава демек немам инсталирано, а инсталирано е.
Нека не те буни тоа. Имаш во Хром, не ти треба на 2 места.

Ајде едно прашање од мене кој се разбира повеќе во андроид.... симнав виртуелна машина и инсталирав андроид кит кет 4.4 на неа... пробувам да инсталирам dream sat tv live се инсталира се комплетно се до моментот додека не пуштам телевизијата да почне со стримингот... во моментот кога ке стиснам плеј добивам порака:

unfortunately dream sat tv has stopped

како да го решам проблемов? има ли некој искуство со вакво нешто?

Дечки би ве замолил за мала помош. Пред недела дена при вклучување почна да ми се појавува ова.
437d3455532e7f0d175c66617b5c0c67.jpg

Си кликав ф1 и влегував во биосот и одма излегував и со рестарт си стартуваше нормално. Од вчера кога ќе стиснам ф1 ми дава само црн екран и ни се подига виндоусот ни ништо. Чаре?
Иначе имам виндоус 7 64-бит.
probaj da resetirash bios, boot setings first boot hdd second boot cd rom,poslem saatot i data podesi i na kraj f10 i ok....ne ti e napajanje ojdeno,mozno e maticnata da te izblokirala od nenadejno prekinuvanje na struja ili secnuvanje,maticnata go ima toa u bios vgradeno da se zashtiti od tie stvari...pishi go tipot na maticna

Што да направам за побрзо да ми се уклучува лаптопот? Му треба 1мин и 15сек за да се прикаже позадината, 15 секунди се задржува на Welcome... Инаку иам i7 со 8GB RAM, мислам дека треба многу побрзо да се уклучува...

Што да направам за побрзо да ми се уклучува лаптопот? Му треба 1мин и 15сек за да се прикаже позадината, 15 секунди се задржува на Welcome... Инаку иам i7 со 8GB RAM, мислам дека треба многу побрзо да се уклучува...

Си бара формат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom