Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Звучниците пред форматот работеа, а оперативниот систем беше xp. Сега и ставив windows 7 32 битен, бидејќи имаат 2 гб рам, ги инсталирав драјверите, и пак нема звук. :/

Во Device Manager има нешто неинсталирано или со извичник?

Не е на мојо компјутер, у комшиите е. Иначе ми спомнаа дека понапред се шекнувале звучниците и не работеле некогаш па местиле некој кабел па проработат... 100% е до нив јас и така кажав, пошто нема што не направив и не проработија

Ми јавува некој проблем ама незнам што да му правам дали треба крак да се стави пак инаку 7 е во прашање
10850816_1006546956027995_1320862506_n.jpg

Сакаш долга верзија или кратка?
Долгата е: подигни во safe mode (на подигнување држи F8) и отвори regedit. Најди го овој клуч

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList

Ако не си чепкал претходно со regedit, не се плаши лесно е. Кога ќе го најдеш тоа горе, кај ProfileList ќе го видиш твојот профил со бројки. Ќе имаш неколку, ама на еден од нив имаш .(точка)bak. Под него треба да има ист, ама да го нема тоа .bak на крајот. На вториот (без .bak) ќе му го смениш името (допиши _new не бриши од броевите), а на тој со .bak само избриши го тоа .bak. Рестартирај и би требало да можеш да влезеш нормално.
Ако горново не заврши работа, вклучи Check Disk и рестартирај. На подигнување ќе скенира и, ако има за поправање ќе ти го врати профилот.

Кратка верзија: направи нов профил, копирај фајловите од стариот (оние во Documents, Music, Video...) и толку е.

Не знам дали е местото, но јас ќе пишам, па преместете во соодветна тема. Пред некој ден инсталирав update на Firefox го користам Nightly. Е сеа, симнав и Јава 8, инсталирав и не работи. Кога пробувам да гледам online филм ми вели дека не е исталирана или не е активна, а се е подесено. Исто во tools кај add- ons кога ќе побарам да направи проверка кои plug-ins се за промена ако е активна јавата само си врти и не завршува. Чаре?

До пред некоја недела брзо ми стартуваше windows, а сега му треба полна минута за да се уклучи, а има одлични перформанси лаптопот. Што да направам побрзо да се уклучува, зошто стварно ме иритира кога ќе заглаве 20 секунди на windows логото...

си му начукал програми или си закачил вирус:pos:

шала на страна,нека кажи некој постручен за ова

Имам неколку проблеми... Нов лаптоп(пред три-четири месеца) со windows 8. Ми се јавува проблем со некој драјвер и MagicDisk. Одвреме навреме, без разлика дали чепкам нешто, или гледам филм(а Мозилата нон стоп ми работи во позадина), знае да замрзне и да зуи ако претходно имало некаков звук. Пробав да инсталирам Windows 7, уште од старт не успеав и сега кога го стартувам компјутерот, треба да бирам дали да работам на стариот Windows, или да продолжам со инсталацијата која не е возможна(барем не ми дава опција понатаму). Ни ова не знам да го решам.

Хелп! :(

@Agda Beata зошто едноставно не проба да го избришеш MagicDisc? Од кога почна да ти се јавува овој проблем? Ако е пред 1-2 недели провери дали имаш restore point претходно, па направи recovery на тој датум.

@Agda Beata зошто едноставно не проба да го избришеш MagicDisc? Од кога почна да ти се јавува овој проблем? Ако е пред 1-2 недели провери дали имаш restore point претходно, па направи recovery на тој датум.

Баш синоќа правев recovery, али не запазив датум. Ќе пробам. Фала!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom