Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Може, услов е да е со исто име фајлот како филмот, но тоа дали може или неможе да покаже превод не го прави плеерот туку кодек пакот, стај шарк и ке имаш превод, и сo FFDshow има превод во MP само FFDshow знае да зеза со поедини видео компресии
Значи ако го инсталирам шарк кодеков и го именувам преводот идентично со филмот ќе имам превод на секое видео или пак ќе заебава на некои видеа?

Значи ако го инсталирам шарк кодеков и го именувам преводот идентично со филмот ќе имам превод на секое видео или пак ќе заебава на некои видеа?
Треба да имаш преводи за било кое видео како што има и кај мене, заебава со MP4 videa FFdshow toa zborev ne deka so prevodite ima problem.
У медиа плеерот ко ке почне филмот имаш на десен клиk мени Lyrics, Captions, Subtitles...по дефаулт е на OFF наместено а ти смени го на On if available и аутоматски ке го пушта преводот доколку е со исто име во фолдерот кај што е филмот

Треба да имаш преводи за било кое видео како што има и кај мене, заебава со MP4 videa FFdshow toa zborev ne deka so prevodite ima problem.
У медиа плеерот ко ке почне филмот имаш на десен клиk мени Lyrics, Captions, Subtitles...по дефаулт е на OFF наместено а ти смени го на On if available и аутоматски ке го пушта преводот доколку е со исто име во фолдерот кај што е филмот
Со БС плејерот станав мрзлив. Сам си ги бара и затоа почнав да го користам. Сега вака у ПМ, ме враќа назад 15 год.
Има друго чаре? На пр да го ставм тој шарки007 а да не избришам БС?

Плејер што ќе пушта 720p на 2g ddr2 на AMD Sempron 2.00 Ghz, го користам Бс плеер но знае да засецка.

Со БС плејерот станав мрзлив. Сам си ги бара и затоа почнав да го користам. Сега вака у ПМ, ме враќа назад 15 год.
Има друго чаре? На пр да го ставм тој шарки007 а да не избришам БС?
Па одамна го немам користено ама ко што се секавам при инсталација на БС он прво го инсталира делот со плеерот а после во наредните чекори те прашува дали да инсталира кодеци или да направиш skip на тој дел со кодеците, ако уште е така инсталацијата ке можеш да користиш shark007+BS.
Прво деинсталирај го па инсталирај го без кодеците па стави го кодек пакот од шарк.
А за преводите регистрирај се на podnapisi.net тоа ти е централата за преводи.

Може си му направил disable на звучникот. Пробај со десен клик да го вратиш.
Ако незнаеш што точно си му направил, преинсталирај го драјверот (би требало да го врати назад)

да, му направив дисејбл и сега не можам да го вратам ни со десен клик. А кој дрјавер да го симнам од интернет за да имам звук? Пробал со realteck ама ми најде некој вирус и не се даунлоадира..

Сакам да инсталирам Lightroom Photoshop и пред крај на инсталирање ми излегува ова
Capture.PNG

Чаре има некое ?

Предлог за антивирус на постар лаптоп со 512mb рам? Нормално, XP користи.

Предлог за антивирус на постар лаптоп со 512mb рам? Нормално, XP користи.
Било кој антивирус да ставиш, има да ти се усере лаптопот.... едноставно, преспор ќе стане ...
... тури му некоја линукс дистрибуција со light работна околина (десктоп) LXDE, XFCE, ... па како така ќе функционира на прифатливо ниво ... брзина, безбедност ..

Било кој антивирус да ставиш, има да ти се усере лаптопот.... едноставно, преспор ќе стане ...
... тури му некоја линукс дистрибуција со light работна околина (десктоп) LXDE, XFCE, ... па како така ќе функционира на прифатливо ниво ... брзина, безбедност ..
Преспор и стана, го оставив без антивирус, со антивирус џабе не можеш ништо да работиш. Дур тера вака, тера.

Преспор и стана, го оставив без антивирус, со антивирус џабе не можеш ништо да работиш. Дур тера вака, тера.
Или најубаво замрзни ја со deep freeze само партицијата кај што ти е Windows-от и нема да имаш гајле.

Прво би ти рекол како и секој реинсталирај Хром;
Под второ направи нов Гугл Акаунт и
Под Трето стисни десен клик на Гугл Хром оди Properties после Compatibility, види кој мод на Компатибилност е.
Прегледај го приврзокот 105062
Mi pisuva Identity not verified na sekoja strana sto kje otvaram na Google Choreme nemozam voopsto da go koristam niedna strana ne otvara Chromot samo vrti ona celo vreme gore Loading, dzabe i refresh pak isto si stoi belo na stranava a za ova sto mi kaza da napravam za Compatibility nema kaj mene XP tuke Windows 95 pisuva

Како на Word документ да напраам четвртата страна да биде нумерирана како прва страна (доле десно)?

Како на Word документ да напраам четвртата страна да биде нумерирана како прва страна (доле десно)?
Insert> Page Number ................. и тука најди си тоа што ти треба, пробај едно, па друго, ќе го најдеш тоа што сакаш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom