Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Може некој да ми препорача screen recorder, користам fraps ама горе на видеото секогаш стои линк од официјалната страна www.fraps.com, може некако да се острани тоа логото, или пак доколку знаете некој друг софтвер кој што нема лого горе препорачајте.

Може некој да ми препорача screen recorder, користам fraps ама горе на видеото секогаш стои линк од официјалната страна www.fraps.com, може некако да се острани тоа логото, или пак доколку знаете некој друг софтвер кој што нема лого горе препорачајте.
http://camstudio.org/ Го користев некое време и одличен е.

здраво,

Направив некој проблем во лап топот. Ставив слушалки прво, а потоа не сакаше да ми даде звук кога ги извадив, отидов во sounds и кликнав по грешка на некоја опција да не користам веќе саунд и сега на таскборот доле кај знакчето за саунд ми стои црвен икс како да е на mute и никако не можам да го преправам. Нема веќе звук компјутерот, како да си го вратам?? :((

Ми ставија Windows 7 на лаптопот и сега кога кога натиснам да се зголеми осветленоста на екранот, нема индикатор на екранот дека се зголемува, а се зголемува. Што треба да инсалирам?

Пуштам плејлиста на ЈуТуб и го гасам мониторот (на лаптопот), на секоја следна песна, точно во 7ма-та секунда пак се пушта мониторот.:confused: Пробав скоро се ама ништо не најдов за ова. Ви се има случено истово?

здраво,

Направив некој проблем во лап топот. Ставив слушалки прво, а потоа не сакаше да ми даде звук кога ги извадив, отидов во sounds и кликнав по грешка на некоја опција да не користам веќе саунд и сега на таскборот доле кај знакчето за саунд ми стои црвен икс како да е на mute и никако не можам да го преправам. Нема веќе звук компјутерот, како да си го вратам?? :((

Може си му направил disable на звучникот. Пробај со десен клик да го вратиш.
Ако незнаеш што точно си му направил, преинсталирај го драјверот (би требало да го врати назад).

Ми ставија Windows 7 на лаптопот и сега кога кога натиснам да се зголеми осветленоста на екранот, нема индикатор на екранот дека се зголемува, а се зголемува. Што треба да инсалирам?

Што е проблемот кога работи?:D

Здраво имам проблем со лаптопот неке да се вклучи одеднаш и на полнач неке и ја извадив батеријата и пак ја ставив несака инаку титка 7 пати па се гаси знае некој што е проблемот ?

Здраво имам проблем со лаптопот неке да се вклучи одеднаш и на полнач неке и ја извадив батеријата и пак ја ставив несака инаку титка 7 пати па се гаси знае некој што е проблемот ?
Изгледа имаш проблем со процесорот.

Дечки незнам кај да пишам па еве најдов овде пошто не се разбирам многу највероватно ке ми помогнете. Имам проблем со Google Chrome го вклучувам се нормално и кога сакам да вклучам Youtube/Facebook/Kajgana ми останува се бело и горе си врти Loading i нејќе да смени пишува нешто Untitled на странава али си останува она како на почеток неможам да вклучам ниту една страна и се е бело на странава... Ако може некој да помогне

Дечки незнам кај да пишам па еве најдов овде пошто не се разбирам многу највероватно ке ми помогнете. Имам проблем со Google Chrome го вклучувам се нормално и кога сакам да вклучам Youtube/Facebook/Kajgana ми останува се бело и горе си врти Loading i нејќе да смени пишува нешто Untitled на странава али си останува она како на почеток неможам да вклучам ниту една страна и се е бело на странава... Ако може некој да помогне
Само од Chrome ти го прави тоа?

Прво би ти рекол како и секој реинсталирај Хром;
Под второ направи нов Гугл Акаунт и
Под Трето стисни десен клик на Гугл Хром оди Properties после Compatibility, види кој мод на Компатибилност е.
Untitled.png

Дечки, ај ако може мала помош.
Симнав филм кој во БС плејер има проблем со звукот. И тоа во два дела. Првото и поважно е дека не е “синхронизиран со сликата. Касни!!! Вториот помал проблем е дека е многу слаб звукот. Гладам на лап топ и обично е сосема во ред звукот, но овде не помага ништо освен слушалки да ставам

Тоа е проблемот со БС плејерот. Е сега, истиот филм го пуштам во VLC и тука пак се јавува сосема друг проблем. Овие два што ги спомнав ги нема, но затоа пак сликата е многу лоша. Односно целата е во коцкички, значи нема слика.

Еве каков филм сум симнал ...... .1080p.BRrip.x264.GAZ.YIFY.mp4 и порано сум имал филмови со 1080 и сл и сум немал вакви проблеми. Обично ако е звукот преслаб само сум се префрлал на VLC и готово
Чаре?[DOUBLEPOST=1413831511][/DOUBLEPOST]Вероватно е нешто со кодеците, па чепкав во подесувањата и дојдов до овде ама .... толку:(
Што треба да сменам за да биде ок?:confused:

VLC.jpg

Последно уредено:
Секој е*ан филм може да се пушта во Win Медиа Плеер и тоа со превод, под услов да имаш асолен codecpack што ферцера у позадина. BS плеерот го баталив од коа почна да доаѓа со некој негов кодек пак кој у позадина сјебуваше све со кодеците што резултира кај тебе со тоа што ni so VLC не го бива.
Чаре ти е земи мавни го BS и све друго плеери што имаш осим ВЛЦ, а кодек пак симни си Sharky007 го има и за 7/8ца и за XP/Vista. и бољи е од FFDshow.

Секој е*ан филм може да се пушта во Win Медиа Плеер и тоа со превод, под услов да имаш асолен codecpack што ферцера у позадина. BS плеерот го баталив од коа почна да доаѓа со некој негов кодек пак кој у позадина сјебуваше све со кодеците што резултира кај тебе со тоа што ni so VLC не го бива.
Чаре ти е земи мавни го BS и све друго плеери што имаш осим ВЛЦ, а кодек пак симни си Sharky007 го има и за 7/8ца и за XP/Vista. и бољи е од FFDshow.
А превод преку windows media player може ли да се пушта?

А превод преку windows media player може ли да се пушта?
Може, услов е да е со исто име фајлот како филмот, но тоа дали може или неможе да покаже превод не го прави плеерот туку кодек пакот, стај шарк и ке имаш превод, и сo FFDshow има превод во MP само FFDshow знае да зеза со поедини видео компресии

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom