Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Нека ми помогне некој, или ќе почнам да плачам!
Го преинсталирав Виндоус 7 и сега го имам овој проблем со резолуцијата:

Namnlös.jpg

Нека ми помогне некој, или ќе почнам да плачам!
Го преинсталирав Виндоус 7 и сега го имам овој проблем со резолуцијата:

Прегледај го приврзокот 97458
драјвер ти треба за графитната карта, обично иди на цд до компјутерот или удри му да го апдејтира виндовзо на интернет

ако ти треба раме за плачење.... тука сум...

драјвер ти треба за графитната карта, обично иди на цд до компјутерот или удри му да го апдејтира виндовзо на интернет

ако ти треба раме за плачење.... тука сум...

Штотуку го апдејтирав Виндоусот, а драјверот не сака автоматски од интернет да го бара, педер е! Батали раме, кажи решение. :)

Штотуку го апдејтирав Виндоусот, а драјверот не сака автоматски од интернет да го бара, педер е! Батали раме, кажи решение. :)
Кажи ја графичката.

Standard VGA... Тоа ли е?[DOUBLEPOST=1405201642][/DOUBLEPOST]Средив! Фала многу!
ни среди ни нишо, се исплаши од рамото мое ... си вели поарно со тапа резолуција од колку да се најдам у интимна атмосфера со Лет....

Не знам како да ги средам драјвериве, одам десен клик и Update driver и не сака да го инсталира. А пред малце инсталирав некој други апдејти и ова долу десно ми се појави. Од еден во друг проблем влегувам.. помош. :P untitledfesfsefes.jpg

Не знам како да ги средам драјвериве, одам десен клик и Update driver и не сака да го инсталира. А пред малце инсталирав некој други апдејти и ова долу десно ми се појави. Од еден во друг проблем влегувам.. помош. :P Прегледај го приврзокот 97509
Симни си Driver Magician кракуван и со негива помош ќе ги најдеш драјверите што ти недостасуваат, а тоа долу ти е зошто си направол абдејт на Windows-от а тој ти е пиратски и сега ќе треба да го кракуваш.

Симни си Driver Magician кракуван и со негива помош ќе ги најдеш драјверите што ти недостасуваат, а тоа долу ти е зошто си направол абдејт на Windows-от а тој ти е пиратски и сега ќе треба да го кракуваш.
Симнав Driver Magician кракуван, го инсталирав и му напрајв бек ап на тие драјвери што ми ги покажа и пак нејчи да се инсталира, а Windows-ов како да го кракувам?

Симнав Driver Magician кракуван, го инсталирав и му напрајв бек ап на тие драјвери што ми ги покажа и пак нејчи да се инсталира, а Windows-ов како да го кракувам?
Како што разбрав си направил бекап но треба да направиш скен и програмот ќе ти каже кои драјвери треба да ги инсталираш и ќе ти даде линкови до нив. Потоа ќе ги симнеш и ќе ги инсталираш. Кога ќе го средиш ова после лесно е за кракување на windows-от среди го ова и кажи ќе ти пратам по пп за windows-от за кракување.

So mu eproblemot .kako da go formatiram preku usb

Attachments

• CAM00068.jpg
    CAM00068.jpg
    357,8 KB · Прегледи: 18
Имам еден проблем, и не знам како да го решам, било каква помош/совет би била добредојдена.
Еден мој пријател купи Тошиба Сателит лаптоп, не сум сигурен точно која бројка. Имаше инсталирано Windows 8 на него, сакаше да му инсталирам 7ца. Пробав да го бутирам сетапот од двд, потоа пробав преку усб ,не сакаше да се бутува ни од едното ни од другото. На крајот го дизејблував SecureBoot, и го сменив uefi од Bios, и така конечно го бутирав сетапот. Кога бев на инстал менито, го направив ова, што обично работи на компјутерите на кои сум го направил (што ме тера да мислам дека е нешто специфично за тошиба/uefi).
На инстал екранот, отидов shift-f10 и напишав
DiskPart <ENTER>
list disk <ENTER>
select disk 0 <ENTER>
clean <ENTER>
create partition primary align=1024 <ENTER>
format fs=ntfs <ENTER>
assign <ENTER>
active <ENTER>
exit <ENTER>
exit <ENTER>
По ова, се појави само една партиција, C:, на која во колумната тип и пишува System. Кога пробувам да го инсталиран Win 7цата на неа, се појавува error од типот на system partition missing/ not found .
Исто така, кога го рестартирав лаптопот , се појави некаков BootMGR missing error, press ctrl alt del to restart , но кога го ставив усбто со Win 7ца на него во лаптопот, повторно се бутуваше сетапот. Не знам дали се бутуваше поради/од усбто или не.
Во моментов сум во многу незавидна положба, бидејќи партициите (а и 8цата) се избришани, а не можам да го инсталирам 7цата поради тоа што ми бара систем партиција.

Имам еден проблем, и не знам како да го решам, било каква помош/совет би била добредојдена.
Еден мој пријател купи Тошиба Сателит лаптоп, не сум сигурен точно која бројка. Имаше инсталирано Windows 8 на него, сакаше да му инсталирам 7ца. Пробав да го бутирам сетапот од двд, потоа пробав преку усб ,не сакаше да се бутува ни од едното ни од другото. На крајот го дизејблував SecureBoot, и го сменив uefi од Bios, и така конечно го бутирав сетапот. Кога бев на инстал менито, го направив ова, што обично работи на компјутерите на кои сум го направил (што ме тера да мислам дека е нешто специфично за тошиба/uefi).
На инстал екранот, отидов shift-f10 и напишав
DiskPart <ENTER>
list disk <ENTER>
select disk 0 <ENTER>
clean <ENTER>
create partition primary align=1024 <ENTER>
format fs=ntfs <ENTER>
assign <ENTER>
active <ENTER>
exit <ENTER>
exit <ENTER>
По ова, се појави само една партиција, C:, на која во колумната тип и пишува System. Кога пробувам да го инсталиран Win 7цата на неа, се појавува error од типот на system partition missing/ not found .
Исто така, кога го рестартирав лаптопот , се појави некаков BootMGR missing error, press ctrl alt del to restart , но кога го ставив усбто со Win 7ца на него во лаптопот, повторно се бутуваше сетапот. Не знам дали се бутуваше поради/од усбто или не.
Во моментов сум во многу незавидна положба, бидејќи партициите (а и 8цата) се избришани, а не можам да го инсталирам 7цата поради тоа што ми бара систем партиција.
Prvin proveri vo Boot menito dali sistemot go gleda HDD...Ako ne go gleda proveri go SATA kabelceto dali e zacvrsteno na dvata kraja ...ako ne ke treba da prillozis SATA drajveri pri startapot na instalacijata!
8960d1348505468-sata-driver-load-windows-8-setup-ld-setup-2-8.png

Не знам дали има некаква врска SATA ACHI / IDE. Колку што знам за IDE не треба драјвери.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom