Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Имам проблем со гледање на видео,било какво видео да гледам на било која страна после 2-3 минути почнува де сецка и морам со маусот да мрднам за да продолжи да биде нормално а после неколку минути пак почнува по старо.Некое решение за ова?

Да, апдејтувај го бровсер на најнова верзија, преинсталирај флеш плеер, инсталирај најнов драјвер за графичка.

Да, апдејтувај го бровсер на најнова верзија, преинсталирај флеш плеер, инсталирај најнов драјвер за графичка.

Се е направено и повторно исто е некое друго решение?

Хмм кој бровсер го користиш?

Ми се појавија во последно време проблеми со BS.Player. Кога гледам филм/серија, убав квалитет, убава снимка све, ми се мешаат бои, порано го немаше ова(на истие филмови/серии) сега почна да се дешава.
Дајте ваша препорака за некој добар програм за гледање филмови? Или пак ова е до кодеците? Ги користам K-Lite.

1.Избриши ги кодеците..

2. Инсталирај VLC & media Player Home Cinema

3. Done

Проблемов можда не е баш за тука ,али ајде да прашам.користев еден програм bluestacks, за да може андроид игрици и апликации да користам на лаптоп.си работеше фино.пред една недела морав да откажам адсл(ради селење) и сеа користам интернет од мобилен(имам 50 гига и смеам tethering) на лаптоп со tethering.брзината и пингот се солидни ама проблем е што сеа не можам да го користам bluestacks. прво не ми конектираше со нет ниедна апликација преку него,пробав реинстал и сеа воопшто не можам ни да се логирам на гугл мејлот за да симнам апликации.едноставно ко Bluestacks воопшто да не ја глеа интернет конекцијата.
и само да напоменам,кога отварав првиот пат сајтот за проверување тарифа,колку иам потрошено и слично ми ја отвори мобилната верзија на сајтот.значи уствари од лаптоп на некои страни мисли дека сум од моб.пробав и со 3г стикче,пак е исто.исто така TTL коа пингам некоја страна ми е 51,што е вредност за од телефон.
Дали има некој начин да се среди ова или тешко?

kupiv nov toshiba laptop , nemase nikakvo cd so nego i nemase instalirano windows, probuvam da instaliram windows 7 ne biva , pisuva no bootable device please restart system , dali ne e bootablino cd so windowsot ili drugo e problemot , pomos nekoj hitno da ja sredam ovaa kanta ...

Последно уредено:
kupiv nov toshiba laptop , nemase nikakvo cd so nego i nemase instalirano windows, probuvam da instaliram windows 7 ne biva , pisuva no bootable device please restart system , dali ne e bootablino cd so windowsot ili drugo e problemot , pomos nekoj hitno da ja sredam ovaa kanta ...
Podesi prvo da podiga cd rom, ako si napravil ova ne ti e bootable sMoto cd

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Podesi prvo da podiga cd rom, ako si napravil ova ne ti e bootable sMoto cd

na F12 go podesiv da podiga prvo cd rom, e sega kako da go napravam da bide cdto bootabilno , so koja programa , jas probav preku cd burner xp programata stisnav na burn iso image cd , izrezav edno cd , i pak ne moze da krene instalacijata , so da pravam

na F12 go podesiv da podiga prvo cd rom, e sega kako da go napravam da bide cdto bootabilno , so koja programa , jas probav preku cd burner xp programata stisnav na burn iso image cd , izrezav edno cd , i pak ne moze da krene instalacijata , so da pravam

Simni si magic iso, i sibaaj :)

sega probav 2 cedinja so windows na personalniot kompjuter i odma gi podiga nema nikakov problem , a na toshibata neke da krene , kanta nevidena neam pojma so da pravam

Iskluci se drugo samo cdrom da ima za boot ili deaktiviraj ne znam koja verzija na bios koristes t.e na toshibata so i kako e. No taa e postapka mavni primary da e cdromot mora da saka

Прво да си посакам добредојдов сама на себе :)
Ви дојдов само да ве молам за помош - колку неблагодарно :)

Дечки јас од време на време така си сакам да си изигравам програмер :)
Последно ми текна дека морам да се ослободам од старото Windows XP на персоналниот компјутер и решив сама да го форматирам.
Сѐ течеше во најдобар ред сѐ додека не дојде време да си слушам музикаааа...
Ми пишува дека ми недостигаат драјвери.
Барав по англиски форуми пишуваше дека треба да инсталирам Realtek High Definition Audio Driver и Realtek PCIE Card Driver ама пак нејќе...
Помагајте оти нема да го носам на сервис па што сака нека биде!!!! :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom