Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да го апдејтирам Windows 8 на 8.1, го симнав од замунда .iso фајлот кој ги содржи 32bit и 64bit верзии на 8.1 и го изрежав на DVD. Кога пробувам да го бутирам DVD-то преку BIOS или директно од setup.exe ми се појавува ова. Ми изгледа дека двете верзии нешто се мешаат...Помош како да ја стартувам 64битната инсталација?

Untitled.jpg[DOUBLEPOST=1393153872][/DOUBLEPOST]Сакам да го апдејтирам Windows 8 на 8.1, го симнав од замунда .iso фајлот кој ги содржи 32bit и 64bit верзии на 8.1 и го изрежав на DVD. Кога пробувам да го бутирам DVD-то преку BIOS или директно од setup.exe ми се појавува ова. Ми изгледа дека двете верзии нешто се мешаат...Помош како да ја стартувам 64битната инсталација?

Untitled.jpg

Здраво ми треба одговор на неколку прашања за тест по информатика ако ги знае некој да ми помогне...

1. на слоевите во програмата за компјуттерска графика се препишува
a) низа од редоследни слики б) верзија на претходните слики г) ефект кој е прoменет на сликите

2. редоследот на креираните слоеви во програмата за растерска графика
а) може да се менува б) може да се копира в) е предефиниран г) е непроменлив

3. со зголемување на димензиите на сликата нејзиниот квалитет ќе се
а)намали доколку е растерска слика б) намали доколку е векторска слика в) зголеми доколку е растерка слика г) зголеми доколку е векторкска слика

4. Дали со уредувач на текст може да се прегледува документ креиран со програма за табеларна пресметка
a) да б) не

5. Векторската графика е:
a) нацртана графика б) насликана графика

6. Дали со програма за табеларна пресметка може да се прегледува документ креиран со уредувач на текст?
a) да б) не

Не сум сигурна што е, но мислам дека има некој проблем.
Понекогаш, без никаква команда за тоа, додека работам на него, лаптопот едноставно се исклучува. Понекогаш често, понекогаш не толку често, тоа се случува.
А денес пак, секогаш кога ќе пуштам видео, прво сликата и звукот не одат заедно, глувчето не работи, па потоа се искулучува.
Знае ли некој што може да биде проблемот и како да го решам?
За исклучувањето, можно е да е прегревање, а вториот проблем ми личи на проблем со драјвери. И едниот и другиот тешко се решаваат без некој со тон икуство.

значи незнам што се случи прееска пробав да го отворам downloads фолдерот и ми дава некоја ерор invalid access или така нешто неможе да се отвори, го рестартирав лаптопот и сега го отвара ама празен е, а имаше доста работи, пробав да не се hidden ставени не е тоа, незнам дали е можно да е вирус имав KIS ама ми истече лиценцата

Со која програма да отварам гиф слики кои ми се симнати во пц?

Мала помош со ова, ми излегва на facebook video caling
Рестартирај пц, ако ништо не се смени избриши facebook видео calling и пак инсталирај, ако пак вака покажува кажи.[DOUBLEPOST=1393367394][/DOUBLEPOST]
Со која програма да отварам гиф слики кои ми се симнати во пц?
Пробај со windows photo viewer иако не мислам дека ќе ти ги отвара, т.е. нема да се движат, симни си Beneton Movie Gif со тој програм можеш и да ги едитираш

Последно уредено од модератор:
Е фала средив тоа, уште да не знаете како јас да исечам т.е. да направам гиф од јутуб видео или од било која страна со видеа/филмови. Едноставно е нешто или покомплицирано иде?

Дечки ми бара тоолкит за да го средам офис Net Framework 4, а на Windows 7 што ми е инсталиран ми е помала верзија. Дали ако ја апдејтирам само нет фрејмворк може да ми направат проблем и да го блокираат?[DOUBLEPOST=1393509208]

Рестартирај пц, ако ништо не се смени избриши facebook видео calling и пак инсталирај, ако пак вака покажува кажи.[DOUBLEPOST=1393367394][/DOUBLEPOST]
Пробај со windows photo viewer иако не мислам дека ќе ти ги отвара, т.е. нема да се движат, симни си Beneton Movie Gif со тој програм можеш и да ги едитираш
Не сака пак друже исто излегува пак!

Е фала средив тоа, уште да не знаете како јас да исечам т.е. да направам гиф од јутуб видео или од било која страна со видеа/филмови. Едноставно е нешто или покомплицирано иде?
Имав јас такво програмче али ич не ми текнува името, http://gifrecorder.com/ пробај со ова незнам какво е го немам испробано
Не сака пак друже исто излегува пак!
http://www.youtube.com/watch?v=9aO7tlJ80Ac

Помагајте зашто или ке го скршам маусов или ке го скршам компјутерот а у најлош случај можеби и двете заедно....

купив усб ваерлес маус и ми прави некои си конфликти со ваерлесот од лап топот.... - еве што се дешава... откако ке го пикнам УСБ то во лап топ маусот работи добро НО вифи конекцијата после минута две знае да заглави односно нема никаква комуникација со рутерот... пробав да го пингнам рутерот не дава никаков одговор... не ретко ми се десио да ја успори конекцијата до немај каде или да снема па да има па да снема па да има... не е до конекцијата на рутерот туку до конфликт меѓу вифи конекцијата на маусот со компјхутерот и на компјутерот со рутерот...

имал некој до сега ваков проблем? и ако имал како воопшто го средил???

еве ви модел на лап топот на маусот и на рутерот... помагајде зашто живци изгубив со ова срање!!!

lap top - dell 3537
maus - gigabyte gm-m7580 usb wireless mouse
ruter - TP LINK 150M Wireless Lite N Router Model No. TL-WR740N / TL-WR740ND

Има некаков начин да вметнам превод во самото видео? За да можам да гледам филм со превод и на телевизија. ЗНам ќе речите има на форумов, или барај на гугл, ама ако има некој проверен начин, нека сподели.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom