Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Проблемов се двоумев дали да го пишам тука, ама најверојатно е софтверски.
Значи имам асус x55vd лаптоп и сеа дека го користам најчестно низ дома, прикључувам усб маус. Тачпадот го имам користено макс. 10-тина пати од кога го имам купено. Е сега, ако не ми е прикључен маусот... понекогаш, 70% од случаите, тачпадот нејке да ја мрда стрелката. Да напоменам дека работи притискањето т.е. тамо каде што е стрелката и стиснам на падот се селектира тоа што е. Читав нешто на страната од асус дека можда треба да се намести у БИОС да биде дифолт ама па чудно ми е ... некогаш работи, некогаш не. Плус лаптоп-ов го имам скроз искључено само на почеток кога правеше рестарт за апдејти, сега цело време го хибернирам. Ако некој може да помогне или имал сличен проблем ќе биде многу добро.
Фала ви однапред.

Проблемов се двоумев дали да го пишам тука, ама најверојатно е софтверски.
Значи имам асус x55vd лаптоп и сеа дека го користам најчестно низ дома, прикључувам усб маус. Тачпадот го имам користено макс. 10-тина пати од кога го имам купено. Е сега, ако не ми е прикључен маусот... понекогаш, 70% од случаите, тачпадот нејке да ја мрда стрелката. Да напоменам дека работи притискањето т.е. тамо каде што е стрелката и стиснам на падот се селектира тоа што е. Читав нешто на страната од асус дека можда треба да се намести у БИОС да биде дифолт ама па чудно ми е ... некогаш работи, некогаш не. Плус лаптоп-ов го имам скроз искључено само на почеток кога правеше рестарт за апдејти, сега цело време го хибернирам. Ако некој може да помогне или имал сличен проблем ќе биде многу добро.
Фала ви однапред.
па и самиот веќе кажа една битна работа (болдот). ај еве на пр изгаси го, остај го да се “одмори“ и после пак уклучи го. или едноставно restart направи му. прва работа што по мене треба да се направи е restart, многу работи се средуваат со тоа. прост пример кај мене што на истиов лап топ ко твојот ми се случува е дека не сака да направи safe remove USB. и тогаш му правам shut down и се си е ок.

Zdravo, prvo se izvinuvam sto pisuvam so latinica ama toa e so pricina bidejki kupiv laptop Acer Chromebook so cel da instaliram skype ama bidejki e chromebook nemozam, a mi e mnogu potreben bidejki nesum doma i moram da se gledam na skype, se macam ama nemozam da najdam nacin da se gledam na skype, ako ima nekoj da pomogne za da install skype ili online, ili pak nekoj drug nacin da se gledam na kamera bidejki probav 100 nacini i nikako nemozam da najdam. Nesum vo moznost da preinstaliram windows :/ . Fala pred vreme.
--- надополнето: 9 јули 2013 во 04:41 ---
Zdravo, prvo se izvinuvam sto pisuvam so latinica ama toa e so pricina bidejki kupiv laptop Acer Chromebook so cel da instaliram skype ama bidejki e chromebook nemozam, a mi e mnogu potreben bidejki nesum doma i moram da se gledam na skype, se macam ama nemozam da najdam nacin da se gledam na skype, ako ima nekoj da pomogne za da install skype ili online, ili pak nekoj drug nacin da se gledam na kamera bidejki probav 100 nacini i nikako nemozam da najdam. Nesum vo moznost da preinstaliram windows :/ . Fala pred vreme.

--- надополнето: 9 јули 2013 во 04:41 ---
види дали ова ќе ти помогне. IMO е закон

Дечки имам проблеми, и со Неро и со ИМЏбур кој сакам да изрежем нешто ми јавува ерор please insert an empty disc to write to

А све нови цедињата, и нон стоп ми го јавува истото...
Имам квар со режачот или софтверски нешто е ??

Дечки имам проблеми, и со Неро и со ИМЏбур кој сакам да изрежем нешто ми јавува ерор please insert an empty disc to write to

А све нови цедињата, и нон стоп ми го јавува истото...
Имам квар со режачот или софтверски нешто е ??

Стави полно цд и види дали чита ако чита онда е софтверски ако не чита тогаш нов режач

Nemoze na imo bidejki e ukinato veke skype tamu
--- надополнето: 10 јули 2013 во 00:39 ---

--- надополнето: 10 јули 2013 во 00:39 ---

да, извини, денес приметив дека од пред 2 недели не е во опција. не сум го користел имо повеќе од 1 год.

Дечки еден совет,имам конфигурација Intel Core i3-2328M (2.2GHz, 2MB)
•RAM 4GB DDR3
•HDD 1TB 5400rpm SATA
•GPU nVidia Geforce GT 635 2GB.
Ме интересира дали е подобро да инсталирам Windows 7 32 bit ili 64 bit,немам досега инсталирано ништо бидејќи го купив без ОС.

•RAM 4GB DDR3
•HDD 1TB 5400rpm SATA
Ме интересира дали е подобро да инсталирам Windows 7 32 bit ili 64 bit,немам досега инсталирано ништо бидејќи го купив без ОС.
64бит.
штом не знаеш самиот да правиш разлика, нема потреба и јас да ти објаснувам :)

•RAM 4GB DDR3
•HDD 1TB 5400rpm SATA

64 обавезно пошто имаш 4 гб рам и така ке го искористиш целиот

Дали некој знае програмче кое одреден број на слики ќе ги напрај во видео и пример да се врта ко во албум на секој 5 секунди пример..

Дали некој знае програмче кое одреден број на слики ќе ги напрај во видео и пример да се врта ко во албум на секој 5 секунди пример..

movie maker го имаш во самиот виндовс, доста лесно едноставно или побарај некое програмче за слајдшоу. ;)

movie maker го имаш во самиот виндовс, доста лесно едноставно или побарај некое програмче за слајдшоу. ;)
да надополнам, и музиче можш да си ставиш, само одамна не сум го користел и мислам дека не може MP3, мислам дека требаше да се направи WMA

На Microsoft Office Word 2007 како на повеќе страни да поставам број/број на страница во десниот агол?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom