Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
здраво
ми треба некој програм за кратење видео или делење на два делаили некоја ваша идеа
проблемот ми е имам еден видео клип од 6.7гб во фул хд резолуција и сакам да го гледам на телевизор
на телевизорот немам УСБ приклучок имам само за СД картица
кога ке ја форматирам картицата во ФАТ32 не сака да го прими клипот што е нормално нели неприма фајлови поголеми од 4гб иако е картицата 16гб
е сега прва идеа што ми дојде е да го скратам видеото на два дела а да не изгубам во квалитет и
второ прашање ако го поделам и после го режам на двд цд ке се изгуби квалитетот или не

здраво
ми треба некој програм за кратење видео или делење на два делаили некоја ваша идеа
проблемот ми е имам еден видео клип од 6.7гб во фул хд резолуција и сакам да го гледам на телевизор
на телевизорот немам УСБ приклучок имам само за СД картица
кога ке ја форматирам картицата во ФАТ32 не сака да го прими клипот што е нормално нели неприма фајлови поголеми од 4гб иако е картицата 16гб
е сега прва идеа што ми дојде е да го скратам видеото на два дела а да не изгубам во квалитет и
второ прашање ако го поделам и после го режам на двд цд ке се изгуби квалитетот или не
Зависи кој телевизор имаш, некои модели посебно на Sony, читаат и ExFat кој дозволува фајлови поголеми од 4ГБ. Пробај. Форматирај ја картицата ЕxFat, и стави мало фајлче колку за проба. Ако не сака тогаш мораш или да го компресираш на под 4ГБ или да го поделиш на 2 дела. При поделба не се губи квалитет. А за ДВД имаш ДВД9 (8,5 ГБ). Нормално ако твојот режач поддржува тавки ДВД. Можеш да провериш кои формати режачот поддржува со AIDA64 или Everest.
Програми за делење има милион, не знам кој би препорачал, еве тука рецензија за 5 free програми
http://www.makeuseof.com/tag/top-5-free-tools-split-merge-video-files/

Дечки, едно прашање...Денес компјутеров после палење се саморесетира и веќе не покажува никакви знаци. Го уклучувам, кулерите работат (сите) а на графичката (ати сафир незнам која серија) свети само една лед диода - црвена. Пред тоа мислам дека немаше црвена диода (кога се беше во ред).

Што пробав до сега - извадив графичка зачистив контакти, батерија од биос извади-стави ама нема подобрување.

Што друго да пробам, и што мислите дека е поебано? Мене чудно ми беше тоа што компјутерот не реагира на рестарт/ force shut down преку копче кога го задржуваш. Едино гасење е кабелот од штекер.

Препорачајте ми некој скреен рекордер лесен и едноставен за користење да има квалитетна слика со звук во сите формати.
Пробав да симнам некој но сите се срање.

Здраво,дали некој знае како да се направи на yahoo оној дел после текстот што е како потпис еве како на сликата ... флала однапредUntitled.png

Се има некој сретнато со проблемов nvidia windows kernel mode driver stopped responding? Дали има некоја солуција за гомново пошто стварно е иритирачки... ми се гаси екранот на 1секунда и се враќа во нормала после 5 гасења имам син екран и рестарт.

Зависи кој телевизор имаш, некои модели посебно на Sony, читаат и ExFat кој дозволува фајлови поголеми од 4ГБ. Пробај. Форматирај ја картицата ЕxFat, и стави мало фајлче колку за проба. Ако не сака тогаш мораш или да го компресираш на под 4ГБ или да го поделиш на 2 дела. При поделба не се губи квалитет. А за ДВД имаш ДВД9 (8,5 ГБ). Нормално ако твојот режач поддржува тавки ДВД. Можеш да провериш кои формати режачот поддржува со AIDA64 или Everest.
Програми за делење има милион, не знам кој би препорачал, еве тука рецензија за 5 free програми
http://www.makeuseof.com/tag/top-5-free-tools-split-merge-video-files/
а дали знае некој во кој формат треба да биде видеото зашто ставив едно во .mpg и не го чита

а дали знае некој во кој формат треба да биде видеото зашто ставив едно во .mpg и не го чита
Поновите и подобри модели читаат и мпег (mpg) а сите читаат div-x (avi).

Поновите и подобри модели читаат и мпег (mpg) а сите читаат div-x (avi).
Па и не е многу нов мојов има 3-4 години ама на нет најдов нешто дека чита jpeg i avchd е сеа што е ова avchd поима немам

Sent from my iPad 4 using Tapatalk HD

Дечки, се работи за графички таблет Genius i608X и истиот се користи на win 7 ultimate 64bit OS арно ама кога се работи на него стрелката/точката не е стабилна и постојано се мрда и тресе. Истиот таблет е пробан на два други компјутери (win 7 ultimate 32bit и win 7 professional 64 bit) и си работи супер. Друг таблет кој на 32битниот виндоус претходно спомнат го има истиот проблем кај мене работи без проблем.
Драјвери и слично е се што може најново симнато итн итн. Чаре за проблемов зашто најверојатно е софтвер...?

Добро, откако ми се заеба матичната на лаптопот и ја поправив искочи дека и графичкиот чипсет ми е заебан и сега кога го палам компјутерот од време на време ми се блокира компјутерот и или ми се дешава blue screen of death или продолжува да ми работи со што ми пишува(video driver has stopped working and has successfully recovered), се ќе беше во ред ако не ми правеше blue screen of death редовно на сите игри освен football manager.. Чаре?

Користам Windows 8 , пред некое време го ре-инсталирав и почна да ми прави проблем од типот , ми се гаси тастатурата ( од позади вклучена преку усб ) и не реагира додека не ја извадам и пак ставам , а понекогаш и тоа не пали , во последно време и маусот од позади што ми е вклучен и тој истото го прави.
Еве додека пишувам еднаш ми прекина , побарав да најдам чаре ама некако тешко.
Знае некој како би можел да го решам проблемот? o_O

Знае ли некој да ми каже програмче со кое што ќе можам песните што ги имам да ги направам да не завршуваат и да почнуваат од почеток туку да ги скратам и одма да преминуваат една во друга ?

Знае ли некој да ми каже програмче со кое што ќе можам песните што ги имам да ги направам да не завршуваат и да почнуваат од почеток туку да ги скратам и одма да преминуваат една во друга ?

Format Factory

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom