Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
имам проблем при поставувањето на нов процесор Intel Pentium 4
3.00GHz/1M/800 на матичната плоча.
На листата на поддржани процесори го има мојот процесор но кога ќе го вклучам компјутерот се појавува Blue Screen а претходно во биос го чита процесорот ...иначе процесорот е испробан на друга матична плоча и не е расипан ..... дали треба да го update-ирам Bios-от ? пробав да најдам update но фирмата на матичната не постои од 2009 та година и неможам нигде да најдам.
Иначе матичната е " Epox EP - 4PGM2I " а типот на биосот е " Award (06/10/04) "
--- надополнето: 23 јуни 2013 во 20:24 ---

имам проблем при поставувањето на нов процесор Intel Pentium 4
3.00GHz/1M/800 на матичната плоча.
На листата на поддржани процесори го има мојот процесор но кога ќе го вклучам компјутерот се појавува Blue Screen а претходно во биос го чита процесорот ...иначе процесорот е испробан на друга матична плоча и не е расипан ..... дали треба да го update-ирам Bios-от ? пробав да најдам update но фирмата на матичната не постои од 2009 та година и неможам нигде да најдам.
Иначе матичната е " Epox EP - 4PGM2I " а типот на биосот е " Award (06/10/04) "
--- надополнето: 23 јуни 2013 во 20:24 ---

Кажи точен модел на процесорот, мора да има некоја бројка на моделот. види со cpu-z (мислам дека може со него) или прочитај на самиот процесор.

Текст напишан во WORD со фонт, име на фонт незнам а кога ќе го префлам на друг компјутер има хиероглифи, некое програмче да ми го конвертира цел текст некако да не биди со хиерогливи како на пример @ ! и такви работи... се разбира текстот ама за рает да го читам и да копирам нешто ако сакам...фала однапред

Текст напишан во WORD со фонт, име на фонт незнам а кога ќе го префлам на друг компјутер има хиероглифи, некое програмче да ми го конвертира цел текст некако да не биди со хиерогливи како на пример @ ! и такви работи... се разбира текстот ама за рает да го читам и да копирам нешто ако сакам...фала однапред

Ако ти е кириличен фонтот:
1. Отвори го кај тебе
2. Оди тука
3. Конвертирај во кирилична поддршка
4. Кирилични фонтови во ворд не се користат од 98ма наваму :)

Ако не е нешто вакво, прати му ги фонтовите на тој што му го праќаш вордот, нека ги инсталира.

Ако ти е кириличен фонтот:
1. Отвори го кај тебе
2. Оди тука
3. Конвертирај во кирилична поддршка
4. Кирилични фонтови во ворд не се користат од 98ма наваму :)

Ако не е нешто вакво, прати му ги фонтовите на тој што му го праќаш вордот, нека ги инсталира.

Ок е ова со малку труд и време ќе средам оти во текстот има и зборови кои треба дасе на латиница, а за тоа со фонтот мн е лесно ама доколку го имав фонтот, симнати се фајловите а се пишени со фонт и пробав неколку фонтови што ми паднаа на памет ама не фатија.

Ова подолу ти е подобро решение.
http://www.vestel.com.mk/unicode/koverzija.html

Се инсталира во самиот Ворд, и можеш да избереш кој фонт да се конвертира така што тоа што треба да остане на латиница, ќе си остане латиница.

Поздрав кајгаџии. Можете да ми кажете како се прави Win7/8 бутабилно USB?

Кажи точен модел на процесорот, мора да има некоја бројка на моделот. види со cpu-z (мислам дека може со него) или прочитај на самиот процесор.

Intel '03
Pentium 4
3.00 GHz/1M/800
sl7e4 Malay
l430c114

Зошто тоа означеното ми излегува понекогаш иако го имам активирано виндовсот?g.png

Ми се задеси нешто со компјутеров, ама неам појма што е.
Кога гледам видео фајл, на моменти почнува да кочи. Во рок од 40 мин(една епизода), ова ми се дешава 3-4 пати по 4-5 секунди. Сеа глеав на youtube, пак закочи на сред видео.

Проблемов што го имав, го решив со формат(не специјално за него, туку беше потребен). Денес пак ми се појави истиот. Пак почна да кочи на сред видео. Гуглам по нетов, ама слабо конкретно нешто да најдам.

Ајде малце помош

Нов компјутер купен инсталирав Windows 7 го поделив дискот како што треба е сеа има едно мало проблемче кое сум го немал до сега,Кога го палам компјутерот ми испаѓа Boot мени да си одберам кој OS да го користам исто како да имам 2 Win само тука ми дава да одберам само Windows 7 и треба да стиснам ентер за да се подигне системот некој има идеја како да го решам ова ги пробав оние класични начини за подесување ама ништо од тоа

Ајде малце помош

Нов компјутер купен инсталирав Windows 7 го поделив дискот како што треба е сеа има едно мало проблемче кое сум го немал до сега,Кога го палам компјутерот ми испаѓа Boot мени да си одберам кој OS да го користам исто како да имам 2 Win само тука ми дава да одберам само Windows 7 и треба да стиснам ентер за да се подигне системот некој има идеја како да го решам ова ги пробав оние класични начини за подесување ама ништо од тоа

1. Properties на Computer
2. Advanced System Settings
3. Advanced
4. Startup and Recovery (settings)
5. Бираш кое да биде селектирано и колку време да ти даде за избор. Или одштиклируваш времето и директ ќе се уклучува

дечки што е проблемо со мојо пц имам проблем со резолуцијата... декстопо кај икунките се ми е океј и се се уклучува на цел екран уклучам игра пр. гта кантер и играта е како на помал екран ставено ми е од страната како црни дебели линии незнам како да објаснам. коа ја уклучам гта одам у сетинг дисплај и ставено ми е на 800x600x32 иначе мониторо ми е поставен на ауто подесување има копче ауто и сама си се направе резолуцијата може ли некој да ми помогне да ја направам играта да ми биде на цел екран

Ај откако ќе ја уклучиш стисни Alt+ Enter.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom