Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
1.Click the Office Button.
2.Click the Word Options button.
3.On the left side of the dialog box, click Display.
4.Under Always Show These Formatting Marks On The Screen, put a check mark next to Paragraph Marks.
5.Make sure all the other entries in this section are unchecked.
6.Click OK.
За точките измеѓу редовите

1.Click the ¶ button on the formatting toolbar.

In Word 2007:

1.Click the ¶ button in the Paragraph section of the Home tab.
За чудните знаци

Можно е опера и хром да го цицаат до максимум процесорот и да работи на 100%, зборам кога двата се истовремено уклучени.
bump!?
Не ми е јасно навистина дали е ова можно?

Значи оти не ми ги симнува downloadite од Mozilla Firefox ? Пример сакам да го симнам AVG антивирусот или utorrent клиентот и други такви програми и супер се си симнува и на крајот само стој A few second remaining и ништо ни мрда ни ништо еве слика :

untitled.JPG

Значи оти не ми ги симнува downloadite од Mozilla Firefox ? Пример сакам да го симнам AVG антивирусот или utorrent клиентот и други такви програми и супер се си симнува и на крајот само стој A few second remaining и ништо ни мрда ни ништо

осигурај се дека ја имаш последната верзија на firefox (оди help -> about firefox)
пробај во safe mode (help -> start with add ons disabled)
рестартирај компјутер
пробај смени локација каде да ги симнува
пиши у address barot about:config
па барај
browser.download.manager.scanWhenDone
и направи го false

ако после сите горни точки проблемот не ти е решен, избриши фајрфокс тотално, па инсталирај пак
http://kb.mozillazine.org/Uninstalling_firefox

Дечки имам проблем со Chrome-ов... не дека ми е битен, ама го користам ко втор browser. Проблемот е тоа што каде и да кликнам ми дава UNITED page, поточно празна страна. Дури и на Settings, About итн...

845eae98e92ca064b6cad6ca78fae38f.png

Хелп? :)

Дечки имам проблем со Chrome-ов... не дека ми е битен, ама го користам ко втор browser. Проблемот е тоа што каде и да кликнам ми дава UNITED page, поточно празна страна. Дури и на Settings, About итн...

845eae98e92ca064b6cad6ca78fae38f.png

Хелп? :)
Ке одиш во Settings.Таму може да си направиш дали сакаш да ти се отвара Google... или пак New Tab.Ако не бива со ова што ти го кажав и од почеток инсталирај го.Понекогаш ти се отвараат разни Search.Тоа се тулбари и треба да се избришат.Сепак ако имаш проблеми извести ме преку пп.Но ако не можеш ниту да отвориш Settings ниту...Симни го и одпочеток инсталирај го како што реков.Поздрав:)

Ке одиш во Settings.Таму може да си направиш дали сакаш да ти се отвара Google... или пак New Tab.Ако не бива со ова што ти го кажав и од почеток инсталирај го.Понекогаш ти се отвараат разни Search.Тоа се тулбари и треба да се избришат.Сепак ако имаш проблеми извести ме преку пп.Но ако не можеш ниту да отвориш Settings ниту...Симни го и одпочеток инсталирај го како што реков.Поздрав:)
Другар, лошо си разбрал... ко прво ја не можам ни Settings, ни About ни нути една веб страна да отворам. Ми дава UNITED PAGE, ко на сликава... празна страна. Гледаш горе на сликава наместено ми е баш на SETTINGS табот, но дава празна страна.

Инаку колку за инфо, пробав и со reinstall, џабе. Неќе, сјебано е нешто.

Не знам дали е соодветна темава ама јас да си прашам.
Дали има некој Power Point презентација со наместени слајдови да идат од лево десно или било како ако не му е тешко да сподели, ме мрзи да правам, позадина и текст јас ќе си ставам.

Имам изгребани CDa со слики и неможам да ги отворам. Дали некој знае програма која го чита неоштетениот дел а ги скока оштетените бајти и ја дава сликата како целина, без пикселите кои се оштетени ?

Имам изгребани CDa со слики и неможам да ги отворам. Дали некој знае програма која го чита неоштетениот дел а ги скока оштетените бајти и ја дава сликата како целина, без пикселите кои се оштетени ?
Другар, мислам не постои таква програма ама сепак тешко со ваквите ЦД.И јас сум имал ист проблем.Е сега кога ке го ставиш ќе почекаш повеќе време па полека полека, но внимавај да не го оштетиш и режашот.:(

Е сега постојат разни начини за чистење на ЦД.:)На пример со вода,детергенти...Ама сеуште не сум ги пробал.

ок,мене не ми е јасно до што е проблемот,дали до графичката,дали до виндовсот или нешто трето ?
Пуштам игра на пет минути и одма се гаси и после од кога ќе напраам рестарт ми се појавува ова.

Untitled.jpg

Untitled1.jpg

Untitled2.jpg

е ај сеа,што е фрката ?
Или да зеам да го скршам со палица ?

Момци ова Speed up my PC каква функција има? Како го забрзува работењето на компјутерот? На кој принцип работи?

Дупе сум за вакви ствари :) фала

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom