Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Барав попрактично решение.
Capture.PNG

Во опциите на мозилата, види дали ти е штиклирано првово. Ако е штиклирано а сепак ти дава во нов прозор, тогаш „политиката“ на резултати.ком е таква да се што ќе кликнеш отвора во нов прозор :)

Штиклирано е.
Не е толку проблемот што ми ги дава во нов прозорец, туку што во последно време почна да ги отвара на цел екран и одма ме пребацува таму.

Десниот звучник на лаптопот почна да ми крчи, како да е оштетена мембраната... а за поправање не ми се исплати, па да ве прашам дали има некое програмче за регулација на поедини звучници (пример: да намалам бас само на десниот звучник и слично.) ???

Пробувам да кренам виртуелна машина преку oracle Virtual Box, си подесувам се најнормално како што треба ама кога го лоадирам windows-от, во случајов 8-ца ми вика демек PC-то не ми подржува 64bit OS.
Моментално сум на 32bit OS Win7.
--- надополнето: 14 март 2013 во 01:49 ---
П.С. Средив, рика малце PC-во, RAM-от на 95% работи ама топ иде.

Може некако кога ќе одам на www.rezultati.com и кликнам на некоја утакмица, таа иста да ми ја отвори во нов таб, а не во нов прозорец?
На Opera функционира така како што бараш ти, ама тоа не ти врши работа ако не користиш Opera :)

Десниот звучник на лаптопот почна да ми крчи, како да е оштетена мембраната... а за поправање не ми се исплати, па да ве прашам дали има некое програмче за регулација на поедини звучници (пример: да намалам бас само на десниот звучник и слично.) ???

Кога ми се стартува компјутерот ми се појавува да бирам два Windows-a, т.е вака(само кај мене на двете места пишува Windows7). Како да го тргнам второто? Преку тоа и онака не можам да го стартувам windows-от.
оди старт пиши msconfig па оди boot и тука селектирај го едното што може да се брише
мада не чачкај ако не знаеш шо праиш а најбоље дај скриншот да видам шо има

Кога ми се стартува компјутерот ми се појавува да бирам два Windows-a, т.е вака(само кај мене на двете места пишува Windows7). Како да го тргнам второто? Преку тоа и онака не можам да го стартувам windows-от.
run -> msconfig
барај во табовите boot.ini и таму имаш копче check all boot paths

Последниве денови кога го стартувам windowsot после shut down при крај односно ми се појавуваат иконите и таман да се активираат програмите доле десно звучник,интернет,антивирус и слично ми се закочува и така морам едно два пати исклучи уклучи за да ми се подигне windowsot ( имам window7 ultimate 64).Инаку го инсталирав пред неколку месеци се си е супер ама ова вака што почна на почеток да ми кочи......Сега го гасам на hibernate за да не ми се укочува ама колку е тоа практично незнам...Инаку имам антивурус eset smart security i Malwarebytes Anti-Malware prо а нешто ново што сум сменил е што сега ја вадам батеријата кога работам повеќе на едно исто место...ПОМАГАЈТЕ

Кога ќе отворам било каков документ (мој или туѓ, 2003 или понов) ми се појавуваат овакви симболи (кои што се обележани на сликата доле) и неможат да се бришат. Наместо space измеѓу буквите, се појавуваат точки меѓу нив, наместо параграф - овие ебани симболи се покажуваат :\
ЕДИТ:
Проблемот е среден!
Што би било решение на проблемот? Имам Office 2010.
fFh9G6A.png

Можно е опера и хром да го цицаат до максимум процесорот и да работи на 100%, зборам кога двата се истовремено уклучени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom