Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
цд бутабилно не се симиња туку се правине се разбирам многу ама пробав со неколку цдиња
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 22:17 ---
од каде да симнам такво цд бутабилно
Вака, намести во БИОС да бутира прво од ЦДром после од хард, ако е бутабилно ке ти испише Press anu key to boot from CD и мавни Ентер....треба да почне инсталацијата со плав екран у позадина....треба да дојдеш до моментот ко ке те праша на кој хард и партиција да го инсталира....е тука ако нема никаков драјв можеме да закључиме дека имаш проблем со форматирање, а не со ова сликиве што ги постираше.не се разбирам многу ама пробав со неколку цдиња
Глеам и ти се разбираш многу, отвори го isoto со УлтрИСО и одбери Extract boot file from CD/DVD....ако не екстрахира фајл значи чкарт копија е симната т.е не е бутабилно и само тој е начинот да се провери дали е бутабилно пред да се потроши залудно едно ЦД а не дека се прави бутабилно рачно или незнам како. Бут фајлот е невидлив исто ко на хардот што не се гледа кој е тој фајл, а не се гледа зашо уопше не се наога во ДАТА делот на дисковитецд бутабилно не се симиња туку се прави
симни .iso од windows
во твојот програм за режење барај некоја опција burn image to disc
изрежи
ете ти бутабилно цд
http://www.youtube.com/watch?v=n0cop_am1WMне се разбирам многу ама пробав со неколку цдиња
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 22:17 ---
од каде да симнам такво цд бутабилно
во 15та секунда тој ред го пишува и не доага тоа плавото туку пак одново се ресетира така прави со едното цд а со другото после тоа наога некоја грешка,ваљда до цдеата ќе да е
Или ЦДата или у БИОС нешто со САТА конфигурацијата ти е погрешно. Пошто слабо се разбираш влези у биос и лоадирај дефаулт сетинг и сејвни го па пак пробај.во 15та секунда тој ред го пишува и не доага тоа плавото туку пак одново се ресетира така прави со едното цд а со другото после тоа наога некоја грешка,ваљда до цдеата ќе да е
INF file txtsetup.sif is corrupt or missing ,status 4096.Напиши го текстот што ти го јавува при грешката (или уште подобро сликај со мобилен).
Според тоа на гугл што може да се најде за грешкава со txtsetup.inf најчеста причина е изгребано ЦД, неисправен ЦД/ДВД драјв, неисправен РАМ. Од триве најефтино ке те фати да тркнеш да си купиш едно празно ЦД(RW) и да пробаш пак.нема таква опција за да го наместам на Р-АТА
--- надополнето: 26 октомври 2012 во 10:18 ---
INF file txtsetup.sif is corrupt or missing ,status 4096.
Setup cannot continue.Press any key to exit
АјдееееГлеам и ти се разбираш многу, отвори го isoto со УлтрИСО и одбери Extract boot file from CD/DVD....ако не екстрахира фајл значи чкарт копија е симната т.е не е бутабилно и само тој е начинот да се провери дали е бутабилно пред да се потроши залудно едно ЦД а не дека се прави бутабилно рачно или незнам како. Бут фајлот е невидлив исто ко на хардот што не се гледа кој е тој фајл, а не се гледа зашо уопше не се наога во ДАТА делот на дисковите
Значи вака, имам интернет од Оне и по дифолт брзината на нетот треба да е околу 5-6 мбпс, арно ама мене ми е под 1 мбпс. Им се јавувам во контакт центар и они од таму тестираат и ми викаат дека се е во ред и дека можно проблемот да е до компјутерот или до мрежната картичка.
Е сеа, би ги замолил оние кои поише имаат познавања од таа област да ми помогнат како да го решам овој проблем.
Како можам да ја проверам максималната брзина за пренос на податоци на мрежната картичка?
Да не треба да променам некои цифри, шифри и вредности во Local Area Connection?
Дали е можно да е до драјверот?-Така нешто спомна и вработениот кога се јавив.
Инаку користам Windows 7 (64bit) a модемот е оној стандардниот што го даваат (ТП-Линк).
Однапред благодарен
Шифра: Разочаран интернет корисник![]()