Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
на лаптопот има икспе инсталирано а нешто ми викаше ваерлес конекцијата била преку блутот нешто како што го разбрав

Ej луге колку ме изнервирал лаптопот денес мислам дека му се ближи крајот не од што сам ке се расипе туку јас ке го искршам.Бидејќи не ми работи мониторот убаво(ЕDID related) и не се прави понекогаш го поврзувам на друг голем монитор и со тоа не сум имал проблеми.Проблемот е што иконите на лаптопот рандом ми се изместуваат :mad: .Порано не беше така воопшто.После почна да се прави од кога ги менував лаптоп/обичен монитор.Сега прави и само кога го користам мониторот на лаптопот.Прави и кога го палам/рестартирам.Не ми требаат програмчиња како Fences или такви работи,туку дали овој проблем се решава зашто преку кур ми е да ги редам иконите одново и одново.Ке му ебам и лаптоп и се ке го фрлам ејјјјјјјјјј :mad: :mad: :mad:

Zasto service pack 1 nemoze da mi napravi update ? :oops:
--- надополнето: 13 февруари 2012 во 22:01 ---

--- надополнето: 13 февруари 2012 во 22:01 ---

Дај сличе нешто, вака на Бил Гејтс да му речиш и тој ќе крени рамена....обајсни да му еам :)

Дај сличе нешто, вака на Бил Гејтс да му речиш и тој ќе крени рамена....обајсни да му еам :)
Neli koga kje instaliras windows 7 ... on sam si pravi update za driveri sto ti se potrebni za pcto .... epa mene site mi gi napravi samo service pack 1 nejke .... e toa prasuvam zosto ??? da ne imal uste nekoj vakov problem ???

форматирам лаптоп... нешо споро ми иде
можно е да е до тие ahci/ide блабла?
некој нека ми ги троа пообјасни тие 2 мода и кој треба да биде

Ако имаш SATA диск треба да е AHCI.И не мислам дека е некој проблем тоа ако иде споро имам форматирано неколку лаптопи каде имам чекано по 1 саат и више да се инсталира o.c и после си работи се најнормално. Тоа што иде споро може да е до цд то, читачот или самиот хдд е спор.

Кога пуштам филм преку BS Player сликата ми излегува наопаку.Дали може да се реши овој проблем преку опциите во BS Player или треба друго нешто?
Ако знае некој нека каже како да го решам овој проблем.

Кога пуштам филм преку BS Player сликата ми излегува наопаку.Дали може да се реши овој проблем преку опциите во BS Player или треба друго нешто?
Ако знае некој нека каже како да го решам овој проблем.

Бриши го bs playerot и инсталирај си gom player или kmplayer

Значи имам еден чуден проблем. Ми пратија документи/слики во РАР архива преку мејл, си ги спуштив регуларно се, не се енкриптирани, не се со вирус, не се со пасворд или други слични чуда, ги одзипував и кога ја отворам папката немам ниеден фајл иако во РАР архивата ми покажува 10тина. Решение, некое?

Дали постои слободен софтвер со кој можам да отстранам глас од песна? Ми треба само матрицата.. :)

Провав со Audacity не успеав.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom