Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми е јасно каква врска има од македонски до српски превод и негово прикажување на ДВД.
Ова се однесува на постот на Ивица, но ако некој знае нека одговори.
Не ми е јасно навистина зошто нејќат преводите на ДВД.
Ги режам преку BurnAware Free, го правам видео формат ЦД-то, се според прописи и пак нејќе..:mad:

nz bate iskreno nzz so mozi da e problemot ama znam deka dosea imam gledano i rezeno preku 1000 filmoj :D i rezeno :D i ti kazvam deka nikogas ne uspeva makedonski prevod ,inace do DVD-to e nesto ne e do nacinot na koj sto go rezis ne se sekiraj ;) jas edno dvd go imam iskrseno radi to :tapp: ne e niso strasno be klavaj srpski prevod nema razlika barem srpski mozis da razberis ;) pozz

Не ми е јасно каква врска има од македонски до српски превод и негово прикажување на ДВД.
Ова се однесува на постот на Ивица, но ако некој знае нека одговори.
Не ми е јасно навистина зошто нејќат преводите на ДВД.
Ги режам преку BurnAware Free, го правам видео формат ЦД-то, се според прописи и пак нејќе..:mad:
Зошто не пробаш да го пуштиш на некој друг ДВД плеер, а ако немаш дај му на некој другар па ќе ти каже како го чита кај него, па ќе си знаеш дали е до режањето или до плеерот :)

Батка јас имам стикче исто како на сликава шо работи без никаков драјвер, така да ако и твоето е вакво фураш без проблем
41OlRX2ivPL._SL500_AA300_.jpg

Друже, ако е во прашање DivX филм, тогаш: http://forum.kajgana.com/threads/Софтвер-за-лепење-на-титлови.54512/#post-4561860 за кирилични букви ќе бираш Russian.
но сето тоа е знак прашање дали двдплеерот ти чита DivX филмови или не?
Чита DivX филмови.
Но изгледа до кирилицата е проблем, фала што ми помогна, од голема корист беше твојот пост.

Јок не е до ДВД изгледа.
До преводите било.
Сега симнав, Англиски, Македонски, Хрватски и Српски, ќе видиме кој ќе фати.

Блазесити, кај мене преводи не фаќа упм :/

Чита DivX филмови.
Но изгледа до кирилицата е проблем, фала што ми помогна, од голема корист беше твојот пост.
Со програмов вградуваш превод во ави фајл, така да можеш да вградиш 8 превода секој со различна големина на букви, со различно испишување на букви (кирилица, латиница), со различно спуштање/дигање на превод се мисли на црна подлога или врз слика итн... Успеа ли нешто со овој програм. Јас пробував на портабл дивикс плеер и на пс3 работи како лудо.

Со програмов вградуваш превод во ави фајл, така да можеш да вградиш 8 превода секој со различна големина на букви, со различно испишување на букви (кирилица, латиница), со различно спуштање/дигање на превод се мисли на црна подлога или врз слика итн... Успеа ли нешто со овој програм. Јас пробував на портабл дивикс плеер и на пс3 работи како лудо.
Пробав и пак нејќе, тури му сол.

Откако ќе направиш divx фајл на компјутерот, го режеш како Data Disc vo nero i sl. програми, така? После на двд плеер бираш subtitle и ќе ти ги појави сите преводи кои си ги вградил. Ако двдплеерот не ти го препознава фајлот, тогаш ќе треба да му ја смениш екстензијата на .divx fajlot vo .avi. Ако и после тоа не сака, тури му и вегета:pos:

Кајганџии, стаив вчера 7ца и сеа се појавува едно доста интересно и важно прашање-Кој антивирус да го стаам? :) Језда е субјективен избор али кој ке ми го препорачате.

Кајганџии, стаив вчера 7ца и сеа се појавува едно доста интересно и важно прашање-Кој антивирус да го стаам? :) Језда е субјективен избор али кој ке ми го препорачате.

Ако имаш компјутер со добра конфигурација стави касперски (мој предлог)

Ако имаш компјутер со добра конфигурација стави касперски (мој предлог)
Ама без линк ништо не правиме :)
--- надополнето: 2 февруари 2012 во 20:23 ---
Едит: Да е испробан оти неам никаква заштита моментално :)

Авира.
--- надополнето: 2 февруари 2012 во 20:29 ---
Откако ќе направиш divx фајл на компјутерот, го режеш како Data Disc vo nero i sl. програми, така? После на двд плеер бираш subtitle и ќе ти ги појави сите преводи кои си ги вградил. Ако двдплеерот не ти го препознава фајлот, тогаш ќе треба да му ја смениш екстензијата на .divx fajlot vo .avi. Ако и после тоа не сака, тури му и вегета:pos:
Му турив буковец, да знаеш:icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom