Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
22 јануари 2012
Мислења
76
Поени од реакции
23
Не ми е јасно каква врска има од македонски до српски превод и негово прикажување на ДВД.
Ова се однесува на постот на Ивица, но ако некој знае нека одговори.
Не ми е јасно навистина зошто нејќат преводите на ДВД.
Ги режам преку BurnAware Free, го правам видео формат ЦД-то, се според прописи и пак нејќе..:mad:

nz bate iskreno nzz so mozi da e problemot ama znam deka dosea imam gledano i rezeno preku 1000 filmoj :D i rezeno :D i ti kazvam deka nikogas ne uspeva makedonski prevod ,inace do DVD-to e nesto ne e do nacinot na koj sto go rezis ne se sekiraj ;) jas edno dvd go imam iskrseno radi to :tapp: ne e niso strasno be klavaj srpski prevod nema razlika barem srpski mozis da razberis ;) pozz

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
Не ми е јасно каква врска има од македонски до српски превод и негово прикажување на ДВД.
Ова се однесува на постот на Ивица, но ако некој знае нека одговори.
Не ми е јасно навистина зошто нејќат преводите на ДВД.
Ги режам преку BurnAware Free, го правам видео формат ЦД-то, се според прописи и пак нејќе..:mad:
Зошто не пробаш да го пуштиш на некој друг ДВД плеер, а ако немаш дај му на некој другар па ќе ти каже како го чита кај него, па ќе си знаеш дали е до режањето или до плеерот :)

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Батка јас имам стикче исто како на сликава шо работи без никаков драјвер, така да ако и твоето е вакво фураш без проблем

H

HoT IcE

Гостин
Друже, ако е во прашање DivX филм, тогаш: http://forum.kajgana.com/threads/Софтвер-за-лепење-на-титлови.54512/#post-4561860 за кирилични букви ќе бираш Russian.
но сето тоа е знак прашање дали двдплеерот ти чита DivX филмови или не?
Чита DivX филмови.
Но изгледа до кирилицата е проблем, фала што ми помогна, од голема корист беше твојот пост.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Јок не е до ДВД изгледа.
До преводите било.
Сега симнав, Англиски, Македонски, Хрватски и Српски, ќе видиме кој ќе фати.
Блазесити, кај мене преводи не фаќа упм :/

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Чита DivX филмови.
Но изгледа до кирилицата е проблем, фала што ми помогна, од голема корист беше твојот пост.
Со програмов вградуваш превод во ави фајл, така да можеш да вградиш 8 превода секој со различна големина на букви, со различно испишување на букви (кирилица, латиница), со различно спуштање/дигање на превод се мисли на црна подлога или врз слика итн... Успеа ли нешто со овој програм. Јас пробував на портабл дивикс плеер и на пс3 работи како лудо.

H

HoT IcE

Гостин
Со програмов вградуваш превод во ави фајл, така да можеш да вградиш 8 превода секој со различна големина на букви, со различно испишување на букви (кирилица, латиница), со различно спуштање/дигање на превод се мисли на црна подлога или врз слика итн... Успеа ли нешто со овој програм. Јас пробував на портабл дивикс плеер и на пс3 работи како лудо.
Пробав и пак нејќе, тури му сол.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Откако ќе направиш divx фајл на компјутерот, го режеш како Data Disc vo nero i sl. програми, така? После на двд плеер бираш subtitle и ќе ти ги појави сите преводи кои си ги вградил. Ако двдплеерот не ти го препознава фајлот, тогаш ќе треба да му ја смениш екстензијата на .divx fajlot vo .avi. Ако и после тоа не сака, тури му и вегета:pos:

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Кајганџии, стаив вчера 7ца и сеа се појавува едно доста интересно и важно прашање-Кој антивирус да го стаам? :) Језда е субјективен избор али кој ке ми го препорачате.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Кајганџии, стаив вчера 7ца и сеа се појавува едно доста интересно и важно прашање-Кој антивирус да го стаам? :) Језда е субјективен избор али кој ке ми го препорачате.
Ако имаш компјутер со добра конфигурација стави касперски (мој предлог)

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Ако имаш компјутер со добра конфигурација стави касперски (мој предлог)
Ама без линк ништо не правиме :)
--- надополнето: 2 февруари 2012 во 20:23 ---
Едит: Да е испробан оти неам никаква заштита моментално :)

H

HoT IcE

Гостин
Авира.
--- надополнето: 2 февруари 2012 во 20:29 ---
Откако ќе направиш divx фајл на компјутерот, го режеш како Data Disc vo nero i sl. програми, така? После на двд плеер бираш subtitle и ќе ти ги појави сите преводи кои си ги вградил. Ако двдплеерот не ти го препознава фајлот, тогаш ќе треба да му ја смениш екстензијата на .divx fajlot vo .avi. Ако и после тоа не сака, тури му и вегета:pos:
Му турив буковец, да знаеш:icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom