Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Како може да немам графичка не ме зафркавај Значи ова го прави од како што е нов и на све после рестарт се оправа а иначе го однесов на сервис ми рекоа дека хардверски се е исправен и дека ми фали некој драјвер ај малце објасни ми како мислиш немам графичка да идам и да им кажам кај ми е графичката ?
--- надополнето: Sep 2, 2011 6:52 PM ---
?
Требало да гледаш кога си го купувал:) Нема dedicated има интегрирана, го користи рамот. Не знам само како не си забележал досега.

Graphics adaptor
  • manufacturer : Intel®
  • type : Mobile Intel® Graphics Media Accelerator 4500M
  • memory : up to 829 MB shared memory with 2 GB system memory installed, and up to 1,759 MB with 4 GB system memory, (with pre-installed 64-bit operating system)
  • memory type : shared

Како може да немам графичка не ме зафркавај Значи ова го прави од како што е нов и на све после рестарт се оправа а иначе го однесов на сервис ми рекоа дека хардверски се е исправен и дека ми фали некој драјвер ај малце објасни ми како мислиш немам графичка да идам и да им кажам кај ми е графичката ?
?

a.k.а не чини.

?

Провери ли дали на сите прелистувачи ти го прави истово?

Пробај (ре) инсталирај си најнов драјвер за звучна.
Ако симнуваш драјвери од официјалниот сајт на лаптопт, НЕ ЗНАЧИ дека тие се најнови, прогуглај.

Исто, пробај стартувај го во SAFE MODE WITH NETWORKING (за да имаш нет) и види дали истото ќе ти се случува.

За све имам најнови драјвери и на сите прелистувачи е исто. Ќе се обидам пак да најдам понови драјвери али барав и на интел странати истиот драјвер ми го дава како и од тошиба страната. Како да влезам во safe mode with networking ?
--- надополнето: Sep 2, 2011 10:21 PM ---
Најдов понова верзија на драјвер не ми дава да го инсталирам како да го инсталирам ова ми го дава што да правам
Untitled.png

За све имам најнови драјвери и на сите прелистувачи е исто. Ќе се обидам пак да најдам понови драјвери али барав и на интел странати истиот драјвер ми го дава како и од тошиба страната. Како да влезам во safe mode with networking ?
Најдов понова верзија на драјвер не ми дава да го инсталирам како да го инсталирам ова ми го дава што да правам
Прегледај го приврзокот 33579
Кога инсталираш нови драјвери ги деинсталираш ли старите ..или преку нив ги лепиш новите....?
...во тој случај каша попара си направил...

Сега вака... не се заебавај со барање на драјвери по нетот.... ако ги немаш ...побарај ги по торентите пратечките CD/DVD за тој тип на лаптоп и од таму инсталирај си драјвери за се што ти треба во лаптопот.....
.. не секогаш најновите драјвери се најдобри за секое парче хардвер...
.. во принцип ..кога се драјвери во прашање, ако со постоечките се си работи нормално нема никаква потреба од нивна надградба...

значи го инсталирав последниот апдејт на драјверот средив со тоа но повторно е истиот проблем. Со лап топот не ми идеше никакво цд сега ќе ги побарам и другите драјвери па ќе видам

значи го инсталирав последниот апдејт на драјверот средив со тоа но повторно е истиот проблем. Со лап топот не ми идеше никакво цд сега ќе ги побарам и другите драјвери па ќе видам
Невозможно... или тие заборавиле да ти ги дадат или ти си им ги оставил,заборавил....

..со една посрана мрежна картица иде ЦД... кое ионака во најголем број случаи не ти треба ..а нек пак со брендиран лаптоп..

Невозможно... или тие заборавиле да ти ги дадат или ти си им ги оставил,заборавил....

..со една посрана мрежна картица иде ЦД... кое ионака во најголем број случаи не ти треба ..а нек пак со брендиран лаптоп..
Сите до сега што ги знам што земале лап топ не добиле цд со драјвери ок како и да е не го решив ни со последнава верзија на драјвер. Незнам каде да го барам чарево :(

имам проблеми со преводи на бс плеерот и македонски и српски ми ги дава како хиероглифи ..како да средам ај некој хелп ..

Прегледај го приврзокот 33579

Немој да ми кажеш дека драјверите ги инсталираш директно од zip/rar без да ги отпакуваш ?!

За SAFE MODE рестартирај РС и стискај F8, ќе ти се појави менито.

имам проблеми со преводи на бс плеерот и македонски и српски ми ги дава како хиероглифи ...

Немој да ми кажеш дека драјверите ги инсталираш директно од zip/rar без да ги отпакуваш ?!

За SAFE MODE рестартирај РС и стискај F8, ќе ти се појави менито.
Хахахах не сум толку ненормален го имаше во варијанта да го симнам во ZIP/RAR или EXE и така и така го симнав не сакаше па после му направив анинстал на стариот и се инсталира овој ама проблемот не е решен а сега ќе проверам за сафе моде. Кажи ми како да проверам дали е HD Ready ili FULL HD
--- надополнето: Sep 3, 2011 7:48 AM ---
Го пробав во сеиф мод не сецка тогаш што е проблемов неможам да сватам ?

Ај и тука да пишам :) како да лиценцирам 7ца знае некој да објасни?
Фино лепо ке си свратиш до сајтон на мајкрософ и ке си купиш лиценца.
Е сега ако не ти се давет пари за лиценца, тука се и нелегални начини.Побарај на гугл нешто под името windows 7 loader за 5минути гуглање можеш да најдеш квалитет лоадер кој ке ти ја инсталира лиценцата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom