Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Откако го скенирав компјутерот за вируси и ги избришав тие што ги најде, ми се појави ова

Untitled-1.jpg

Automatic Updates...да ги уклучам или не? и ако не треба како да го тргнам од доле ова икончево?

ЕДИТ:
најдов, го тргнав :baeh:

Ми требаат драјвери за sis315 integrated video adapter... гуглав али не ми примаше од тие некои што ги симнав...

Као се викаше онаа верзијата на убунту за мали 10инчни ноутбуци што е (убунту официјална е) не можам да ја најдам на официјалната им страна.

Као се викаше онаа верзијата на убунту за мали 10инчни ноутбуци што е (убунту официјална е) не можам да ја најдам на официјалната им страна.
Затоа што не постои. Ubuntu netbook и ubuntu desktop се споени во 11.04 верзија.
Ќе ти пратам по пп торент од 10.10 се разбира :)

Да не мислиш на edubuntu за професорските лаптопи?

Да не мислиш на edubuntu за професорските лаптопи?
Нц, имаше порано UNE (убунту нетворк едишн) али веќе не постои.

Иначе, инсталирав dualboot ubuntu и windows 7 starter (лицендиран) и windows-от е значително побрз. Стварно ме изненади.
Кажете антивирус шо да му стаам, да не јаде ресорси а да е добар?

прашање го преинсталирав windosot и си ставив со servis pack 2 пред форматот ми беше со servis pack 1 е сега по ставањето на поновиот servis pack компјутерот значително ми ја намали брзината многу кочи едвај можам да гледам видеа на youtube и сега прашањето ми е дали ме зеза servis pack или проблемот е анти вирусот ( norton 360)

прашање го преинсталирав windosot и си ставив со servis pack 2 пред форматот ми беше со servis pack 1 е сега по ставањето на поновиот servis pack компјутерот значително ми ја намали брзината многу кочи едвај можам да гледам видеа на youtube и сега прашањето ми е дали ме зеза servis pack или проблемот е анти вирусот ( norton 360)

Oд каде па сега SP2 Windows, кога SP1 е пред некој месец излезен? :)

WIN 7? така? како и да е, направи рестарт, и пушти само Youtube и види како ќе иде, ако зеза пак накнадно ќе ти кажам што да правиш.

П.С. Пиши каков компјутер имаш.

Oд каде па сега SP2 Windows, кога SP1 е пред некој месец излезен? :)

WIN 7? така? како и да е, направи рестарт, и пушти само Youtube и види како ќе иде, ако зеза пак накнадно ќе ти кажам што да правиш.

П.С. Пиши каков компјутер имаш.
не за xp зборам конфигурација е следна процесор : intel celeron 1,70 ghz
ram 768 mb ; graficka : GE FORCE 2 MX/MX400 memori 64 mb

Прво, НИКАКО не ставај нортон на тој гомно процесор.
Второ, стави си Service Pack 3 a не 2.

Вади тоа шит антивирусот и стави си или Microsoft Security Essentials или некој NOD32

Прво, НИКАКО не ставај нортон на тој гомно процесор.
Второ, стави си Service Pack 3 a не 2.

Вади тоа шит антивирусот и стави си или Microsoft Security Essentials или некој NOD32

?

Сериозен си? Norton е едно 2x подобар од тие а и полесен на системот од MSE, од NOD не е, ама затоа заштита му е далеку погoлема од MSE и NOD кои немаат проактивна заштита, т.е. behavior blocker нити пак firewall/HIPS.

П.С. Зашто не ми дава веќе известување за цитат? :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom