Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
проблемов мислам дека е до тоа што ми е 64bit win7 а adobe сите се на 32бит..... така да може ли да го сменам win7 од 64 на 32 и да видам дали би се опраила работава! имам цд за инсталација али дали може само да се реинсталира без притоа да ги изгубам работите што ми се сеа на HDD???
не вервам да ти е до тоа јас порано имав хп 32 битно и исто ми праеше а истото ми го праеше и на 64 битна седумка па кога ставив 3GB рам се среди проблемот / така да до хардверот ке да ти е
истото сега ми се случува со вебкамерата на рандомкамера чет али сега ми е до процесорот

Пробај со ова... Би требало да го среди проблемот...
Nvidia Driver
Nisto toa ne pomaga

--- надополнето ---

Што конфигурација имаш и од кога ти прави вака?
Vaka mi pravi od pred 4-5 meseci imam Geforce9800gt so 1gb ddr3 procesor mi e so quad core so 2.1ghz 4gb ram ddr3 inace iam xp service pack3 32bita

Nisto toa ne pomaga

--- надополнето ---

Vaka mi pravi od pred 4-5 meseci imam Geforce9800gt so 1gb ddr3 procesor mi e so quad core so 2.1ghz 4gb ram ddr3 inace iam xp service pack3 32bita

Прво пробај дали ќе ти прави BSOD во windowed mode
Второ пробај со ова...

Скенирав немам вирус па не знам како може Internet Explorer во рандом време да ми се пушта сам и излегуваат звуци од него (радио некое изглеа) и со ctrl+alt+del во Process треба да го најдам iexplorer.exe и да го изгасам, а во Aplications не го покажува ни доле во барот не го покажува како покренат.

Скенирав немам вирус па не знам како може Internet Explorer во рандом време да ми се пушта сам и излегуваат звуци од него (радио некое изглеа) и со ctrl+alt+del во Process треба да го најдам iexplorer.exe и да го изгасам, а во Aplications не го покажува ни доле во барот не го покажува како покренат.
Со што скенираше? Пробај со ова

Играта, која ти прави BSOD намести ја во windowed mode (пола екран) и види дали ќе ти прави проблем... а воедно инсталирај го додатокот од овој линк
nisto ne pomaga ama bash nisto prova i so windowed probav so toa drugoto probav so sve nejke pak si e postaro posle vtor pat uklucuvanje na igra se pojavuaat faci od igraci crn ekran i tap BSoD so nv4_disp

nisto ne pomaga ama bash nisto prova i so windowed probav so toa drugoto probav so sve nejke pak si e postaro posle vtor pat uklucuvanje na igra se pojavuaat faci od igraci crn ekran i tap BSoD so nv4_disp

Напрај формат.... Ако и тоа не помага, патот под нозе и на сервис... Можно е графичката ти е поебана...

Нешто чудно се деси со компјутеров, вчера Офисот (2010), а денес и виндоусот (7ца), бараат да ги активирам... Октомври месец ако не се лажам ги имам инсталирано и соодветно активирано, апдејти на двете места имам исклучено, а вчера кај офисот ми се појави дека се активирал 30 дена трајал период или опција да го сменам Product key, додека денес ми се појави истото за 7цава, со тоа што тука ми дава фора само 3 дена.

Има нешто ново, некоја нова финта од мајкрософт или што може да е работава? Истата инсталација ја имам пројдено на преку 4-50 компјутери/лаптопи со истите активатори... и не сум имал никаков проблем до сега.

Нешто чудно се деси со компјутеров, вчера Офисот (2010), а денес и виндоусот (7ца), бараат да ги активирам... Октомври месец ако не се лажам ги имам инсталирано и соодветно активирано, апдејти на двете места имам исклучено, а вчера кај офисот ми се појави дека се активирал 30 дена трајал период или опција да го сменам Product key, додека денес ми се појави истото за 7цава, со тоа што тука ми дава фора само 3 дена.

Има нешто ново, некоја нова финта од мајкрософт или што може да е работава? Истата инсталација ја имам пројдено на преку 4-50 компјутери/лаптопи со истите активатори... и не сум имал никаков проблем до сега.

Како прво си користел пиратски (веќе искористен key)
Како второ активатори/key-ови се забранети на форумов (секаков вид на пиратерија)
Како трето провери ПП :D

Nisto toa ne pomaga

--- надополнето ---

Update на графичката обавезно не со тие драјвери што се од цд од официјална страна нај новите симни ги

втора варијанта ти е update на Windows и трета ти е

да ставиш седмица со нај нови драјвери на графичка

четврта варијанта е да симнеш 3d mark и да направиш тест на сите компонети ако таму се појави BSOD имаш хардверски проблем со графичка рам или HDD

Некој програм со кој ќе можам да сликам со камерата од компјутерот што ми е ?

Некој програм со кој ќе можам да сликам со камерата од компјутерот што ми е ?

PrintScreen

windows-xp-print-screen2.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom