Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Имам еден глуп проблем, во сликата полуди ке ви стане јасно.
Проблемот е пример некоја песна/филм/слика кога ке сакам да го сменам името потоа ми дава едно прашање па кога ке одам yess, ми се префрлува во еден друг фаил и неможам да го отворам односно кога ке го ставам на ЦД не ми излева.
Еве на сликата ке ви стане јасно, е сега ОД КАДЕ ОВОЈ ПРОБЛЕМ ИЗЛЕГУВА:

Прегледај го приврзокот 38873

ОВДЕ Имаш решение за проблемот :smir:

Ај малце помош кога ќе отворам некој фолдер одма ми го дава ова
bbea9.jpg
и сите фолдери се гасат, фала однапред.
да не имаш случајно инсталирано divx codec?
ако да, uninstall divx codec
рестартирај
згуглај combined community codec pack
симни го и инсталирај го тој

Некоја финта како да направам бутабилно XP USB преку Win 7?
Пробував со USB Multiboot 10 и нејќеше.

Да прашам...зашто пред гасење на компјутерот, од кога ќе стиснам Turn off, за да се појават трите опции за restart, shut down i sleep, чекам околу минута време? Од пред некој ден е вака, иначе порано супер беше.

Можеш да пробаш со следнава постапка да го забрзаш гасењето - оди Start->Run (или Win+R) пиши "regedit",кога ќе ти се отвори Registry Editor-от одиш HKEY_LOCAL_MACHINE->SYSTEM->CurentControlSet->Control и во десниот дел одиш двоен клик на WaiToKillServiceTimeout,вредноста по default мислам дека е 20000 (20 секунди),оваа вредност го означува времето кое мора да измине пред оперативниот систем да почне да ги гаси процесите во позадина а со тоа и целиот систем ,овде впиши помала вредност,на пример 2000 (2 секунди)

--- надополнето ---

Провери колку програми ти работат во позадина. Во Task Menager во мени Processe . Дефрагментирајги партициите на хардот. Исчисти со CCleaner .Ако и тоа не помага..... преинсталација на цел систем. :toe:

МОЈ Проблем: Некои програми што ги инсталирав на пс се со македонско мени но ми се прикажуваат со ?????? менијата. Дали некој знај како тоа да се поправи затоа што сега брзо го преинсталирав ПЦ -то па незнам да ги подесам сетинзите или што е проблемот.... помош!

Мислам дека ти треба македонска подршка,на XP ја активираш така што одиш во Control Panel->Regional and Language Options одиш на табот Advanced и во drop-down листата селектираш Македонски (таму е FYRO Macedonian за жал :()

да не имаш случајно инсталирано divx codec?
ако да, uninstall divx codec
рестартирај
згуглај combined community codec pack
симни го и инсталирај го тој
Тешко дека е тоа, многу малку веројатно. 85% дека е вирус, 15% дека е нешто друго.
Настрана проблемот, вакви атракции со пакети на кодеци не се препорачливи. повеќе кодеци - поголеми шанси за некаков проблем.

Некоја финта како да направам бутабилно XP USB преку Win 7?
Пробував со USB Multiboot 10 и нејќеше.
Со UltraISO: бутабилно УСБ со XP; бутабилно УСБ со Vista/7

Да прашам...зашто пред гасење на компјутерот, од кога ќе стиснам Turn off, за да се појават трите опции за restart, shut down i sleep, чекам околу минута време? Од пред некој ден е вака, иначе порано супер беше.
Дали инсталира некоја програма. Пробај со одинсталирање на програмата (и додатоци што можеби ги донесла како тулбари, adware, spyware) и направи System Restore. Јас би направил проверка и од вируси, со антивирус, Malwarebytes, и евентуално со Spybot.

Можеш да пробаш со следнава постапка да го забрзаш гасењето - оди Start->Run (или Win+R) пиши "regedit",кога ќе ти се отвори Registry Editor-от одиш HKEY_LOCAL_MACHINE->SYSTEM->CurentControlSet->Control и во десниот дел одиш двоен клик на WaiToKillServiceTimeout,вредноста по default мислам дека е 20000 (20 секунди),оваа вредност го означува времето кое мора да измине пред оперативниот систем да почне да ги гаси процесите во позадина а со тоа и целиот систем ,овде впиши помала вредност,на пример 2000 (2 секунди)
Ова е за сосема друга работа, опција за процесот откако ќе кликниш shut down а не пред да се појави прозорчето за исклучување. И никако не препорачувам да се применува овој трик. Кратко системот ќе ги убива процесите уште пред тие самите правилно да се исклучат, малку се 2 секунди.

Тешко дека е тоа, многу малку веројатно. 85% дека е вирус, 15% дека е нешто друго.
Настрана проблемот, вакви атракции со пакети на кодеци не се препорачливи. повеќе кодеци - поголеми шанси за некаков проблем.
ќе видиме шо ќе каже дечкото
сум читал многу по форуми и коа се дешава explorer да крашне кога отвараш фолдер најчесто проблемот е кодек + на скриншотот има my videos folder
и тоа што препорачав да го направи не е никаква атракција.

ќе видиме шо ќе каже дечкото
сум читал многу по форуми и коа се дешава explorer да крашне кога отвараш фолдер најчесто проблемот е кодек + на скриншотот има my videos folder
и тоа што препорачав да го направи не е никаква атракција.
Види можно е тоа. Windows Explorer -> вчитува модул за генерирање thumbnails, и сега ако се случи грешка во модулот можи да се сруши цел процес. Е сеа ако е дивикс, ќе се случи ако има некоја оштетена avi датотека а модулот не се снајди и исфрли грешка. Ама тоа ќе се случува само кога ќе ја отвориш папката со таквата датотека.

Доколку се случува на повеќе папки со различна содржина, неодредено, шансите се за вирус.

http://img826.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=asdch.png

Помош! Ми се излегува ова на секоја игра, ама мене ме боли само за менаџеров :) Мислам дека се драјверите, ама се отепав од апдејтирање и пак ништо. ако имат некој идеа како да го решиме проблемов, отворен сум за сугестии. Фала однапред :)

Симни го ова http://www.dll4free.com/dsplus/m.php?p=D3DX9_41.dll.zip отпакувај го и стави го во инсталациониот фолдер од играта,ако не биде ништо симни најнов DirectX9 Redistributable

Фала, но пак ми излегува истото. Ако има некој уште некоја идеа слободно нека каже :)

Ова е за сосема друга работа, опција за процесот откако ќе кликниш shut down а не пред да се појави прозорчето за исклучување. И никако не препорачувам да се применува овој трик. Кратко системот ќе ги убива процесите уште пред тие самите правилно да се исклучат, малку се 2 секунди.

Да да,моја грешка се извинувам дадов несоодветен и потенцијално штетен совет

--- надополнето ---

Фала, но пак ми излегува истото. Ако има некој уште некоја идеа слободно нека каже :)

Вака,ја земав играта од кај еден другар и мене ме зезаше исто,апдејтирав се живо - драјвери,framework,directX,на крај му го најдов чарето,требало да се инсталира DirectX SDK можеш да го симнеш од тука http://www.softpedia.com/get/Programming/SDK-DDK/DirectX-Software-Development-Kit.shtml

Имам еден проблем.
Го симнав НФС Карбон преку торент и фајлот е голем околу 4ГБ.
Ама имам проблем фајлот е MDF file и никако не можам да го отворам за да пробам да ја инсталирам играта.
А и ми симна само три фолдери и тоа сите со наслов NFSCARBON.Што треба да направам за да ја инсталирам играта.

Имам еден проблем.
Го симнав НФС Карбон преку торент и фајлот е голем околу 4ГБ.
Ама имам проблем фајлот е MDF file и никако не можам да го отворам за да пробам да ја инсталирам играта.
А и ми симна само три фолдери и тоа сите со наслов NFSCARBON.Што треба да направам за да ја инсталирам играта.
Daemon tools lite-решен проблем :smir:

Daemon tools lite-решен проблем :smir:
Ништо не правам вака дај или објасни ми некако подетално што треба на направам за да можам да ја инсталирам играта или кажи програма преку која ке можам да го средам ова.

Ништо не правам вака дај или објасни ми некако подетално што треба на направам за да можам да ја инсталирам играта или кажи програма преку која ке можам да го средам ова.
Значи..симни го овој програм шо го пишав, отвори го(ке ти се појави кај саатот иконче ко гром така нешо), десен клик на тоа--Virtual CD/DVD--Device 0--Mount image, и лоцирај го фајлот и тоа е тоа..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom