Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Прегледај го приврзокот 31065

Не е којзнае каков проблем..ама стварно незнам што е решението. Не ми дава да отворам word, ми вика not enough space bla bla. А на другите јузери на pc-то, нема никаков проблем, го отвара word-от, а и цел microsoft office. Имам проверено, имам место на C:, D:, E:, има free disc space минимум 5-6 гига, кај кој како...помош некој ?:/

Провери како работи RAM меморијата. При секој старт на софтвер, дел од информациите се ставаат во кеш во RAM, уствари RAM-от е кеш меморија.

Можно е да имаш малку RAM и/или нешто да не е во ред со меморијата.

Провери преку Task Menager -> Performance какви резултати имаш. Направи print screen.

Пак имам проблеми со македонскиот фонт. Пишувам македонски, ама после во кога го вметнам преводот во било која програма се претвара во хироглифи :toe:

Помош за партиции

Ќе ми каже ли некој дали може две партиции од два различни хард диска да се спојата во една партиција? Зборувам за оние постари хард дискови, ide-to. Да укажам дека компјутерот нема оперативен систем, т.е. мора да се направи без оперативен систем.

Пак имам проблеми со македонскиот фонт. Пишувам македонски, ама после во кога го вметнам преводот во било која програма се претвара во хироглифи :toe:

Не пишувај со фонт, пишувај со македонска поддршка.

Kако можам да блокирам одредена веб страна на мојот компјутер.
Сакам да го блокирам youtube.com, пробувам преку c:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts ама не мојт нешто. :(

Eдит: Done :)

Prethodno na mojot kompjuter imav instalirano XP x64 bit i se si bese odlicno potoa instalirav win 7 i sega da se vratam na windows 64 bit mi pokazuva deka ne mi podrzuva windows 64 bit , care? (sorry za latinicata )

Prethodno na mojot kompjuter imav instalirano XP x64 bit i se si bese odlicno potoa instalirav win 7 i sega da se vratam na windows 64 bit mi pokazuva deka ne mi podrzuva windows 64 bit , care? (sorry za latinicata )

Што процесор имаш?

Ќе ми каже ли некој дали може две партиции од два различни хард диска да се спојата во една партиција? Зборувам за оние постари хард дискови, ide-to. Да укажам дека компјутерот нема оперативен систем, т.е. мора да се направи без оперативен систем.
истото, само вака:
- Ако можеш семките од две сливи, да ѓи споиш во една без да ѓи отвориш сливите, ќе успееш и ова. Во спротивно, не се обидувај.

RAID, погуглај малку. Мене у една од претходните фирми ми дадоа компјутер со 2TB партиција на времето кога 1TB диск беше раритет. Лично, никогаш не сум се обидувал да конфигурирам RAID.

Да, сум слушнал за раид, ама матичната е стара и не поддржува таква опција ;).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom