Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Смени си USB порт и не ги ставај драјверите, немаш потреба.
И ако ти свети од доле, не е ласерски :smir:
Бев сменувал порт порано...
Сега само избришав драјвери, и работи..

И.. Знаете начин како сега да ми работат странични копчиња(Button 4 + Button 5)? Кога беше со драјверот, Control Panel -> Mouse, имаше избор, кое копче која буква да ја претставува(На пример, кога стиснам Button4, исто како да стиснам G)..
Во игра не ги чита Button4 i 5.. И кога има драјвер, и кога нема..

И.. Знаете начин како сега да ми работат странични копчиња(Button 4 + Button 5)? Кога беше со драјверот, Control Panel -> Mouse, имаше избор, кое копче која буква да ја претставува(На пример, кога стиснам Button4, исто како да стиснам G)..

Кај мене (во игри) ги чита.
На Windows, тие ми се forward - backward копчиња за одење низ фолдери, сајтови...

Пробај со најновите драјвери.

Кај мене (во игри) ги чита.
На Windows, тие ми се forward - backward копчиња за одење низ фолдери, сајтови...

Пробај со најновите драјвери.
Мал апдејт..
Уште кочи..
Значи нешто до игрите е..
Овие проблеми не сум ги имал на виста.. Со исти игри, и ист маус... И со драјвери..
Инаку.. И мене во мозила ми се back-forward..

13818840.jpg

Пробав да го инсталирам и еве...

Еве одговор од Microsoft!

Пиши ако не знаеш што значи сето ова.

Помала веројатност да се направи е да го преименуваш програмот што сакаш да го стратуваш. Стави му едноставно име без знаци, бројки и сл., притоа задржувајќи ја наставката! Пр. kajgana.exe! Пробај сега да го стартуваш!:helou:

13818840.jpg

Ова ми се и мене дешава..
Провери фајлот да не е ставен во некој фолдер со име на кирилица..
Пример.. Се што извадам јас оди во фолдер Превземања ... И ако сакам да пуштам нешто, мора да го извадам од фолдерот(бидејки е на кирилица напишан), па тогаш да го пуштам...
Би требало да работи..

Имаш a4tech X7 така? Е па исклучи ги тоа Oscar Editor. И од Стартап исклучи го. Вклучувај го само ако треба да смениш нешто. Глувчето работи 100% и без него, како што последно си го испрограмирал. Дури и да го преместиш глувчето на друг комјутер без таа програмата, треба да работи како што последно е подесено.

За Ехел да не знае пример пишан текст од филм и на него десен клик идам на Хиперврска и ставам линк од некој сајт и коа ке идам на текстот да кликнам се појавува веб линкот што сум го ставил, е сеа ме интернесира дали мозе слика да се стави и коа ке кликнам на текстот да се појави сликата а да не се користи интернет конекција

13818840.jpg

Ако користиш firefox и ако тоа што сакаш да го инсталираш ти е ставено во фолдерот Превземања, тргни го од таму и би требало да сака да се инсталира.

Ова ми се и мене дешава..
Провери фајлот да не е ставен во некој фолдер со име на кирилица..
Пример.. Се што извадам јас оди во фолдер Превземања ... И ако сакам да пуштам нешто, мора да го извадам од фолдерот(бидејки е на кирилица напишан), па тогаш да го пуштам...
Би требало да работи..

Ова било проблемот.Фолдерот Превземања.Решив сега.Фала многу на сите :smir:

За Ехел да не знае пример пишан текст од филм и на него десен клик идам на Хиперврска и ставам линк од некој сајт и коа ке идам на текстот да кликнам се појавува веб линкот што сум го ставил, е сеа ме интернесира дали мозе слика да се стави и коа ке кликнам на текстот да се појави сликата а да не се користи интернет конекција

Стави линк до некоја слика во компјутерот.

Имаш a4tech X7 така? Е па исклучи ги тоа Oscar Editor. И од Стартап исклучи го. Вклучувај го само ако треба да смениш нешто. Глувчето работи 100% и без него, како што последно си го испрограмирал. Дури и да го преместиш глувчето на друг комјутер без таа програмата, треба да работи како што последно е подесено.
Пред некое време станав.. Пуштив CS.. И ми закочи повторно..
Немаше Oscar Editor, но имаше нешто слично.. За едитирање на копчиња е... И има и други опции.. Тоа ке е..
Исклучив.. Одам сега да пробам..

Koga ke go simnam filmot mi go dava vo .mkv format, preku so da go konvetiram vo .dvdx ili .avi (za da gledam na dvd)? fala poz

Koga ke go simnam filmot mi go dava vo .mkv format, preku so da go konvetiram vo .dvdx ili .avi (za da gledam na dvd)? fala poz

Ти симнуваш HD филмови, тие се во MKV формат.

Многу повеќе ти се исплати (побрзо, поефикасно, помалку GB) да си симнеш или DVDRip или BRRip филмови, зафаќаат од 700 до кај 1.5-2 GB и ќе ти ги пушта на твоето DVD.

Ти симнуваш HD филмови, тие се во MKV формат.

Многу повеќе ти се исплати (побрзо, поефикасно, помалку GB) да си симнеш или DVDRip или BRRip филмови, зафаќаат од 700 до кај 1.5-2 GB и ќе ти ги пушта на твоето DVD.
falaaa
A imali nacin PC da go povrzam so TV za direkno da gledam?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom