Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Ми треба алатка за wipe на екстерен хард диск да му направам, слична на dban само да не е Secure пошто не се снајдов баш со неа, идеше премногу споро со само 3 passa и кочеше.

Дали некој му се случило да има проблем со драјвери од Nvidia и добар дел од игрите да крахираат рандом?
Кај мене имам на лаптопот GTX 850 и на Assassin's Creed Unity дојдов до мисија при крај на играта каде што не е возможно да мрднам понатаму зашто констатно крахира играта и тоа на тотално рандом места. Истото ми се случува и на Civilization V. На други игри не сум забележал до сега.
Колку што читав по форуми, проблемот е 90% до драјверите ама пробано ми е веќе со преинсталација, постари, најнови... се'!
Чаре има некое?!

Дечки, купив лап топ ама досега не сум имал искуства многу со нив па ќе ве замолам за некој совети:
1. Ми кажаа дека првите два-три пати откако ќе го купам треба целосно да го испразнам и целосно да го наполнам.
2. Ми кажаа дека не требало да го полнам дури е исклучен.
3. Ми кажаа дека подобро било батеријата да ја извадам и да го користам цело време на полнач доколку ми е возможно тоа а да ја ставам само ко ќе имам потреба.

Првите две се глупост. Третото...како сакаш. Ако го користиш дома, извади ја. На неколку дена сепак користи го на батерија само. Празни до околу 20% и полни 90-95% и ќе биде ок.

Дечки, пак јас. Се најавив на Скајп и ми се појави да се најавам опција само преку МСН акаунт. Исега ко ќе го уклучвам ми бара пасворд. Како можам да го избришам тоа? Нејќам да биди со пасворд. А и неможам да се најавам со друг акаунт на Скајп.

Можеш и со скајп акаунт да се најавиш. Ако не, одново инсталирај.
Долу лево имаш Sign in with different account. Кликни на тоа и ќе те врати на почетен екран.

Дечки, хелп ми, плис. Што да сторам да не ми бара пасворд?

Зошто кога гледам било кое видео некогаш ми сецка видеото т.е изгледа како да се тресат луѓето во видеото :eek:

Пред некој ден си ставив нова графичка, дали може да е до неа проблемот ?

Како да го вратам ова лево шо е долу ?
Незнам ни како заминало долу:boksix:

opera.jpg

Знам, не ми смета, ама го навикнав да ми е лево и сеа ми смета.

Еднаш истово ми се деси, го вратив ама не ми теквит како.:busi:

Откако ќе го уклучам лаптопот, хард дискот после некое време почнува да работи на 100% и почнува да крева температура и до 90+ степена , иако нема уклучено ниедна програма во позадина. После пет десет минути се нормализира се до нареден пат. Чаре?
Хард дискот е стар окулу два месеци и до сега сум немал ваков проблем.

Дали има тука некој што добро се разбира сокомпјутери, поточно ми треба некој што се разбира во update-ите за Windows 8.1. Ве молам итно е!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom