Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Не можеш на тој процесор да инсталираш windows 8 не ти е компитабилен и ке ти испага цело време грешка ако пробуваш да го инсталираш

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Некој совет од тебе, инсталирав еден куп разни верзии windows xp, но кочи премногу. До пред година истиот компјутер работеше перфектно. Можно ли е да се некои проблеми од бад сектори на хардот и да кочи ради тоа или веќе е целосно аут ни за интернет и скајп нема да може да го користам?

Некој совет од тебе, инсталирав еден куп разни верзии windows xp, но кочи премногу. До пред година истиот компјутер работеше перфектно. Можно ли е да се некои проблеми од бад сектори на хардот и да кочи ради тоа или веќе е целосно аут ни за интернет и скајп нема да може да го користам?
Може тој компјутер да оди уште да му ствиш уште една плочка рам 2 гб мада доволно е и 1 ако и тогаш кочи највероватно ти е хард дискот при крај зголеми го дискот на 40 гб не на 15

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Untitled2.png

што треба да инсталирам или избришам за да не ми ги дава овака некој слики значи не се сите туку некој (WIN-7)

Attachments

• upload_2014-7-27_5-32-9.png
    upload_2014-7-27_5-32-9.png
    196,6 KB · Прегледи: 20
Ај помош ако може, заглави работата :)

Asus K56CM лаптоп, многу споро работат оперативните системи. т.е.
има работено на Win7 64bit претхнодно, се како што треба, и е форматиран еднаш, но по некое време почнат е да успорува. И сега јас во неколку дена имам пробано со Win7 64bit, Win7 32bit, Win8.1 64 bit. Однесувањето е исто, а вакво:

Значи при инсталирање на оперативен систем се е во ред, се уклучува, работи се во ред, инсталирам драјвери симнати од support.asus.com, значи официјални, и по рестартирање на компјутерот почнуваат проблеми, значи му треба за boot на системот 15мин, и кога ќе го пушти е многу спор, т.е. кликам на My Computer, да се отвори фолдерот, чекам 3 минути. Во Safe Mode кога го пуштам, заглавува на Classpnp.sys, некое време при уклучување. Пробав 300та чуда и пак исто се понаша. Моментално е на Win7 64bit, нема тотално ништо инсталирано, ниту драјвери ниту Update, тотално ништо. И еве во моментов го чекам до сега 3 минути врти Shutting Down...

Единствено логичен одговор ми е да е зафркнат нешто хард дискот.
Некој со некакво решение да излезе ? :)

има работено на Win7 64bit претхнодно, се како што треба, и е форматиран еднаш, но по некое време почнат е да успорува. И сега јас во неколку дена имам пробано со Win7 64bit, Win7 32bit, Win8.1 64 bit. Однесувањето е исто, а вакво:

Значи при инсталирање на оперативен систем се е во ред, се уклучува, работи се во ред, инсталирам драјвери симнати од support.asus.com, значи официјални, и по рестартирање на компјутерот почнуваат проблеми, значи му треба за boot на системот 15мин, и кога ќе го пушти е многу спор, т.е. кликам на My Computer, да се отвори фолдерот, чекам 3 минути. Во Safe Mode кога го пуштам, заглавува на Classpnp.sys, некое време при уклучување. Пробав 300та чуда и пак исто се понаша. Моментално е на Win7 64bit, нема тотално ништо инсталирано, ниту драјвери ниту Update, тотално ништо. И еве во моментов го чекам до сега 3 минути врти Shutting Down...

Смени си го хард дискот па кажи како работи

Пробај со http://www.softpedia.com/progDownload/Victoria-Download-169251.html

Користи некој Spotify? Кога пуштам албум од Local files како да ги подредам траките по реден број? Единствена мана им е ова која посебно доаѓа до израз кога слушаш концепт албум.

Дечки имам еден голем проблем. Ми прави на некои програми а и на игри исто така. Еве ви слика. Пробав со многу начини. Инсталирав некои длл фајлови Microsoft Visual C++, DirectX...и пак исто. Решение?

Capture.JPG

Вчера го пуштив скајпот и ми писва дека сум одјавен и дека треба да го апдејтирам во понова верзија и го апдејтирав и сега не сака да се пушти пробав спуштив и други ама исто е?[DOUBLEPOST=1406648385][/DOUBLEPOST]
Вчера го пуштив скајпот и ми писва дека сум одјавен и дека треба да го апдејтирам во понова верзија и го апдејтирав и сега не сака да се пушти пробав спуштив и други ама исто е?
http://s24.postimg.org/vb9lxk285/untitled.png
ете ова ми излегва

Последно уредено:
Не пишувам во хардвер пошо 90% проблемот е во драјверите/ос според тоа што го читав.
Имам Dell Inspiron 5510. Компјутерот е на полнач и ми дава plugged in, not charging веќе една недела. Батеријата е на 10%. Пробав ја извадив, си работи океј. Е сега гледам на биосот кај AC адаптер стои none, моментална верзија на биос е A10. Пробав преинсталирав драјвери за адаптерот, пак исто. Чаре?

Не пишувам во хардвер пошо 90% проблемот е во драјверите/ос според тоа што го читав.
Имам Dell Inspiron 5510. Компјутерот е на полнач и ми дава plugged in, not charging веќе една недела. Батеријата е на 10%. Пробав ја извадив, си работи океј. Е сега гледам на биосот кај AC адаптер стои none, моментална верзија на биос е A10. Пробав преинсталирав драјвери за адаптерот, пак исто. Чаре?
Ако се полни само до 10% и работи на тие 10% на батерија се додека се испразни, најверојатно е отидена некоја ќелија во батеријата. Ако можеш да најдеш иста таква да пробаш за да потврдиш дали е до батеријата. Во тој случај чаре е нова батерија.

Вчера го пуштив скајпот и ми писва дека сум одјавен и дека треба да го апдејтирам во понова верзија и го апдејтирав и сега не сака да се пушти пробав спуштив и други ама исто е?[DOUBLEPOST=1406648385][/DOUBLEPOST]
http://s24.postimg.org/vb9lxk285/untitled.png
ете ова ми излегва
НЕКОЈ ПОМОШ? ми треба скајпот

Имам проблеми со маусот на лаптопот. Кога ќе го допрам тачпадот (било каде), не се движи курсерот туку се скрола страната. Кликот работи, копчињата на тачпадот работат нормално. Немам ништо сменето во сетинзите од кога го имам лаптопов, а проблемов ми се појави денес. Вчера нешто престануваше да се движи, ама се врати во нормала, денес не сака. Додуше, на моменти знае да се мрдне, некој сантиметар или милиметар, и пак укочува. Нешто сличен ефект како кога имаш мокри раце и пробуваш да го мрднеш. Везе неам што му е. Не сум му истурила ништо....
Знае некој решение? Можно е нешто да е откачено или лабаво внатре? Или софтверски е проблемов?
Ако има некаква разлика, Тошиба Сателајт е со Вин8.

П.С. Кога ќе кликнам 2 пати, можам да го движам слободно, се` додека не застанам.
П.С. 2. Пишува дека се` е ок, кога ќе отворам Properties во Device Manager.

Дефинитивно е софтверски проблем, зашто само на 1 јузер го имам проблемот. Со другиот јузер се' си функционира како што треба.
Пробав и да го скенирам компјутерот (Windows Defender имам) и не најде ништо.

Не сакам да го тргнам скрос јузерот и од почеток да го направам. Има ли шанси да има друго решение?

http://www.cnet.com/products/hp-635...mium-64-bit-2-gb-ram-250-gb-hdd-series/specs/
HP 635
Ставив win 7 ultimate 32bit од сам старт процесорот крева 100% svchost.exe, го делитнав и ставив win7 profesional 64bit истиот проблем ми се јавува, и него го делитнав ставив Win Xp работи све нормално процесорот не мрда 0% и сега што може да е проблемот што цело време ме шиба?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom