Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Му сменав на компјутеров матична плоча пред некој ден и инсталиран е windows 7 и формат на C а од D се зачував. Сеа проблемов е шо одредени фајлови во Д неможам да ги пуштам преку ништо еве пример фолдерот со музика не се пушта преку ниеден програм а зафајка место и шо е карактеристично сиве фолдери и фајлови шо не ги чита се обоени со зелена боја.Чаре некое има ли пошо 80% од фајлови во D неможам да ги пуштам a и неможам да ги префрлам на USB и сл.
HHLZdjL.png
Тие "одредени фајлови" ти се од User\Documents фолдер и се криптирани затоа се со зелена боја....вероватно и пасс си имал при логирање, кога креираш усер те прашува дали сакаш податоците да се криптирани.....со секјурити и нтфс пермисиите имаш проблем сега, си требал да ги префрлиш во друг обичен фолдер а не да копираш цел Мydocs фолдер....гуглај take ownership of the drive, треба да направиш нешто како на видеово.

kako se praj ebano butabilno cd me ubi kompjuterov cel den treba da se preinstalira.simnav windows xp od pirate bay i go unzipovav
posle ?
--- надополнето: 27 ноември 2013 во 21:15 ---
kako se praj ebano butabilno cd me ubi kompjuterov cel den treba da se preinstalira.simnav windows xp od pirate bay i go unzipovav
posle ?

posle ?
--- надополнето: 27 ноември 2013 во 21:15 ---
posle ?

Не треба да го унзипуваш туку тоа треба да го изрежиш и веке имаш Windows XP десен клик на windows xp Open Whit Nero го режеш и готово

ПОМОООООШ
Дали некој знае како во Виндоус 7 да смениш оној фолдер за инсталирање ,наместо во це да се инсталираат во д,бидејќи јас го сменив преку регистрите од C во D ,ама сега сакам пак да го вратам во Ц да се инсталирaат бидејќи откако го направив тоа преку регистрите сега се ми се зезна,не ми отвора ни регедит за да можам да го сменам пак ниту па можам нешто да инсталирам

ПОМОООООШ
Дали некој знае како во Виндоус 7 да смениш оној фолдер за инсталирање ,наместо во це да се инсталираат во д,бидејќи јас го сменив преку регистрите од C во D ,ама сега сакам пак да го вратам во Ц да се инсталирaат бидејќи откако го направив тоа преку регистрите сега се ми се зезна,не ми отвора ни регедит за да можам да го сменам пак ниту па можам нешто да инсталирам

а оти правиш вакви глупости

Не е прашање , само нека стои, може ќе му се најде на некој.

Ако при уклучување компјутерот не мрда од биосот, и не може да се влезе во менито од биосот, а имате прикачено таблет или усб на компјутерот, извадете ги и рестарт мавнете.

Сега ми се случи ова мене, си направив 300 филмови дека цел компјутер ми цркнал :oops:

Здраво момци,му направив апдејт на биосот и послем успешен апдејт ми се појаувува план екран,му правам рестарт ми се покажуваат две опции;repair и стартувај виндоус нормално,кога идам repair ми се покажува плав екран,нешто совети?
Фала однапред.

Здраво момци,му направив апдејт на биосот и послем успешен апдејт ми се појаувува план екран,му правам рестарт ми се покажуваат две опции;repair и стартувај виндоус нормално,кога идам repair ми се покажува плав екран,нешто совети?
Фала однапред.
А да кажеше нешто повеќе?
Aко му дадеш “стартувај нормално“ добиваш што? Тој плавиот екран што пишува? Ако е апдејтот успешен а претходно Виндоусот нормално работел, не би требало да не се подига, но се е можно.
Ако немаш многу програми инсталирани, преинсталирај Виндоус, побрзо ќе направиш него да го оправаш.

Фала однапред.
Во биос провери за дисковите нешто да не ти се сменети опциите за сата Ахци/ИДЕ нешо у таа насока, пошто после апдејт во биос се менуваат на дефаулт нели.

А да кажеше нешто повеќе?
Aко му дадеш “стартувај нормално“ добиваш што? Тој плавиот екран што пишува? Ако е апдејтот успешен а претходно Виндоусот нормално работел, не би требало да не се подига, но се е можно.
Ако немаш многу програми инсталирани, преинсталирај Виндоус, побрзо ќе направиш него да го оправаш.
Кога одам стартувај нормално добивам плав екран на плавиот екран пишува''Τhe Bios in this system is not fully ACPI compliant''

Во биос провери за дисковите нешто да не ти се сменети опциите за сата Ахци/ИДЕ нешо у таа насока, пошто после апдејт во биос се менуваат на дефаулт нели.
Моментално ми е на raid он,ги ставив опциите Ахци,пак истиот проблем,а опција за ИДЕ немам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom