Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Како да сменам јазик на Win 7 Starter. На француски ми е, сакам да го направам на англиски. Ако има некое видео, пошо појма немам од јазикот, со визуелизација, уште подобро.

Вчера ко влегвав во мозилата ми излеза ова:

Firefox is already running, but is not responding. To open a new window, you must first close the existing Firefox process, or restart your system.

А во меѓувреме ми беа уклучени фб и кајгана...
И што се случи, сега неможам да влезам во менаџеро играта шо е на фб (кога ќе ја отворам седи само бело и неќи да се пушти) и исто така неможам да коментирам на Кајгана форумот, делот долу што е за коментари исто така седи бело и не можам да пишам (моментално сум од Google Chrome)

Како да сменам јазик на Win 7 Starter. На француски ми е, сакам да го направам на англиски. Ако има некое видео, пошо појма немам од јазикот, со визуелизација, уште подобро.
Мислам дека ти треба Вистализатор за да го инсталираш на Стартер и MUI јазичен пак за Ултимејт 7ца.
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 13:27 ---
Здраво,
на лаптопот имам Windows Vista,
партицијата Ц ми е 30гб, само 5гб ми се слободни, треба да го преинсталирам и да ставам Windows 7. Како да ја зголемам партицијата Ц или некое друго решение некој да не знае ? Поззз
20Гб ти треба за 7цата минимум за да ја инсталираш, значи имаш доволно простор на Ц, едино ако мислиш на Ц да ја оставиш и Вистата и плус 7ца да и бутнеш ама тоа е глупост каракаша ке добиеш, мора на различни партиции да ги инсталираш.

Од сабајле на мојот компјутер ми се појави НТЛДР и не се гаси ве молам помош?

beach-please.jpg

Google

Брао, ми откри сајт кој го знам повеќе од што имаш години. Следен?

Не беше муабетот да ти открија само да се надоврзам на тебе за тој погоре што побара....

И да, сигурно не го знаеш од тогаш...Google е од 98год....помал од мене ;)

Цел ден имам проблеми денес со хотмејлот. Не се лоадува инбоксот како што треба, само еднаш успеа да се излоадира у ИЕ9, пробав сите можни браусери не е до браусерот, исчистив и регистри и рестартирав ПЦ не се среди. Ќе го пробам сеа дома и од лаптопот.
Има некој сличен проблем за да знам дали е од хотмејлот или до компјутеров ми е нешто?

Firefox is already running, but is not responding. To open a new window, you must first close the existing Firefox process, or restart your system.

И што се случи, сега неможам да влезам во менаџеро играта шо е на фб (кога ќе ја отворам седи само бело и неќи да се пушти) и исто така неможам да коментирам на Кајгана форумот, делот долу што е за коментари исто така седи бело и не можам да пишам (моментално сум од Google Chrome)
Pa koristi go chrome, ionaka vo site segmenti e podobar od firefox.
Za da si ja sredis lisicata treba da simnes Ccleaner i so nego da izbrises istorija, kolacina, kes... Isto taka proveri da ne imas nekok nepotreben addon znaat da pravat problemi.

Не, ти си излегол од Firefox ама си се пишманил и пак повторно си се обидел да го подигнеш, значи на fiefox.exe не си му дал доволно време да се исклучи.
Решение, влези во Windows Task Manager во Processes најди го firefox.exe, селектирај го и кликни на End Process или почекај додека процесот сам не се исклучи.

За вториот болд, колку рам меморија имаш, firefox-от знае и да претера во трошењето па заглавува додека кешот го запишува на дискот и не ослободи нешто меморија, решение... повремено (саат саат ипол, зависно од твоите интернет активности) исклучувај го firefox почекај минута и пак пушти го.

Кога сме веќе кај избор на интернет прелистувачи идеален избор е Avant ultimate, тој ти е се во едно, работи со оној енџин кој ти ќе го избереш и многу лесно се шалта од еден во друг енџин зависно од потребата.

Не, ти си излегол од Firefox ама си се пишманил и пак повторно си се обидел да го подигнеш, значи на fiefox.exe не си му дал доволно време да се исклучи.
Решение, влези во Windows Task Manager во Processes најди го firefox.exe, селектирај го и кликни на End Process или почекај додека процесот сам не се исклучи.

За вториот болд, колку рам меморија имаш, firefox-от знае и да претера во трошењето па заглавува додека кешот го запишува на дискот и не ослободи нешто меморија, решение... повремено (саат саат ипол, зависно од твоите интернет активности) исклучувај го firefox почекај минута и пак пушти го.

Кога сме веќе кај избор на интернет прелистувачи идеален избор е Avant ultimate, тој ти е се во едно, работи со оној енџин кој ти ќе го избереш и многу лесно се шалта од еден во друг енџин зависно од потребата.

За првиот пасус, проблем е тоа што не ми го отвара Task Manager, значи од ко го преинсталирав компјутерот (пред 2-3 години) највероватно нешто не е доинсталирано или пак бара некоја скрипта да се догради...
еве што ми вади кога ќе одам на Task Manager:

Can not find script file "C:\WINDOWS\system32\winjpg.jpg".

Инаку имам 1 гига рам меморија...

Цел ден имам проблеми денес со хотмејлот. Не се лоадува инбоксот како што треба, само еднаш успеа да се излоадира у ИЕ9, пробав сите можни браусери не е до браусерот, исчистив и регистри и рестартирав ПЦ не се среди. Ќе го пробам сеа дома и од лаптопот.
Има некој сличен проблем за да знам дали е од хотмејлот или до компјутеров ми е нешто?

Не се мачи до него е изглеа....цел ден пробував да копирам непшто од мојот акаунт на Hotmail(Outlook) се убив Refresh додека да се вчита некако...:tapp:

Златен GMail...

За првиот пасус, проблем е тоа што не ми го отвара Task Manager, значи од ко го преинсталирав компјутерот (пред 2-3 години) највероватно нешто не е доинсталирано или пак бара некоја скрипта да се догради...
еве што ми вади кога ќе одам на Task Manager:

Can not find script file "C:\WINDOWS\system32\winjpg.jpg".

Инаку имам 1 гига рам меморија...

1. Каква верзија на виндовс инсталира, ако е некоја од оние, дарк, блу, силвер, гамер ...итн слични срања, кај многу од нив некои битни опции за системот се отстранети или скриени се со намера за некои неубави активности на тој што го скрпил тој виндовс. Инсталирај чист неизменет виндовс.

2. Тоа непојавувањето на Task Manager: пред неколку години едно време беше многу чест проблем, тие УСБ мемориите попара направија, побарај по темите (повеќе не ми е на располагање, сум го баталил негде) ... неколкумина овде го имаме постирано кодот кој го решава тоа.

3. 2-3 години..... ич не му ја мисли мавни му формат.

Имам проблем и незнам како да го решам.
Тастатурава си беше се ок до пред некое време, еднаш на ПЕС дур играв почна да ми кочи. Значи било која буква да ја држам стегната ми го кочи компјутеров. Ми кочи и на кантер кога ке притискам WSAD. Пробав сменав тастатура ама пак кочи. Значи не е до тастатурата проблемот. Сеа нејкам да го форматирам и барам некое друго чаре. Помош anyone?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom