Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Како да видам која матична плоча е без да го отварам куќиштето?

Како да видам која матична плоча е без да го отварам куќиштето?
1.Притисни start-r од тастатура. И во run напиши dxdiag и притисни ентер. System model e матичната плоча.
2 Симни cpu-z или сличен софтвер.

Едит-
упс веќе двајца пред мене :)

1.Притисни start-r од тастатура. И во run напиши dxdiag и притисни ентер. System model e матичната плоча.
2 Симни cpu-z или сличен софтвер.

Едит-
упс веќе двајца пред мене :)

Преку dxdiag не ги дава сите матични.

^Нормално дека не но тоа е најбрзиот начин..ако не дава има втора опција :)

Сакав преку виндоусот да видам без да инсталирам ништо, ама изгледа не може така. Треба Мајкрософт да вградат ваква програмка.

^ Па ако имаш Windows 7 и Vista можеш од тоа experience index има линкче за подетални информации и пишува таму се. А за XP ваљда со systeminfo од cmd..не знам тоа xD

на хард диск имам Филмови во фолдери, може ли да да ги испечатам како текст , за да не ги пишувам во Ехел ?

на хард диск имам Филмови во фолдери, може ли да да ги испечатам како текст , за да не ги пишувам во Ехел ?
Отвори команд промт, и куцкај
cd \
d: (e: ili koj i da e diskot ako e razlicen od c: ) ako e na c: ne treba ova komanda
cd ime_na_papkata_so_filmovi
dir /ad /b >spisok.txt
enter posle sekoj red

Во папката со филмови имаш во фајлот spisok.txt список на фолдери што ги има.

Da mi kazite nekoj kratok HTML kod za da odbrojva primer 24 sati i da mi kazis kako da go menvam od kolku da odbrojva pozz

Значи вака, до сеа во животот сум користел само касперски и нод32. На касперски му го најдов крајот одамна затоа што зема премногу од процесот, па одамна само нод32 го користам. Е сеа, сакам да си го преинсталирам компјутерот па решив да сменам некои работи со антивирусите. Може ли некој да ми каже кој антивирус е подбоар , нод32 или аваст? Никогаш не сум користел аваст, само нод32. Но бидејќи немам користено аваст и незнам дали е подобар од нод32 или не. Ми треба знаци краток опис кој се позитивните работи кај некој од овие 2 антивируси и кој да го користам?

Исто така сакам да знам кој web browser би го користеле ако ме chrome. Chrome одзема многу од процесот и тоа го мразам, па сакам да сменам и тоа. Кој друг web browser да го корисам а да е убав и да не биди бавен.

Благодарам однапред.

Значи вака, до сеа во животот сум користел само касперски и нод32. На касперски му го најдов крајот одамна затоа што зема премногу од процесот, па одамна само нод32 го користам. Е сеа, сакам да си го преинсталирам компјутерот па решив да сменам некои работи со антивирусите. Може ли некој да ми каже кој антивирус е подбоар , нод32 или аваст? Никогаш не сум користел аваст, само нод32. Но бидејќи немам користено аваст и незнам дали е подобар од нод32 или не. Ми треба знаци краток опис кој се позитивните работи кај некој од овие 2 антивируси и кој да го користам?

Исто така сакам да знам кој web browser би го користеле ако ме chrome. Chrome одзема многу од процесот и тоа го мразам, па сакам да сменам и тоа. Кој друг web browser да го корисам а да е убав и да не биди бавен.

Благодарам однапред.

Есет е добар, и АВГ е исто добар антивирус.....Прелистувач Опера

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom