Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Пред малце компјутерот на работа го форматирав и му ставив Windows 7. Инсталирав BS Player Pro и пуштив да гледам филм. Арно ама на првото отварање на BS Player ми извади некој проблем во врска со рендерирањето и стиснав Yes за да го промени во друг рендер односно во EVR. И сега кога гледам филм сликата трепери, кочи, се враќа назад оди напред и слични такви проблеми. Знае некој зошто така прави? На Windows XP немав таков проблем. Гугл ми кажа дека проблемот може да биде до драјверите за графичката ама не ми се верува да е тоа. Имам инсталирано Pro верзија на BS Player и K-Lite Codecs 7.0 најновите...Совети...Помош?

Поздрав, дали некој знае дали во excel може да се прави replace во повеќе отворени workbook-ови, или има некоја друга опција
Фала поздрав

Во ексел можеш да бараш и менуваш во еден лист (sheet) или во сите листови во една работна книга. Да бараш во повеќе работни книги можеш рачно, да кликнеш не секоја или евентуално да користиш некој додаток за ексел како овој.

Пред малце компјутерот на работа го форматирав и му ставив Windows 7. Инсталирав BS Player Pro и пуштив да гледам филм. Арно ама на првото отварање на BS Player ми извади некој проблем во врска со рендерирањето и стиснав Yes за да го промени во друг рендер односно во EVR. И сега кога гледам филм сликата трепери, кочи, се враќа назад оди напред и слични такви проблеми. Знае некој зошто така прави? На Windows XP немав таков проблем. Гугл ми кажа дека проблемот може да биде до драјверите за графичката ама не ми се верува да е тоа. Имам инсталирано Pro верзија на BS Player и K-Lite Codecs 7.0 најновите...Совети...Помош?

Батали бсплеер, нешто друго стави. Media palyer classic homecinema, Gom player и сл. Ама сепак надогради го управувачкиот софтвер на графичката.

Батали бсплеер, нешто друго стави. Media palyer classic homecinema, Gom player и сл. Ама сепак надогради го управувачкиот софтвер на графичката.

Одамна си користам BS Player и најдобар ми е. Не ми се менува. Другиве некако многу се џиџи миџи на изглед а за друго не ги бива. И со GOM Player сум имал проблеми.

Одамна си користам BS Player и најдобар ми е. Не ми се менува. Другиве некако многу се џиџи миџи на изглед а за друго не ги бива. И со GOM Player сум имал проблеми.

Media Player Home Cinema е Coca Cola за сите Плеери. послушај го советот на Bibil, Bsplayer не е наменет за гледање на филмови...

Проблемот ти е баш во тоа што користис BS Player Pro, симни ја Free верзијата што е наменета за домашна употреба и ќе немаш гајле.

Проблемот ти е баш во тоа што користис BS Player Pro, симни ја Free верзијата што е наменета за домашна употреба и ќе немаш гајле.

Или Gom player .. најдобар е за мене

Пробав и еве што е резултат на тоа несака да го инсталира пробав run as administrator:
attachment.php

А и пробав run as PC1/C1(првиот извор со тоа run as)пак несака гледај што ми покажува.
attachment.php

се си мислам дека некој вирус му го ебал мамичето на видноусот.
Конечно денес компјутерот пак е во употреба.
Претерано многу вируси во него.Морав да го форматирам комплет и ЦиД.Доста се изнамачив.
Прво го форматирав со ЦД со windows7(само C,D остана недопрен).
windows7 неможев да го ставам на компјутерот.Зедов XP со сервис пак 2.Форматирав цел компјутер.
Потоа за да можам да користам Office 2007 го апдејтирав SP3.
И сега полека работите почнуваат да се вракаат во нормала.

@ Iksi str, избриши ги K-lite (ѓубре се) и симни ги овиe, и следи ги инструкциите за инсталација, кога ќе те извести дека немаш Direct X и дали сакаш да продолжиш, стисни не и избери да отидеш до страната за download при што ќе го симнеш, фајлот и ќе данлоадираш - инсталираш верзиите на Direct X (од Microsoft) кои се потребни за правилен playback на одредени формати, кога ќе заврши таа опeрација покрени ја повторно инсталацијата на CCCP и притоа све на дифолт инсталирај!

Дали е "штетно" да имам 2 антивирусни програми? имам Avast и AD Aware..дали да исклучам некој од стартап да не ми се пушта и само по потреба да го уклучувам?

Дали е "штетно" да имам 2 антивирусни програми? имам Avast и AD Aware..дали да исклучам некој од стартап да не ми се пушта и само по потреба да го уклучувам?

Исклучи го AD Aware или подобро скроз тргни го ... не е баш „со сите“ во последно време :)

Исклучи го AD Aware или подобро скроз тргни го ... не е баш „со сите“ во последно време :)
А авастот добар е? го ставив пред месец дена, добар ми и изглеа :) се мислев дали да си го вратам нод32, али многу замара треба на секои 5-6 месеци да барам нов јузер и пасс.

А авастот добар е? го ставив пред месец дена, добар ми и изглеа :) се мислев дали да си го вратам нод32, али многу замара треба на секои 5-6 месеци да барам нов јузер и пасс.

Тоа веќе е индивидуална работа, сите се релативно добри ... но AD Aware прво не е антивирус, второ не е квалитетен како што беше порано.

Тој е AntiSpyware и да, не е како порано....:smir: Ај да ја искористам приликава да поплукам и по Неро, и тоа не е како порани, сега уште има фали ште Оперативен систем Неро да измислат, па што се не ставиле бе во 10ката....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom