Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Вака значи конектирав ПЦ со ТВ така што користев ДВИ во ХДМИ конвертер и сега немам звук на ТВто. ХЕЛП?
Треба да земеш DVI-to-VGA кабел, и уште еден за аудио, оној со две џекчиња шо е, 3.5, тие се ставаат у ТВ-то, а другиот крај во пц-то (кај шо се приклучуваат звучниците) Еве како изгледа тој кабел за аудио:
Прегледај го приврзокот 13781

Значи, користев Виста Ултимејт, и ми беше активинрана (пиратска верзија), automatic updates ги имав оставено ON, и сега кога пробав да ја пуштам Вистата, ми вика your Windows it is not genuine, и ми дава само 3 опции, да вметнам нов активејшн, да се јавам кај DELL (ова нешто помешало дека така ми беше активиран виндовсот), или да си купам активејшн намбр. Не ми дава да се отвори ни мај компјутер ни никој прозорец, за да можам барем да го кракувам виндовсот, постои чаре да се отвори пак Вистата?

Незнам со кој крак ти е активирана Vistata али направи Upgrade oд Vista на Windows 7,па ке го активираш со крак Windows 7

Незнам со кој крак ти е активирана Vistata али направи Upgrade oд Vista на Windows 7,па ке го активираш со крак Windows 7
Не не, мене ми треба само Вистата, иначе на имам 2 оперативни, 7 и Виста, сега од 7 пишувам.

Не не, мене ми треба само Вистата, иначе на имам 2 оперативни, 7 и Виста, сега од 7 пишувам.

што ке ти се така Vista и 7 ? тоа ти е ко да имаш Vista на две партиции, двата се исти ист принцип поарно бриши ја вистата стави XP на нејзино место имај го XP и 7 заедно во Dual boot сосема не потребно али твој избор, сеа ти викам кажи ми со кој крак ја активираше Vistata и што компутер имаш која марка

што ке ти се така Vista и 7 ? тоа ти е ко да имаш Vista на две партиции, двата се исти ист принцип поарно бриши ја вистата стави XP на нејзино место имај го XP и 7 заедно во Dual boot сосема не потребно али твој избор, сеа ти викам кажи ми со кој крак ја активираше Vistata и што компутер имаш која марка

Е сега, работава е дека ми требат вака.

Не знам со кој крак, дека активиран беше Window-сот кога го инсталирав. Имам тошиба лап топ.

Што е Windows XP Diamond Edition ? Копија на изгледот на Windows 7 со можностите на ХП ?

Што е Windows XP Diamond Edition ? Копија на изгледот на Windows 7 со можностите на ХП ?

Тоа ти е модифицирана верзија на Windows XP додадени нови теми во да личи како Windows 7 додадени програми и слични срања не ги инсталирај ваквите домашни производи ке имаш 1000 проблеми

Тоа ти е модифицирана верзија на Windows XP додадени нови теми во да личи како Windows 7 додадени програми и слични срања не ги инсталирај ваквите домашни производи ке имаш 1000 проблеми

Фала, и си претпоставував :) Инаку на едниот компјутер имам Windows Xp Black Edition и не сум имал проблеми, дури и исфрлени се некои некорисни работи :) Сепак ќе чекам да видам дали некој имал искуство пред инсталирам :)

Фала, и си претпоставував :) Инаку на едниот компјутер имам Windows Xp Black Edition и не сум имал проблеми, дури и исфрлени се некои некорисни работи :) Сепак ќе чекам да видам дали некој имал искуство пред инсталирам :)

што знам мене не ми се убави тие верзии некад може да се јави проблем со драјвери ако има острането и слично али тој Бенџамин е добар однего е направен Windows XP black edition и Vista black edition ,XP од него не ме бендиса многу ама Vistata ja испеглал добро

Другари користам Opera 10.10 на Windows 7.
И имам проблем само со страните како kajgana.com.mk
Убаво ги отвора страните ама натре ништо не функционира ни линкови ни лизгачот за наго надоле се скруверот ни клипови ? Ако сакам да читам пасус на тема мора да мавам десен клик и отвори ново јазиче ???

- Ве молам да ми одговорите што е проблемот.

Другари користам Opera 10.10 на Windows 7.
И имам проблем само со страните како kajgana.com.mk
Убаво ги отвора страните ама натре ништо не функционира ни линкови ни лизгачот за наго надоле се скруверот ни клипови ? Ако сакам да читам пасус на тема мора да мавам десен клик и отвори ново јазиче ???

- Ве молам да ми одговорите што е проблемот.
Инсталирај си Mozilla, види дали ќе ти прави вака.

(Како и да е, мозилата е многу подобра :))

Дечки вака, имам проблем со отпаковање на фајлови, не можам да си инсталирам драјвери и други програми што се во .exe фајлови, и некои спаковани фајлови.

Еве пример инсталирам програма CyberLink PowerDVD Ultra
mim9lc.jpg
се екстрактира до кај 50 %
2hx1r4i.jpg
, после излегува files corupt
1zeuv6d.jpg

Чаре некое за проблемов.

Дечки вака, имам проблем со отпаковање на фајлови, не можам да си инсталирам драјвери и други програми што се во .exe фајлови, и некои спаковани фајлови.

Еве пример инсталирам програма CyberLink PowerDVD Ultra
mim9lc.jpg
се екстрактира до кај 50 %
2hx1r4i.jpg
, после излегува files corupt
1zeuv6d.jpg

Чаре некое за проблемов.

Симната од нет? Можно е да ти се прекинал трансферот и не е целосно симнат фајлот. Ако е ова пробај од ново. Се на се кажува дека има корумпирани/избришани фајлови.

Ако знае некој нешто повеќе за Team viewer да ми каже у кратки црти на кој начин работи програмчето ??:helou:

Ако знае некој нешто повеќе за Team viewer да ми каже у кратки црти на кој начин работи програмчето ??:helou:

Да се конектираш со друг компјутер на некој/а другар/ка ,пријател,комшија од друг град,друга држава... или по едно ставно кажано на некој да му помогнеш ако нешто незнае да инсталира некоја програма или па некој проблем има и со помош на Team viewer се конектираш со неговиот компјутер и го имаш неговиот десктоп ти да му ја завршиш работата само он треба да ти каже ID и Pass и ти си после во неговиот компјутер

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom