Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ај и јас нешто да прашам.
Фатив вирус на пц-то, а имав претходно инсталирано vista sidebar.Приметив дека е вирусот активен откако делови, пример календарот, часовникот, почнаа да исчезнуваат од него, а невозможна беше опцијата повторно да се активираат.Исто и со quicklaunch, ми ги снема иконите и секој пат морав наново да ги сместувам.Проблемот е што, инсталирав нов антивирус, ми го исчисти пц-то, quicklaunch е океј, симнав сеа наново vista sidebar, се инсталираше и се' тоа, меѓутоа иако покажува дека е активно, го нема на десктопот каде што треба да стои.Помош?

Избриши го Sidebar со Revo Uninstaller, па после инсталирај го пак.

Ако може помош околу ова:
Таsk Bar(ctrl+del) немам горе статусна лента како може да ја додадам...
Ја имав ама нешто по грешка сиснав и се изгуби

Мислиш TASK MANAGER???

Отвори го, и најгоре во празниот простор на прозорчето, кликни 2 пати, ќе се појави. (ЌЕ СЕ СНАЈДЕШ)

Ако може да ми помогне некој...Зошто кога сакам да доњнлоадирам од нет ми се рестартира ком...исто се слу4ува и кога го отварам фајлот Рун од Старт:uvo::uvo:

Ако може да ми помогне некој...Зошто кога сакам да доњнлоадирам од нет ми се рестартира ком...исто се слу4ува и кога го отварам фајлот Рун од Старт:uvo::uvo:

Зачисти од вируси

Не ми се уклучува таск менаџер со цтрл+алт+дилејт, а не ми се уклучуваа и двете партиции ( Ц и Д) во мај компјутер(второто некако го управив) . Имам Виндоус ХП.
Вирус е, знам. Само ако може некој да ми го именува, па да барам програма за чистење(имам авг, тапа е).

Доколку инсталирам нов Виндоус, што е подобро: 7 или Виста со СП2. Има ли СП за 7, инаку играм и игри на пц. Не ми е итно, ако инсталирам нов тоа ќе биде после 15Јули, така да ќе стане ли 7 стабилен до тогаш ?
Конфигурација: АМД атлон 64 дуал кор 4800+ 2,5 Гигахерци , 2гб рам, нвидиа 8400ГС 512рам

Не ми се уклучува таск менаџер со цтрл+алт+дилејт, а не ми се уклучуваа и двете партиции ( Ц и Д) во мај компјутер(второто некако го управив) . Имам Виндоус ХП.
Вирус е, знам. Само ако може некој да ми го именува, па да барам програма за чистење(имам авг, тапа е).

Доколку инсталирам нов Виндоус, што е подобро: 7 или Виста со СП2. Има ли СП за 7, инаку играм и игри на пц. Не ми е итно, ако инсталирам нов тоа ќе биде после 15Јули, така да ќе стане ли 7 стабилен до тогаш ?
Конфигурација: АМД атлон 64 дуал кор 4800+ 2,5 Гигахерци , 2гб рам, нвидиа 8400ГС 512рам

Симни Nod32 ако се решиш да чистиш. Форматирање секогаш и не е најдобра опција бидејќи вирусот може да ти остане во другите партиции каде што немаш фајлови од оперативниот систем кои ќе се избришат со формат.
Инаку ако се решиш да промениш оперативен систем Windows 7 RC 7137 е моментална верзија, но тоа сеуште не е целосна верзија, целосната ќе излезе веројатно во Октомври, што значи дека тогаш би требало да направиш уште еден формат бидејќи апгрејд не е возможен.
Инаку Windows 7 ти е постабилен и користи помалку рам меморија во сооднос со Виста и подобра варијанта ти е таа. Што се однесува до игри, сите оние кои работат на Виста работат и на 7, барем со поновите јас лично не сум имал проблеми.

Пробај со овој fix

Мој предлог ти е Vista околу Win 7 , ист кернел користи на виста малце е по оптимизиран има багови се уште стај си виста додека не излезе конечната верзија ,иначе Win7 ти е уште виста и баги е средена со serivce pack 2

На сите ви благодарам. Сепак е вирус, фиксот не успеа да ја среди работата. Ќе почекам до Октомври за Вин 7.

Веќе три дена ме мачи и решив да пишам, мислев, ете , туку така ќе пројде.

Значи кога работам со лисица и на пр: Отварам кајгана форум и се додека она доле десно, не се напуни и не пишува 'done' (да ја отвори страницата комплетно) воопшто неможам до тогаш ни да скролам, нит пак да променам некој таб. Се укочува комплетно се додека не се лоадира комплетно цела страна.

Пробано е ре-инстал, истиот проблем.

Мој предлог ти е Vista околу Win 7 , ист кернел користи на виста малце е по оптимизиран има багови се уште стај си виста додека не излезе конечната верзија ,иначе Win7 ти е уште виста и баги е средена со serivce pack 2

Многу си грешка.

Кернелот на Vista е истиот од ХР само подобрен, а кернелот на 7 е на ново програмиран, значи не е земан од Vista, затоа и е толкава разликата во подобрувањето од 7 и ХР/Vista.

Најдобра опција за секој - Windows 7.
VISTA не, ХР - помина времето, а и тапа е, Vista e многу подобар.

Многу си грешка.

Кернелот на Vista е истиот од ХР само подобрен, а кернелот на 7 е на ново програмиран, значи не е земан од Vista, затоа и е толкава разликата во подобрувањето од 7 и ХР/Vista.

Најдобра опција за секој - Windows 7.

Хмм, не е така. Кернелот (Јадрото) од XP е верзија 5.1, од Windows Server 2003 e 5.2, од Vista e 6.0 а од Windows Server 2008 е 6.1. Кернелот од Windows 7 e верзија 6.1. Значи XP i 2003 имаат сродни јадра, додека Виста има прилично обновен и многу многу подобар од оној на XP. онај од сервер 2008 е малку надограден, а од виндоус 7 е уште малку. И Виндоус 7 уште не е довршен. Ќе биди најдобар избор кога ќе излези финалната верзија.

Со јадрото од XP тоа во никој случај не е можно.

Значи Dark HaCkeR е во право. Јадрото со вин 7 и виста се слични. А виста со SP2 е прилично средена од кога прв пат излезе.

Ова сигурно некого го збунило бидејќи вкупно Microsoft Windows изданија се многу повеќе од 7.
Windows XP е верзија 5.1.2600

Како го знам ова?

Windows XP беше NT kernel издание после Windows 2000 (верзија 5.0.2195), па ако сакате да биде постручно XP е Windows 5.1

Windows Vista e NT kernel верзија 6.0.6001 или кратко 6.0 верзија.

За Windows 7 беше изјавено дека ќе го користи истиот кернел како Виста, но верзијата ќе биде 6.1 а не 7.0

Па... Windows 7 има многу мала шанса за да има NT kernel што не е репресентабилна од понов кернел.

Можеби Мајкрософт сака чудни бројки или нешто слично.

Windows NT 3.1 имаше кернел 3.1, Win NT 3,5 Имаше кернел 3,5, Win NT 3.51 Имаше кернел 3.51 и Win NT 4,0 имаше кернел 4,0.

сите овие наслови следеа со “што има по хаубата“, за да се зборува.

Windows 7 сеуште нема, што е малку чудно​

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom