Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дали има некаква опција да ја сменам позадинската слика на левото мени, кај фолдерите?

w2lrn8.jpg

Тоа со црвено обележено. Знам дека можеше во Windows 98 па ме интересира зa XP. Фала :)

stavisi klasicna tema od XP i vidi dali ke bide isto.

stavisi klasicna tema od XP i vidi dali ke bide isto.

Не е исто, го нема. Ама не сакам класични теми јас.
Ова е Windows 7 тема и најверојатно е интегрирано во темата и не можам да го сменам :toe:

Kaко нов Windows XP???

Епа така друже Вој е работен од некој си и го направил Windows Seven editon така да не можеш да го смениш или па ти си ја инсталирал темава ако си ја инсталирал ти можеш да ја избришеш ако не барај нов

Moжам бе да ја бришам темата :)
Само ме нервира што ми стои така менито на лева страна, додека кај некои Vista-тема е така фино и дискретно горе поставена. Добро фала, ако не се менува, нова тема ќе се бара :)

imam eden problem koga ce uklicuvam igra (koga ce stegnam na ikonata)kompjuterov mi se restartirat isto koga ce sakam da smenam rezolucija se restartirat. fala.

Seriozen problem so Windows xp

Problemov pocna pred 3-4 dena, koga pocnaja da mi se otvaraat prozorcite vo attachmentite 1, 2, 3

Mislam deka koren da problemov e pred mesec koga na skype od drugar mi po greska prifativ file
Код:
your_mama_naked_haha.exe

Ama drugar mi mi kaza deka toj ne go pratil i deka toj go ima virusot i rece da go izbrisam so anti-virusot i toa go storiv (btw Kaspersky imam)

Ova pocna koga otvoriv nov user poradi rabota

Ovoj "problem" gi pravo slednite raboti:

- Go zakocuva windows-ot (freeze) i moram da go restartiram
- Pojavuvanje na mnogu prozorcina na startap, kazuvajki deka ima problem
- Skype ne otvata
- Internet Explorer ne otvara, nitu opera, nitu mozilla
- Zvukot se gubi i ponekogas se poremetuva
- Koga otvoram nekoj file od microsoft office, prvio pat bara driver za da se "instalira", no stegam cancel i pak go otvoram za da go procitam

Ova go pisuvam na mojot drug kompijuter a mi treba drugiot sto pobrzo

Pomagajte!!

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    91,7 KB · Прегледи: 1
  • 2.jpg
    2.jpg
    99,7 KB · Прегледи: 0
  • 3.jpg
    3.jpg
    40,3 KB · Прегледи: 0
Problemov pocna pred 3-4 dena, koga pocnaja da mi se otvaraat prozorcite vo attachmentite 1, 2, 3

Mislam deka koren da problemov e pred mesec koga na skype od drugar mi po greska prifativ file
Код:
your_mama_naked_haha.exe
Ama drugar mi mi kaza deka toj ne go pratil i deka toj go ima virusot i rece da go izbrisam so anti-virusot i toa go storiv (btw Kaspersky imam)

- Skype ne otvata
- Koga otvoram nekoj file od microsoft office, prvio pat bara driver za da se "instalira", no stegam cancel i pak go otvoram za da go procitam

Pomagajte!!

Друже, најбоље би ти било да направиш System Restore еден ден пред да почне сето тоа да ти се случува, исто така во Run пиши msconfig и иди во делот StartUp и види се што имаш ставено на StartUp, се што не ти треба гаси.

Инаќе за Generic Host...

Close Port 445:

1. Start Registry Editor (Regedit.exe) by clicking Start menu, and then click the Run icon.
to. In the small box that Opens, type: regedit then click the OK button. The Registry Editor will now have opened.
3. Locate the following key in the registry:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\NetBT\Parameters
In the right-hand side of the window find an option called TransportBindName.
Double click that value, and then delete the default value, thus giving it a blank value.

Close Port 135:

1. Then you must now navigate to the following registry key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE
to. You will see there is a String Value called: EnableDCOM
Set the value to: N (it should currently be Y)
3. Close the Registry Editor. Shutdown and Restart your computer.

Едит: Доколку правиш System Restore направи си BackUp на работите што ти требаат за секој случај.

Код:
your_mama_naked_haha.exe

- Skype ne otvata

Pomagajte!!

Едно не ми е јасно, како си можел да го прифатиш тој фајл кога и самиот си забележал дека има екстензија .EXE. Аман бе луѓе... Пробај со она за затворање на портите 445 и 135, така верувам ќе се среди. И скенирај со некоја антивирусна програма, што побрзо ослободи се од сите заразени фајлови од компјутерот.

пробав јава да инсталирам и вака ми покажува..Решение??

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom