Донев
★★
- Член од
- 9 мај 2008
- Мислења
- 35.823
- Поени од реакции
- 52.853
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
кога пробувам да инсталирам xp sp2 кај boot from cd ми излегува "cannot boot from cd, error code 5" така нешто, а знам дека не е до ЦД то бидејки и порано имам инсталирано windows од истото ЦД HELP????????????
Вака...инсталирам windows SP2..и откако ке завршам со инсталација на основните драјвери(тие за матичната, за графичката)..инсталирам и др програми како и антивирус..и после некое време ми се појавува некој error Generic windows 32 host(или нешо слично беше..од процесите во таск менаџер познат како svchost.exe - SYSTEM)...некој начин да се реши овој проблем??...зш двапати го преинсталирав и пак истото се дешава...ај ве молам помагајте неам веќе живци!!...a да..иначе после инсталацијата стаам одма и SP3!
Вака...инсталирам windows SP2..и откако ке завршам со инсталација на основните драјвери(тие за матичната, за графичката)..инсталирам и др програми како и антивирус..и после некое време ми се појавува некој error Generic windows 32 host(или нешо слично беше..од процесите во таск менаџер познат како svchost.exe - SYSTEM)...некој начин да се реши овој проблем??...зш двапати го преинсталирав и пак истото се дешава...ај ве молам помагајте неам веќе живци!!...a да..иначе после инсталацијата стаам одма и SP3!
Ако мислиш за Generic Host Process Win32 Services... изволте:
Close Port 445:
1. Start Registry Editor (Regedit.exe) by clicking Start menu, and then click the Run icon.
to. In the small box that Opens, type: regedit then click the OK button. The Registry Editor will now have opened.
3. Locate the following key in the registry:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\NetBT\Parameters
In the right-hand side of the window find an option called TransportBindName.
Double click that value, and then delete the default value, thus giving it a blank value.
Close Port 135:
1. Then you must now navigate to the following registry key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE
to. You will see there is a String Value called: EnableDCOM
Set the value to: N (it should currently be Y)
3. Close the Registry Editor. Shutdown and Restart your computer.
И исклучи ауто апдејт на Windows-от![]()
Брачте фала мн...си ме спасил(барем до сеа не се појави)..изгубив глава веќе..а ова до што беше..до Windows CD-то или??...и патем..повели заслужено зеленко!!
Не...кабелски..ама фрката е што па порано се беше ок..мислам не ми се појавуваше овој проблем..и одеднаш се појави..али сеа е ок..благодарение на SkyDriver:helou:До самиот Service pack е проблемот. Ти инаку адсл користиш ?
STOIK RedEye AutoFixКако може да тргнам црвени очи од слики без Фотошоп....некое малечко програмче да не има само за таа намена:::?????????
STOIK RedEye AutoFix
Како да ги избришам непотребните фајлови од компијутерот?![]()