Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Eпа не ме читај само мене види што ти кажа и Ice_Hendrix малце по горе

Eпа не ме читај само мене види што ти кажа и Ice_Hendrix малце по горе
Ете најдов се. Сеа само што да избришам?

Еве скриншат:
Untitled-7.jpg

Го поврзав компјутерот со телевизорот, проблемот е што на телевизорот сликата е на црно-бела ’’боја’’ и немам звук. Чаре некој?

Со каков кабел го приклучуваш види графичката дали е S-video
s.video.gif

Кај мене е како првото а иначе треба да го ставиш на B\PAL

Го поврзав компјутерот со телевизорот, проблемот е што на телевизорот сликата е на црно-бела ’’боја’’ и немам звук. Чаре некој?

Што графичка имаш?
Како ги поврза?
Каков кабел користеше за слика?
Каков за звук?

Ако имаш nvidia графичка, во сетинзите за графичката таму кај што се дели за на ТВ, намести излезот да е S-Video

nvidia geforce 8600 gt
како мислиш како ги поврзав? :)
Еден кабел за 2 влеза и 2 излеза :)
Истиот кабел :)

П.С. прашај ме по поросто, нов сум во ова :)

nvidia geforce 8600 gt
како мислиш како ги поврзав? :)
Еден кабел за 2 влеза и 2 излеза :)
Истиот кабел :)

П.С. прашај ме по поросто, нов сум во ова :)

Мислев на тоа како влагаат каблите у телевизор:
жолто, црвено и бело влагаат директно во ТВ или во скарт?
Од графичката треба да иде жолт пин во телевизорот
а звукот го ставаш од звучната во телевизорот (најверојатно преку скарт)

Онака најпросто кажи ми кое што кај иде и ќе најдеме решение :)

незнам дали прашањево е за тука ќе извините
имам еден документ со наставка DOCX File првпат гледам дај кажете како да го отворам

Со пинови е поврзано, ако тоа прашуваше :), нема жолти и бели, туку само црн и црвен пин, чудно ама и двата функционираат за видеото, ама црно-бело. Звук нема.

Грешка сум бил, црвеното е за видео (значи оди кај жолтото) а црното, оди секаде ама ништо не прави :)

незнам дали прашањево е за тука ќе извините
имам еден документ со наставка DOCX File првпат гледам дај кажете како да го отворам
Дане снима понов Office пакет па сега не го препознава тој формат, види поопшто тука, а за да го конвентираш пробај тука

Со пинови е поврзано, ако тоа прашуваше :), нема жолти и бели, туку само црн и црвен пин, чудно ама и двата функционираат за видеото, ама црно-бело. Звук нема.

Грешка сум бил, црвеното е за видео (значи оди кај жолтото) а црното, оди секаде ама ништо не прави :)

Aј пробај влези у пропертис на графичката (или нејзиниот контрол панел) и таму кај што има опции за поврзување со ТВ, селектирај S-Video дека ти е начинот на поврзување, а тоа енкодирањето на сликата да ти е B/PAL или G/PAL па види што ќе биде. После ќе идеме на звукот

Дане снима понов Office пакет па сега не го препознава тој формат, види поопшто тука, а за да го конвентираш пробај тука
арно викаш до тоа ќе да е
не сум знаел
фала
работев на 2007, а дома имам 2003

Aј пробај влези у пропертис на графичката (или нејзиниот контрол панел) и таму кај што има опции за поврзување со ТВ, селектирај S-Video дека ти е начинот на поврзување, а тоа енкодирањето на сликата да ти е B/PAL или G/PAL па види што ќе биде. После ќе идеме на звукот

Така имам и направено ама не оди... :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom