Ете најдов се. Сеа само што да избришам?Eпа не ме читај само мене види што ти кажа и Ice_Hendrix малце по горе
Што графичка имаш?Го поврзав компјутерот со телевизорот, проблемот е што на телевизорот сликата е на црно-бела ’’боја’’ и немам звук. Чаре некој?
Мислев на тоа како влагаат каблите у телевизор:nvidia geforce 8600 gt
како мислиш како ги поврзав?
Еден кабел за 2 влеза и 2 излеза
Истиот кабел
П.С. прашај ме по поросто, нов сум во ова![]()
Со microsoft word 2007незнам дали прашањево е за тука ќе извините
имам еден документ со наставка DOCX File првпат гледам дај кажете како да го отворам
Aј пробај влези у пропертис на графичката (или нејзиниот контрол панел) и таму кај што има опции за поврзување со ТВ, селектирај S-Video дека ти е начинот на поврзување, а тоа енкодирањето на сликата да ти е B/PAL или G/PAL па види што ќе биде. После ќе идеме на звукотСо пинови е поврзано, ако тоа прашуваше, нема жолти и бели, туку само црн и црвен пин, чудно ама и двата функционираат за видеото, ама црно-бело. Звук нема.
Грешка сум бил, црвеното е за видео (значи оди кај жолтото) а црното, оди секаде ама ништо не прави![]()
Така имам и направено ама не оди...Aј пробај влези у пропертис на графичката (или нејзиниот контрол панел) и таму кај што има опции за поврзување со ТВ, селектирај S-Video дека ти е начинот на поврзување, а тоа енкодирањето на сликата да ти е B/PAL или G/PAL па види што ќе биде. После ќе идеме на звукот