Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Еее да беее. За ова бришиго и инсталира го. И мене нешто ми се за*би 11- ката и го избришав од Контрол Панел а од програм флеш не ми се брише :tapp:. Јас сакав да си го вратам 10-ката ама ми викаше имаш медиа плеер во компиутерот и прво да сум го избришел па после да го инсталирам 10-ката.
Има некој паметна идеа како да го делитирам од секадееее односно од програм флеш??

Start > Control Panel > Add or Remove > Windows Component

И кога ќе дојдеш на таа локација, најди го WMP и одштиклирај го... после иди Next...

Е сеа не сум сигурен, ама мислам дека ќе ти треба Windows CD да имаш за ова да испадне како што треба.
Ставаш Windows CD и ја правиш постапката горе што ја кажав. (али не ме фаќај за збор, до сега немам бришено WMP :/ )

-={K-O-R-U-N}=- пробав да го инсталирам REALTEK драјверот и ми јавува грешка:
Microsoft Bus driver should be loaded in your system before installing Realtek Audio Driver!

Е сега вака...изгледа за да ти проработи интегрираната звучна картица не ти гине формат и инсталирање на драјверите на нов свеж систем....тие драјверите за реалтек се доста заебани ако нешто погрешиш со нив, во повеќето случаи и нивната реинсталација не помага, нема да работат и точка па што сакаш прави, се ебевав со нив на стариот компјутер..................

Датотеката што треба да ја симнеш е..

WDM_A406

околу 19 мб е...

Е сега вака...изгледа за да ти проработи интегрираната звучна картица не ти гине формат и инсталирање на драјверите на нов свеж систем....тие драјверите за реалтек се доста заебани ако нешто погрешиш со нив, во повеќето случаи и нивната реинсталација не помага, нема да работат и точка па што сакаш прави, се ебевав со нив на стариот компјутер..................

Датотеката што треба да ја симнеш е..

WDM_A406

околу 19 мб е...

Се согласувам, многупати ме има заебавано звучната после реинсталацијата на компјутерот, кога сака се инсталира, кога несака што сакаш и прави небива и небива.

Се согласувам, многупати ме има заебавано звучната после реинсталацијата на компјутерот, кога сака се инсталира, кога несака што сакаш и прави небива и небива.

Сето тоа важи за виндовс хр, додека под виста го нема тој проблем. Самата виста содржи солидни драјвери и не се потребни дополнителни..

-={K-O-R-U-N}=- пробав да го инсталирам REALTEK драјверот и ми јавува грешка:
Microsoft Bus driver should be loaded in your system before installing Realtek Audio Driver!

Ако имаш VISTA имаш и проблем со звучната,истиот проблем го имав и јас и од REALTEK ги инсталирав сите драјвери и пак не се оправи компјутерот,оди на Windows Update и таму барај кај што пишува Ultimate Extras Sounds from Microsoft Tinker и се што е поврзано со звукот,штиклирај го и дај UPDATE и ке добиеш звук од кога од Microsoft ќе се апдејтуваат сите драјвери...

Луѓе! Да ве прашам нешто.
Дали процесорон можам да го сменам или да го надградам и дали е поубаво да имам Виста или ХП ?

Дали процесорон можам да го сменам или да го надградам и дали е поубаво да имам Виста или ХП ?

Процесорот можеш да го смениш, али не ти е тоа баш евтина работа. Доколку имаш намера да го појачуваш компјутерот сеа има доста фирми кои овозможуваат да го дадеш твојот компјутер и да доплатиш одредена сума за нов и појак компјутер. Плус сеа поевтини ти се компјутериве.
А тоа дали Vista или XP ако ме прашуваш мене нема некоја особена разлика, само што Vista-та си бара појак компјутер.

:pos::pos::pos:Можеш да го надоградиш ако земеш стотина иглички од баба ти и ги вметнеш некако в процесорот:pos::pos::pos:

Шала! Не можеш да го надоградиш -> мораш да го смениш!!!!!

Виста или ХП? Сопствен избор...колку има задоволни од Виста толку има и незадоволни......а ХП како и обично сите го користат, велат дека им е смачено од него, а всушност не можат без него......Јас би ти рекол ХП!

Кога ја пуштив програмата Нет Лимитер, ми се појави порака дека не може да се конектира бидејќи API is not allowed. Ќе ве молам за помош?

Процесорот можеш да го смениш, али не ти е тоа баш евтина работа. Доколку имаш намера да го појачуваш компјутерот сеа има доста фирми кои овозможуваат да го дадеш твојот компјутер и да доплатиш одредена сума за нов и појак компјутер. Плус сеа поевтини ти се компјутериве.
А тоа дали Vista или XP ако ме прашуваш мене нема некоја особена разлика, само што Vista-та си бара појак компјутер.
Фала и на двајцата но да те прашам нешто тебе СкиДривер.
Колку е од прилика процесор 2,99 и имаш некоја веб страна од некој фирми шо овозможуваат да го дам стариов ком и да земам друг со доплата?
Позз

Фала и на двајцата но да те прашам нешто тебе СкиДривер.
Колку е од прилика процесор 2,99 и имаш некоја веб страна од некој фирми шо овозможуваат да го дам стариов ком и да земам друг со доплата?
Позз

Ахх... така на WEB страни тешко дека ќе најдеш нешто затоа што треба да се направи проценка на твојот компјутер. Ќе го однесеш кај вработените во фирмата, ќе направат проценка, ќе ти кажат колку вреди според нив и ако ти одговара праите договор за да го дадеш твојот и да доплатиш за нов.
Јас така направив во Дигит, го дадов стариот (Intel Celeron 2,4GHz, Ram 256MB, 80GB Hard, интергирана графичка...) и доплатив 14.000 ден за конфигурација Intel Dual Core 2.2GHz, 1GB Ram, 250GB Hard, графичка GeForce NX 8500 GT 512MB... исто и мои другари во истата фирма имаат така направено па до сеа задоволни сме од нивните услуги :toe:

Ахх... така на WEB страни тешко дека ќе најдеш нешто затоа што треба да се направи проценка на твојот компјутер. Ќе го однесеш кај вработените во фирмата, ќе направат проценка, ќе ти кажат колку вреди според нив и ако ти одговара праите договор за да го дадеш твојот и да доплатиш за нов.
Јас така направив во Дигит, го дадов стариот (Intel Celeron 2,4GHz, Ram 256MB, 80GB Hard, интергирана графичка...) и доплатив 14.000 ден за конфигурација Intel Dual Core 2.2GHz, 1GB Ram, 250GB Hard, графичка GeForce NX 8500 GT 512MB... исто и мои другари во истата фирма имаат така направено па до сеа задоволни сме од нивните услуги :toe:
Па не си доплатил многу, јас имам процесор 2.4 , 1 гига 256 рам 80 гига мејмориа и некоја графичка а ова Дигит во кој грат е
п.с. не ми кажа колку е одприлика процесор 2.99 (ако знајш)

Па не си доплатил многу, јас имам процесор 2.4 , 1 гига 256 рам 80 гига мејмориа и некоја графичка а ова Дигит во кој грат е

Е незнам колку е само процесорот така посебно :) затоа и не одговорив. Немам купувано, а нит сум имал причина да гелдам која цена се процесорите. За ова види у темата за Hardware можеби има некој постирано нешто што би ти помогнало или пак прашај си што ти треба некој ќе се најде што е поинформиран околу цените.
Иначе ова Дигит е во Скопје, а незнам дали имаат дуќани некаде на друго место освен Скопје. Ќе го прашам другарот дека татко му работи таму па ќе ти пиѓам на профил или ПП точно каде се` имаат дуќани :)

Е незнам колку е само процесорот така посебно :) затоа и не одговорив. Немам купувано, а нит сум имал причина да гелдам која цена се процесорите. За ова види у темата за Hardware можеби има некој постирано нешто што би ти помогнало или пак прашај си што ти треба некој ќе се најде што е поинформиран околу цените.
Иначе ова Дигит е во Скопје, а незнам дали имаат дуќани некаде на друго место освен Скопје. Ќе го прашам другарот дека татко му работи таму па ќе ти пиѓам на профил или ПП точно каде се` имаат дуќани :)
ОК, многу ми помогна фала

Ова ако си го купил пред 2-3 години, добро. Ако е во скоро време, те изгореле, и компјутер ти зеле и пари повеќе од доволно :)

Не треба да бараш процесор со високи Mhz, туку треба да бараш квалитетен процесор.
Пример: Имаш Celeron на 3.6 Ghz околу 2000 ден. ама за ништо не вреди.
Имаш Core2Quad 2.4 Ghz околу 9000 ден. што е подобар/појак од овој првиов за мноооогу пати (50 да не речам). Башка овој има кеш меморија (многу битно) 2х4MB значи 8 MB, а првиов има 256 KB, па сеа спореди.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom