Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не добивам звук од компјутеров.
Изгледа сум го анинсталирал звучниот драјвер по грешка али проблемот е што не можам да го најдам cd-то со звучниот драјвер.

Симни everest home edition, и таму ќе ти ја покаже звучната картичка. После барај драјвери

Не добивам звук од компјутеров.
Изгледа сум го анинсталирал звучниот драјвер по грешка али проблемот е што не можам да го најдам cd-то со звучниот драјвер.

Или доле десно кај што е звучникот кликни на него и види дали е до даска?

Значи вака, има некој досега инсталирано некоја верзија на њиндоњс и притоа да имало wmp 11... ? и сега прашањето ми е, КАКО да се избрише оваа верзија ? Нити рево, ни абсолуте унинсталер, ни cmd команди, ни regedit editing ништо не помогна... :tapp: Ако знае некој, нека напише :) Инаку ова се однесува ако медија плеерот бил инсталиран заедно со windows-ot, а не подоцна да била апдејтувана верзијата

http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=1442480&postcount=1

Види под број 11 може ќе помогне :smir:

Го најдов SoundMax на http://www.techspot.com/drivers/driver/file/information/3312/.
Пробав да го инсталирам SoundMax и ми пишува:
Driver not found !
Reboot your system, and run this setup again.

Зашто не читаш?

Toa не е драјвер, тоа е програма за звучна, а твојата 90% се вика REALTEK (некоја таму)

-={K-O-R-U-N}=- пробав да го инсталирам REALTEK драјверот и ми јавува грешка:
Microsoft Bus driver should be loaded in your system before installing Realtek Audio Driver!

Имам еден мал проблем со windows media player. Го имам 11-ката на Vista, и музиката ми беше во media library ставена целата. Е сеа, го преименував фолдерот кај што ми беше музиката и ми се изгуби скроз од media library. Сега кога ќе кликнам на табот Library пишува само: There are no items in this library yet - the player is searching for digital media files in the background. И има за кликање под него Click here to add files to the library now. Кога ќе кликнам тука ми дава да одберам фолдер за мониторинг, но откако ќе одберам и кликнам OK ништо не се случува, а повторно кога ќе кликнам за адирање фолдер го нема претходно избраниот фолдер.
Незнам дали е баг некој во програмава, или windows-от го имам заебано нешто, вирус можеби...
Помош???

Некој да знае решение за проблемов? :se_ molam

-={K-O-R-U-N}=- пробав да го инсталирам REALTEK драјверот и ми јавува грешка:
Microsoft Bus driver should be loaded in your system before installing Realtek Audio Driver!

Со програмот EVEREST провери како ти се вика матичната и како ти се вика звучната.

После најди си драјвери за матичната, инсталирај ги, ако пак немаш звук, тогаш барај и за звучната.

Некој да знае решение за проблемов? :se_ molam
Сигурно имаш зае*ано нешто, барај си ја музиката на темата Пребарувај мп3 а виндос медиа бришиго и пак инсталирај го.
То е мојот совет шо да ти прам. И друг пат музиката да си ја чуваш во БС Плеер.!
п.с. почекај ако сакаш можит ке ти кажит некој попаметен од мене и од тебе како да си ја спасиш музиката :):)

Сигурно имаш зае*ано нешто, барај си ја музиката на темата Пребарувај мп3 а виндос медиа бришиго и пак инсталирај го.
То е мојот совет шо да ти прам. И друг пат музиката да си ја чуваш во БС Плеер.!
п.с. почекај ако сакаш можит ке ти кажит некој попаметен од мене и од тебе како да си ја спасиш музиката :):)

Ахх... така да било тоа... арно ќе беше :)

Еее да беее. За ова бришиго и инсталира го. И мене нешто ми се за*би 11- ката и го избришав од Контрол Панел а од програм флеш не ми се брише :tapp:. Јас сакав да си го вратам 10-ката ама ми викаше имаш медиа плеер во компиутерот и прво да сум го избришел па после да го инсталирам 10-ката.
Има некој паметна идеа како да го делитирам од секадееее односно од програм флеш??

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom