Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Итен случај!
Не ми работи компјутерот :nesum: Уствари, кога ќе го уклучам куќиштето си работи ама екранот не реагира.... И кога ќе го уклучам наместо она ТИТ што праи, кај мене праи ТИИИИИИИИИТ онака долго.... А мислам дека не е до графичката зашто прееска нејќеше да се уклучи па го рестартирав неколку пати и се уклучи (незнам како) и после ми се укочи се' и морав да го рестартирам и од тогаш нејќе... Што може да е? :nesum:
Извади ја графичката картичка, избриши ја и намести ја добро.:toe:
Ако не так титка, проби со друга графичка.
А како титка брзо или бавно?:)

Не е најосновното (затоа и пишав дека ми се уклучи еднаш ама сега пак не сака... А иначе немам ништо чепкано (освен ако под чепкање не се рачуна она што некогаш го удирам кога ќе укочи :)). До друго нешто може да е? :(

Хмм... абе и ја стариот PC го рогав на клоци коа ќе ублавеше некаде, али преживеа некако :S. E сеа во твојот случај можеби да е до тоа али... незнам. Плус според твоето објаснување...
BiG_kIsS напиша:
наместо она ТИТ што праи, кај мене праи ТИИИИИИИИИТ онака долго....
не ми се верува да е софтверски проблем, изгледа дека е хардверски проблемот. Мојот случај тоа беше (искривени иглички на процесорот).:toe:

Немам друга графичка :(
Абе... Долго, некои 3 секунди праи тииииииит и толку....

Хмм... абе и ја стариот PC го рогав на клоци коа ќе ублавеше некаде, али преживеа некако :S. E сеа во твојот случај можеби да е до тоа али... незнам. Плус според твоето објаснување...

не ми се верува да е софтверски проблем, изгледа дека е хардверски проблемот. Мојот случај тоа беше (искривени иглички на процесорот).:toe:

Може да е... Ај сеа ќе прашам и таму :)

Немам друга графичка :(
Абе... Долго, некои 3 секунди праи тииииииит и толку....
Извади ја графичката, избриши ја и добро ја наместо!
Тоа го направи?:)
Ако титка долго мислам дека е до графичката!(90% сигурен:))

Извади ја графичката, избриши ја и добро ја наместо!
Тоа го направи?:)
Ако титка долго мислам дека е до графичката!(90% сигурен:))

Го направив... Сега па на секои 3 секунди свири :toe: И пак ништо :nesum:

Пробај уклучи го со легнато куќиште :) (кај мене успеваше со старата графичка)

:pos: :pos: :pos:
Не ми се верува
Ама работи :)
Фала најмногу :back:
Сега малку брчи кулерот ама барем работи :)

Итен случај!
Не ми работи компјутерот :nesum: Уствари, кога ќе го уклучам куќиштето си работи ама екранот не реагира.... И кога ќе го уклучам наместо она ТИТ што праи, кај мене праи ТИИИИИИИИИТ онака долго.... А мислам дека не е до графичката зашто прееска нејќеше да се уклучи па го рестартирав неколку пати и се уклучи (незнам како) и после ми се укочи се' и морав да го рестартирам и од тогаш нејќе... Што може да е? :nesum:
Тиит тиит. Ако ти свири компјутерот, најверојатно рамот или е изместен или е расипана плочката.

Не верувам дека кај неа е графичката , ако таа е проблемот воопшто нема да дава слика или ќе се појавува бсод и ќе се рестартира компјутерот. Штом свири ( на кратки временски интервали ) 99% според мене проблемот е до меморијата.

Прво system restore. Ако не успее ќе ставиш windows cd и во run ќе напишеш sfc /scannow

Во ред е сега, се среди. Го ископирав фајлот што ми фалеше од друг компјутер и се се врати во нормала.

:pos: :pos: :pos:
Не ми се верува
Ама работи :)
Фала најмногу :back:
Сега малку брчи кулерот ама барем работи :)

Хух.
АЈ вака пробај ти,бидејќи тек сега те читам.

Отвори го компјутерот,стисни ја графичката во слотот,очигледно дека има слаб контакт.
Или рамот,зависи од титкањето.
А ако кулерот брчи,значи не врти убаво и ќе прегрееш нешто.

Нема зашто да не ти се верува,за се има логично објаснување.

Хух.
АЈ вака пробај ти,бидејќи тек сега те читам.

Отвори го компјутерот,стисни ја графичката во слотот,очигледно дека има слаб контакт.
Или рамот,зависи од титкањето.
А ако кулерот брчи,значи не врти убаво и ќе прегрееш нешто.

Нема зашто да не ти се верува,за се има логично објаснување.

Стиснав се' што можев :)
И сеа веќе не брчи кулерот :)
Добро е вака сеа... Нека тера дур тера... Па ако пак не се уклучува, ќе те прашам што да праам :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom