Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Си стиснал Ctrl+A и со скролот на маусот си направил нешто. Селектирај повторно со ктрл+а и повлечи го скролот нагоре.

Стисни ctrl и -

Или ctrl и скрол надолу :)
фала и на 3та средив:smir::smir:

Dragon[Sky];1844031 напиша:
Зависи од bootloaderот.
Во случај да користиш LILO, тогаш пробај да додадеш Boot other: /dev/sda1, on /dev/sda, loader CHAIN во lilo.conf. Не сум сигурна за ова, не користам LILO.
Ако имаш GRUB, тогаш би изгледало некако вака...
Код:
default 1
timeout 30 

title *Твојата дистрибуција*
rootnoverify (hd0,4)
kernel /boot/vmlinuz vga=791 root=/dev/sda6 ro autoexec=xconf;kdm
boot

title *твојата дистрибуција*
rootnoverify (hd0,4)
kernel /boot/vmlinuz vga=791 root=/dev/sda6 ro
boot
И нормално, ти ќе си наместиш со твоите партиции.
Следно копирај го MBRот (би требало да е на CDто) во C:\ и отвори го boot.ini во Ноутпад.
Додади
c:\Како и да ти се вика MBRот.mbr="твоја дистрибуција"

Не знам колку смисла правеше ова, се брзам.

Пред да го прочитам ова, се обидов нешто да сторам. Ја пронајдов датотеката Menu и се обидов да ја дотерам по мое, во не дозволува да ги зачувам промените. Мисламм дека таа е еквивалент на boot.ini од Windows. Сега ќе пробам со ова. Можеби ќе се снајдам.

Nemoj so default da go pravis !

Napravi vaka:

Otvori terminal i pisi

gksu gedit /boot/grub/menu.lst

Napravi kopija od ovoj fajl prvo, vo slucaj da zeznes nesto. Sledno, delot kaj sto ti e windows opisot

title WIndows XP
root(hd0,x)
makeactive
chainloader + 1

napravi mu cut i paste pogore, tocno pred ### BEGIN AUTOMAGIC KERNELS LIST

Sledno, najdi go delot kaj sto pisuva # updatedefaultentry=false i smeni go vo updatedefaultentry=true.

I ondak to :]

P.S
Toa sto ne ti dava da ja promenis main.lst datotekata e poradi toa sto ne si root. Zatoa treba preku terminal da ja otvoris kako sto pisuva pogore.

Инсталирав Еуро Трак Симулатор и кога ке ја оклучам ми го покажува ова:
35328325fi1.jpg

Кој знае нека каже и ако треба нешто да се инсталире нека даде линк од тава што треба да се инсталире.

35328325fi1.jpg

Кој знае нека каже и ако треба нешто да се инсталире нека даде линк од тава што треба да се инсталире.

Незнам во што ти е проблемот јас ја имам дома ... ја донлодирав преку торент 300 - 400 мб беше ... Преку Алкохол и дадов моунт и ја инсталирав ... после ми тереше крак и го ставиф ...
Ако ти треба торент од неа пиши ми пп

35328325fi1.jpg

толко ли не разбираш шо ти пише btw мрзаме да преведувам:back:

Ако разбирал немаше да пише тука, а ако сакаш да миу помогнеш помогни му не го заебавај човекот.

1. Провери дали копмјутерот и графичката можат да ги поддржуваат минималните барања.
2. Инсталирај ја најновата верзија на DirectX
3. Инсталирај ги најновите драјвери за графичката
4. Симни го OpenGl во DirectX или vice versa (подесувања на графичката)
5. Избриши го фајлот config.cfg во документи, ако играта се подигне ќе си создаде нов фајл.

pomos

vaka , imam problem so hiden filles , koga i da otvoram vo folder options da straknam na show hiden filles avtomatski mi se vraka na: do not show hiden filles. probav da go formatiram kom , ni toa ne mi pomogna , pa ako znae nekoj nesto vo vrska so ova neka pomaga :vozbud:

vaka , imam problem so hiden filles , koga i da otvoram vo folder options da straknam na show hiden filles avtomatski mi se vraka na: do not show hiden filles. probav da go formatiram kom , ni toa ne mi pomogna , pa ako znae nekoj nesto vo vrska so ova neka pomaga :vozbud:

Брат ај овоа копирај го во Нотепад и сними го со наставка .reg и потоа двоклик на него и оди на Yes и решен проблем:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden]
"Text"="@shell32.dll,-30499"
"Type"="group"
"Bitmap"=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00,6f,00,74,\
00,25,00,5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,53,00,\
48,00,45,00,4c,00,4c,00,33,00,32,00,2e,00,64,00,6c,00,6c,00,2c,00,34,00,00,\
00
"HelpID"="shell.hlp#51131"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\NOHIDDEN]
"RegPath"="Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Explorer\\Advanced"
"Text"="@shell32.dll,-30501"
"Type"="radio"
"CheckedValue"=dword:00000002
"ValueName"="Hidden"
"DefaultValue"=dword:00000002
"HKeyRoot"=dword:80000001
"HelpID"="shell.hlp#51104"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL]
"RegPath"="Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Explorer\\Advanced"
"Text"="@shell32.dll,-30500"
"Type"="radio"
"CheckedValue"=dword:00000001
"ValueName"="Hidden"
"DefaultValue"=dword:00000002
"HKeyRoot"=dword:80000001
"HelpID"="shell.hlp#51105"

Ова е вирус,пушти го темелно касперски да искенира,и после отиди во Windows/system32 и сортирај ги според датум фајловите...

Сите понови,од последните 1-2 недели,и со глупи имиња (fdigfdg.dll или uetyrej.dll) бриши ги.
Ако некои не сакаат да се бришат,сними System Mechanic,отиди во modify startup items,најди ги чкартните dll фајлови,стај им disable/delete,па рестарт и бриши.

Само напомена,мораш малку бар да се разбираш,да не избришеш некој dll од програм или windows.

За секој случај,направи System Restore,и без гајле :)

Кога тоа ќе се реши,иди во root на дисковите (C:/ ,D:/ ) и напраи show hidden files and folders и после две коцки под него,одселектирај го hide system files.

Ќе видиш едно autostart.exe,тоа ти го пушта вирусот секој пат кога отвараш некој хард-диск.

Ако те мрзи,формат :)

Ова е вирус,пушти го темелно касперски да искенира,и после отиди во Windows/system32 и сортирај ги според датум фајловите...

Сите понови,од последните 1-2 недели,и со глупи имиња (fdigfdg.dll или uetyrej.dll) бриши ги.
Ако некои не сакаат да се бришат,сними System Mechanic,отиди во modify startup items,најди ги чкартните dll фајлови,стај им disable/delete,па рестарт и бриши.

Само напомена,мораш малку бар да се разбираш,да не избришеш некој dll од програм или windows.

За секој случај,направи System Restore,и без гајле :)

Кога тоа ќе се реши,иди во root на дисковите (C:/ ,D:/ ) и напраи show hidden files and folders и после две коцки под него,одселектирај го hide system files.

Ќе видиш едно autostart.exe,тоа ти го пушта вирусот секој пат кога отвараш некој хард-диск.

Ако те мрзи,формат :)

хаххахахахаххахаххахахаххаха:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Баш добро му кажа брат ако го мрзи нека праи формат!!!!!!!!!!!!

хеххххххххххххххххххххххххххехеххеххехххеххехе

Кај мене беше некој тројанец, што автоматски се пренесува со USB. (Autorun).
По преинсталација се случи истото, бидејќи тројанецот останал на USB-то.
Лекот е комплет бел диск (Инсталирање со целосно бришење на дискот) и форматирање или чистење на USB-то на компјутер со добра заштита. Инаку сега и да го форматираш USB-то, тројанецот може веднаш да го инфицира.
Добра идеја е да го исклучиш Autorun и autoplej на компјутерот.

Палачински,истото го имав,и вака го средив,како што постирав погоре.
Значи,испробано и сертифицирано :)

Можеби тоа е добар начин, но јас вака го решив мојот проблем. Инаку она autostart.exe го најдов на компјутерот од еден пријател , со помош на живо Linux CD. Засега добро работи, понатаму ќе видиме. (Нормално дека ги избришав овие фајлови од сите три партиции.)
А, зошто ми го грешиш името????
Зарем не гледаш дека имам калашников???

Најверојатно имаш вирус на некое твое USB. Moра прво да го исчистиш компјутерот од вируси, зашто проблемот ќе се повторува. Провери ги и усб-ињата. После сними го ова, па ќе им направиш fix на дисковите. После ќе направиш enable на show hidden files... и disable на hide protected operating system files, па ќе видиш еден фајл autorun.inf во C:, D: ....ќе го избришеш, и ќе вратиш се како што беше.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom