Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ај ако може некој да ми помогне. пробувам на еден лап топ да инсталирам мсн месинџер и ми ја јавува следнава порака
msgre1.jpg

Фала Princ средив проблемот со твоето решение

Dali moze od da mi kazete od kade da go downloadiram windows update agent,mi treba za da instaliram msn , Bez nego ne se uklucuva instalacijata

pred 2 dena si kupiv lap top i se funkcionira kako sto treba saamo koga ko isklucuvam windowsot ne se isklucuva ekranot,ostanuva onaa plavata pozadina i pisuva
windows is shuting down i se taka zamrznuva.
pa moram da go isklucuvam preku podolgo zadrzuvanje na kopceto.
ve molam za pomos .
blagodaram odnapred

Имам XP -со хакнат лиценционен код..
Досега све си беше убаво и можеше без проблем да се прави update,арно ама пред некој ден ми падна на validation i сега нонстоп ми излегува известување дека мојот софтвер не е оргинален...
Дали некој можеби знае како да го решам проблемот без повторно да го преинсталирам виндовсов??
Поздрав

Па како што видов јас имаа некој Advanced Validation така да ако тоа си го симнал можеби затоа ти е така.

Можеби тоа сум го симнал...

Еве сега чепкав нешто во Notiffications Settings и направив да не ми се појавува 30 дена.....ама џабе вака....највероватно ке мора пак да го преинсталирам Виндовсов....

Досега све си беше убаво и можеше без проблем да се прави update,арно ама пред некој ден ми падна на validation i сега нонстоп ми излегува известување дека мојот софтвер не е оргинален...
Дали некој можеби знае како да го решам проблемот без повторно да го преинсталирам виндовсов??
Поздрав

Воопшто не ти требаат updates за ХР, само ќе си го симнеш најновиот Service Pack 3 (подоле на сајтот имаш DOWNLOAD копчиња) и све ќе имаш во најдобар ред.

А за проблемот, претпоставувам дека си го симнал Genuine, еве ти решение:

1. Уклучи го Task Manager (ctrl+alt+del)
  2. Оди во табот processes и дај му END TASK на wgatray.exe
  3. Сега рестартирај го XP ама во SAFE MODE.
  4. Оди во С:\Windows\System32 и избриши го WgaTray.exe
  5. Оди во С:\Windows\System32\dllcache и избриши го WgaTray.exe
  6. Оди во RUN и пиши regedit
  7. Во регистрите стигни до тука:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Notify
  8. Избриши го фолдерот WgaLogon
  9. Рестартирај го Windows XP
  10. Друг пат, пази што симнуваш (исклучи го Automatic Updateѕ, најубаво, и онака не ти требаат а и незнаеш за што служат)

Поздрав

Ако сакаш формат, со валиден XP, пиши ми pm.

Ви благодарам за помошта и советите !!!

Како можам да го решам овој проблем. Кога ќе отворам некој инсталер фајл, ми се отвара следнава порака.NSIS Error: Error launching installer или пак ова "The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect"

Како можам да го решам овој проблем. Кога ќе отворам некој инсталер фајл, ми се отвара следнава порака.NSIS Error: Error launching installer или пак ова "The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect"

Можно е да имаш стара верзија на Windows Installer а понова можеш да си симнеш тука (download копчето е подоле на сајтот)

А ако и после ова пак имаш проблеми, симни си го Service Pack 3

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom